vas. márc 10th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

A panel lakások felújítása általában fejtörést igényel, de természetesen jó ötletekkel és szakemberekkel gyönyörű eredményt érhetünk el, és a végeredmény egyáltalán nem fog emlékeztetni a klasszikus panel hangulatra.Az egyik legkényesebb pontja a munkálatoknak a panel fürdőszoba felújítás.

A panel fürdők jellemzői:

A panel lakások fürdőszobái szinte kivétel nélkül kicsik. A legtöbb esetben ezekben a fürdőszobákban egy fürdőkád és egy mosdó van, és a sarokba talán befér egy kisebb mosógép. A wc minden esetben külön helyiségben van kialakítva, de a fürdőszobával egybenyitva tovább növelhetünk a nagyságán.Bár a mérete miatt szűkösek a lehetőségek, de egyáltalán nem megoldhatatlan feladat, a legtöbben mégis bepánikolnak, hogy mégis mit lehet ebből kihozni.

https://www.fix24.hu/blog/furdoszoba-otletek-hogy-hozzuk-ki-a-legtobbet-egy-kis-furdoszobabol/

Hasznos ötletek panel fürdőszoba felújítás előtt:

Fürdőkád vagy zuhanyzó?

kis méretű zuhanykabin

– Első sorban érdemes azon elgondolkodni, hogy feltétlenül szükségünk van e fürdőkádra.Ha elegendő egy zuhanykabin is,  akkor máris nagyobb teret nyerünk. Fontos, hogy panel fürdőszoba felújítás esetén figyelni kell arra, hogy ha zuhanykabint építünk be, kizárólag a zuhanytálcával rendelkező megoldás jöhet szóba, mivel a panelok padlója nem alkalmas süllyesztett lefolyók telepítésére.

https://www.fix24.hu/blog/zuhanykabin-arak-2019-ben/

Ha mindenképp ragaszkodunk a fürdőkádhoz, érdemes kisebb, aszimmetrikus fürdőkádat vásárolni, így nem foglalja el a fürdőszobát teljes szélességében a fürdőkád.

https://www.fix24.hu/blog/furdokad-arak-2019-ben/

https://www.praktiker.hu/furdoszoba-konyha/kad-mosdo-zuhanytalca-zuhanykabin-wc

 

Hogy oldjuk meg a fűtést panel fürdőszoba felújítás esetén?

-A panel fürdőszobákban a fűtést jellemzően a fürdőkád alatti csövekkel oldják meg, ezért ha zuhanykabinra váltunk, gondoskodni kell a fűtés kialakításáról is. A legcélszerűbb törölközőszárítós radiátort felszerelni, ezzel is helyet spórolunk, és a törölközők tárolására sem kell egyéb felületet pazarolni.

Ha nincs ablak…

ablak nélküli fürdőszoba

-Mivel előfordulhat hogy a fürdőben nincs ablak, törekedni kell a világosabb színek használatára. A megfelelő világítás mellett fontos, hogy a szanitereket és a csempét is úgy válasszuk meg, hogy optikailag növeljék a teret. Erre a legjobb megoldás a fehér mosdó, zuhanyzó, fürdőkád, világosabb csempével kombinálva. Persze nem muszáj, hogy az egész fürdőszoba egyszínű legyen, dísz csíkokkal, dekor csempékkel feldobhatjuk a burkolatot. A tükrök szerepéről korábban már írtunk, erről itt olvashat bővebben.

https://www.fix24.hu/blog/furdoszoba-tukor-a-legfontosabb-furdoszobai-kiegeszito/

Hol legyen a mosógép?

keskeny elöltöltős mosógép

-A mosógép foglalja a legtöbb helyet a fürdőben. Érdemes a panel fürdőszoba felújítás idejét, a konyha felújításával részben, vagy teljesen összekapcsolni, és a mosógépet a konyhába telepíteni. Így rengeteg hely felszabadul a fürdőszobában. Ha mindenképp ragaszkodunk hozzá a fürdőben legyen, akkor viszont érdemes felültöltős mosógép helyett egy keskeny elöltöltős változatot választani, így a fölötte lévő rész is jobban kihasználható, akár polcokat, szekrényeket is felszerelhetünk.

Mennyi helyet foglalnak a bútorok?

-Bútorok tekintetében sajnos előfordulhat, hogy az üzletekben kapható komplett bútor szettek, nem férnek majd el, vagy ha mégis, akkor túl nagy helyet foglalnak. Érdemes felkeresni egy asztalost, vagy olyan céget, ahol vállalnak egyedi méretű bútor készítést, így tökéletesen passzoló bútort tudunk a fürdőszobába készíttetni.

https://www.fix24.hu/asztalos

A panel fürdők csőrendszere

-A panel lakásokban a csőrendszer sajnos adott helyen van, ezeket nem tudjuk megváltoztatni, azonban elrejthetjük ál falakkal vagy szekrényekkel.

By Nixa