sze. márc 13th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

A fürdőkád nem csak tisztálkodásra szolgál, egy nehéz nap után igazán jól esik egy illatos forró fürdővel relaxálni.

Egy jól megválasztott fürdőkád a fürdőszobánk éke lehet, azonban fontos néhány dolgot tisztázni vásárlás előtt.A leglényegesebb tényező fürdőkád vásárlásnál, a fürdőszoba mérete és alakja. Egy nagy méretű helyiségbe kényelmesen elférhet akár egy kétszemélyes sarokkád, vagy egy szabadon álló, esetleg földbe süllyesztett kád is, kisebb fürdőkbe ajánlottabb aszimmetrikus kádat választani a helytakarékosság miatt. Ilyen helyiségekbe érdemes úgy megtervezni a fürdőkád helyzetét, hogy a többi bútor és kiegészítő illeszkedjen a kádhoz.

Milyen anyagból készült fürdőkádat válasszunk?

A legelterjedtebb anyag az akril és a zománcozott acél fürdőkád, ezeknek a legkedvezőbb az ára.

Zománcozott lemez

A zománcozott fürdőkád merev és tartós anyag, hátránya viszont, hogy hosszútávú használatnál a zománc könnyen lepattanhat ami nem javítható. Fontos hogy szakember által kerüljön beépítésre, így a problémák nagy része, mint pl. a kongás kiküszöbölhető.

Akril

Akril esetén érdemes 100% akril kádat választani az akril keverék helyett, ez ugyanis jóval tartósabb. Könnyen tisztítható, és barátságosabb küllemű mint egy zománcozott kád, valamint formailag is nagyobb választékban áll rendelkezésünkre. Ennél a típusnál a legfontosabb, hogy a kádhoz tartozó lábakra rögzítsük, így elkerülhetjük hogy a kád megfeszüljön és elrepedjen.Az akril kádakat nem szabad alkohollal, savas vagy lúgos anyaggal tisztítani, ezek kárt tehetnek a felületben.

Öntött márvány/műmárvány

A valódi márvánnyal, kerámiával ellentétben, rendkívül masszív, a gyártási eljárás miatt (öntés) jóval ellenállóbb, és nem igényel megerősítést vagy alátámasztást mint egy akril kád, és mivel öntött anyagról beszélünk, szinte bármilyen alakú fürdőkádat kérhetünk. Egyetlen hátránya, hogy rendkívül nehéz, ezért a mozgatása több emberes feladat.

Ezeken kívül találkozhatunk kő, vagy üveg kádakkal is, bár a legtöbb esetben csak design betétként jelennek meg a fürdőkádon, az ilyen fürdőkádak prémium kategóriások, épp ezért az áruk is jóval magasabb.

Fürdőkád típusok

 

különböző alakú fürdőkádak

 

Aszimmetrikus fürdőkád

  • Legfőbb előnye, hogy helytakarékos ezért kisebb fürdőszobákba is tökéletesen beilleszthető. Belső átlója hosszabb mint a hagyományos fürdőkádaké, egy paravánnal kiegészítve, akár a zuhanyzó funkcióját is elláthatja. a sarokkádnál olcsóbb megoldás, jellemzően akril anyagból készült verzióban tudjuk megvásárolni.

Szögletes fürdőkád

  • A klasszikus formák kedvelőinek ajánlott. Többféle méretben elérhető, egy szélesebb peremmel ellátott típus tároló funkciót is elláthat. Figyeljünk rá, hogy ha zuhanyozni is szeretnénk benne, akkor megfelelően széles változatot válasszunk.

Sarok fürdőkád

  • Nagyobb fürdőszobákba javasolt, méreténél fogva akár két személy is kényelmesen elfér benne. Az aszimmetrikus kádhoz hasonlóan ez is kiegészíthető kád paravánnal, így zuhanyzó funkciót is be tud tölteni. A luxus funkciók kedvelői választhatnak masszázs funkciókkal ellátott sarokkádat is.

Szabadon álló fürdőkád

  • Kimondottan óriási fürdőkbe ideális választás, bár azt érdemes megjegyezni, hogy nem minden stílusú fürdőszobába passzol. Többféle kivitelben elérhető, a modernebb stílus kedvelőinek a műmárvány, üveg, vagy akril lehet a befutó, de a klasszikus stílus kedvelői is megtalálhatják a tökéletes kádat, legyen szó zománcozott, lábakon álló, vagy antik stílusról.

 

Fürdőkád árak

https://www.fix24.hu/blog/furdokad-arak-2019-ben/

Milyen extra tulajdonságai lehetnek egy fürdőkádnak

Többféle extrával ellátott kádat találhatunk a piacon. Ilyen például a beépített ülőke, ami lényegében egy alacsonyabb rész a kád pereménél. Ezt a részt akár a tusfürdők, samponok és egyéb kellékek tárolására is használhatjuk.

Praktikus extra, hogy megválaszthatjuk a lefolyó elhelyezkedését. Ez a beépítésnél is segítség lehet, ha esetleg valami miatt csak adott ponton tudjuk a lefolyót kialakítani, de fürdés szempontjából is előnyös ha a lefolyó nem az ülő részen van.

Azoknak aki szeretnek hosszan relaxálni, esetleg olvasni a kádban, azoknak előnyös lehet egy kartámasszal ellátott kád, mely még komfortosabbá teszi a fürdést.

A prémium kategóriába tartozó extrák mint pl a hidromasszázs funkció esetében fontos tudni, hogy a fúvókák meghibásodhatnak, eltömődhetnek, ebben az esetben a csere elég nehézkes, sok esetben a komplett kádat cserélni kell.

Vízvezeték szerelő szakembert itt talál : https://www.fix24.hu/vizvezetek+szerelo

By Nixa