ked. márc 19th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

A fürdőszoba felújítás egy sok lépésből álló feladat amit körültekintően át kell gondolni és megtervezni.

Érdemes költségvetést készíteni, ha a munkadíjról nem is, de legalább a felhasználandó anyagokról. Érdemes körbejárni a barkácsáruházakat, szaniter és csempeboltokat, majd összeírni hogy milyen anyagköltséggel számolhatunk.

Ha minden döntés és terv megszületett, keressük fel a szakembereket és kérjünk komplex árajánlatot. Amennyiben csak esztétikai változtatásokról lesz szó elég csak burkolót keresnünk, de ha komplett átalakítást szeretnék szaniter áthelyezésekkel, esetleg falazással, akkor a burkoló szakemberen kívül, vízszerelő esetleg kőművesre is szükségünk lesz.

A fürdőszoba felújítás folyamata

-Első lépésként el kell távolítani a régi burkolatokat. Itt spórolhatunk a költségeken ha mi magunk végezzük ezt a feladatot. Ha szükséges, hívjunk villanyszerelő szakembert aki átnézi a vezetékeket így még a burkolás előtt orvosolhatóak a problémák. Új konnektorok, kapcsolók kialakításához szintén érdemes az előkészítő fázisban foglalkozni.

https://www.fix24.hu/blog/milyen-a-tokeletes-furdoszoba-lampa/

-Ezután kibontásra kerülnek a meglévő wc-k, fürdőkádak, mosdók (amennyiben szükséges) majd a szakember beépíti az újakat.

 

Fürdőkád típusok

Fürdőkádat rengeteg formában színben és különböző funkciókkal tudunk beszerezni.

Manapság a legnépszerűbbek a sarokkádak, ebből elérhető sima extra funkciók nélküli kivitel, illetve prémium hidromasszázs változat is. A hagyományos egyenes fürdőkádak mellett választhatunk szabadon álló, aszimmetrikus vagy akár kerek fürdőkádat is kőből, márványból, de legnépszerűbb az akril változat, ami a leginkább pénztárcabarát alternatíva. Fontos hogy 100% akril kádat válasszunk, ezek tartósabbak mint az akril keverék kádak.

https://www.fix24.hu/blog/furdoszobank-eke-a-furdokad/

 

Wc-k

Wc-k tekintetében választhatunk hátsó vagy alsó lefolyású, illetve tartályos vagy hagyományos öblítésű verziót. Egyre népszerűbbek az úgynevezett geberit tartályos wc-k, melyek a falba épített tartállyal rendelkeznek, így teljesen észrevétlenül maradnak. Ennél a típusnál a wc egy acél keretre van erősítve a tartállyal együtt, a beépítése mindenképp szakembert igénylő feladat.

https://www.fix24.hu/blog/hogyan-valasszuk-ki-a-megfelelo-wc-t/

 

Zuhanykabinok

Ha zuhanyzót szeretnénk rengeteg alternatíva közül választhatunk. Lehet épített zuhanyzónk is, üvegfallal vagy épített falakkal, ilyenkor célszerű a padlóburkolatot úgy kialakítani, hogy ide kerüljön beépítésre a lefolyó, így zuhanytálcát sem kell vásárolnunk. A fürdőszoba falra vásárolhatunk különböző zuhanypaneleket masszázs funkcióval, esőztető zuhannyal, vagy maradhatunk a hagyományos zuhanyfejeknél, amennyiben szűkösebb keret áll rendelkezésünkre.

Ha nem szeretnénk zuhany építéssel bajlódni, akkor számos fix zuhanykabin közül választhatunk. Az egész olcsó, extra funkcióktól mentes műanyag tálcás, plexi üveges verziótól a prémium zuhany+gőzkabinokig találhatunk termékeket.

Fontos, hogy a zuhanykabin beépítését mindig bízzuk szakemberre, mert általában darabokban érkezik, és az üveg elemek rendkívül sérülékenyek, ezért nem megfelelő beépítésnél könnyen széttörnek.

https://www.fix24.hu/blog/melyik-zuhanykabin-idealis-a-furdoszobankba/

 

Mosdók

Pultba süllyesztett , pultból kiemelkedő, szabadon álló, vagy bútorba épített? Igazából itt is könnyen elveszhetünk a nagy választékban, mosdók tekintetében is a pénztárcánk és a fürdőszoba stílusa a döntő tényező.

https://www.fix24.hu/blog/milyen-mosdo-legyen-a-furdoszobaban/

-A szaniterek beépítése után jöhet a burkolás folyamata. Érdemes előre megtervezni a burkolás mintázatát, és kikérni a szakember segítségét, hogy melyik mintázat ják a legkevesebb hulladékkal. Burkolatok tekintetében érdemes nagy kopásállóságú lapot választani a padlóra. Akár kombinálhatjuk is a különböző színeket és textúrákat.

– Burkolás után általában másnap jön a fugázás és szilikonozás. A szilikonozás fontos folyamat, hiszen ez zárja el a víz útját a szaniterek és a falak között, valamint a sarkoknál.

A fugázás vastagsága a lapoktól és az ízlésünktől függ, manapság egyre népszerűbbek a vastag fugahézagok.

 

Az alap dolgokon kívül, természetesen egyéb eszközökre, kiegészítőkre is szükség lehet. Ezekről bővebben az alábbi cikkekben olvashat.

https://www.fix24.hu/blog/milyen-furdoszoba-szonyeg-passzolna-a-furdoszobankba/

https://www.fix24.hu/blog/furdoszoba-tukor-a-legfontosabb-furdoszobai-kiegeszito/

https://www.fix24.hu/blog/furdoszoba-kiegeszitok-mi-az-ami-feltetlenul-szukseges/

 

Milyen költségekkel számolhatunk fürdőszoba felújításnál?

A régi burkolatokat akár mi is eltávolíthatjuk, ebben az esetben csak a konténer költségével kell számolni ez akár 30-40.000 Ft is lehet. Ha szakember bontja fel a csempét akkor 5-6.000 Ft-os óra díjjal számolhatunk.

A falak korrekciója burkolás előtt 3500-4500 Ft/m2, az aljzatkiegyenlítés pedig nagyjából 3000-4000 Ft/m2.

A burkolás díja megyénként és településenként eltérő, jellemzően 5000-6000 Ft/m2, de Budapesten akár 7500 Ft/m2 árral is találkozhatunk.

https://www.fix24.hu/blog/burkolas-arak-2019-ben/

Fürdőszoba felújítás
Teljes felújítás esetén, mindenképp kérjük szakember segítségét.

 

Fürdőszoba felújítás anyagdíjak 

  • vakolóanyagok – 1500-2000 Ft/zsák
  • csempék, járólaok – 1500-9000 Ft/m2
  • csemperagasztó – 3500-6500 Ft/zsák
  • fugázóanyag – 3000-5000 Ft/zsák
  • élvédők és sarokelemek – 400-600 Ft/db
  • szilikon – 1500-2500 Ft/flakon
  • mosdók – 6000 – 150.000-Ft
  • zuhanykabinok – 30000-500.000-Ft
  • fürdőkád – 25.000 – 1.500.000 Ft
  • wc 10000 – 150.000 -Ft

https://www.praktiker.hu/furdoszoba-konyha

A választék óriási, ezért szánjunk időt a választásra, hiszen a fürdőszobát évekre építjük.

Szakembert pedig itt talál :

https://www.fix24.hu/hidegburkolo

https://www.fix24.hu/komuves

https://www.fix24.hu/vizvezetek+szerelo

By Nixa