ked. márc 19th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

A fürdőszobába az esetek 99%-ában hidegburkolat kerül. Amennyiben nem padlófűtést használunk a hideg padló felület miatt érdemes valamilyen fürdőszoba szőnyeget használni a komfortérzet növelése érdekében. Emellett nem elhanyagolható szempont hogy a fürdőszobai balesetek száma is csökkenthető, hiszen a csúszásveszélyt minimalizálhatjuk egy jól megválasztott fürdőszoba szőnyeg segítségével.

A funkcionalitás mellett a fürdőszoba hangulatát is befolyásolják ezek a darabok. Sokkal jobb érzés egy puha szőnyegre kilépni fürdés vagy zuhanyzás után, mint a csempére, járólapra.

https://www.praktiker.hu/furdoszoba-konyha/furdoszoba-felszereles-textil/furdoszoba-szonyeg-csuszasgatlo

Hogyan válasszunk fürdőszobaszőnyeget?

Fontos, hogy mindenképp olyan darabot válasszunk, amely csúszásgátlós. Egy sima, mindkét oldalán szövet szőnyeg sokszor veszélyesebb, mintha egyáltalán nem használnánk fürdőszoba szőnyeget. Fontos hogy tisztítható legyen, a legjobb választás, ha olyan méretet választunk ami befér a mosógépbe, mivel bár nedvszívó anyagból készülnek, a gyakori vízzel való érintkezés miatt könnyen megtelepedhet benne a baktériumok és a penész.

Rengeteg formával és stílussal találkozhatunk az üzletekben, rövid, vagy hosszú szőrű, gumi vagy parafa, egy jól megválasztott darabbal egészen új stílust adhatunk fürdőszobánknak. Egy világos fürdőszobába pl. nagyon jól mutat egy kontrasztos sötét fürdőszoba szőnyeg.Fontos tudni, hogy a hosszabb szőrű szőnyegeket gyakrabban kell tisztítani, mivel sokkal több nedvességet tudnak felszívni.

Szettben vagy egyenként válogassuk össze?

Érdemes kimondottan szettben kapható fürdőszoba szőnyeget vásárolni, ezekben általában egy wc elé való szőnyeg, egy nagyobb kádkilépő, és egy wc ülőke tetőre való “szőnyeget” találunk. A szett előnye, hogy megegyeznek, mind anyagában, mind stílusába, ezért tökéletesen passzolnak egymáshoz.  Ha a kinézet nem annyira fontos, hanem inkább a csúszásgátlás az elsődleges szempont akkor a legjobb választás a nagyobb tekercsben vásárolható habszivacs fürdőszoba szőnyeg. Ennek előnye, hogy ha esetleg nem fér el valamelyik bútortól, akkor egy olló segítségével könnyen formára vághatjuk. Ez a fajta szőnyeg a legolcsóbb.

A teljes biztonság érdekében a fürdőkádba és a zuhanyzóba is tehetünk csúszásgátlót, ezek különösen gyerekek vagy időseknek lehet nagy segítség.

Természetes alapanyagú fürdőszoba szőnyegek

A natur termékek kedvelői is megtalálhatják a számukra ideális fürdőszoba szőnyeget a boltokban pl. bambuszból vagy parafából készült formában.A bambusz szőnyeg legalább olyan jó választás lehet mint a pamut, emellett számos másik előnnyel is rendelkezik.Rugalmas és kopásálló, ami miatt hosszú ideig tudjuk használni. Rendkívül jó nedvszívó, antibakteriális, valamint hipoallergén, ami miatt allergiásoknak is ideális választás.Árban ezek drágábbak mint egy rövid szőrű pamut, vagy habszivacs szőnyeg, de időtállóbbak, és egészségesebbek.

Ha a szőnyeg nem elég a fürdőszoba kinézetének javításában, az alábbi cikkben többet tudhat meg a fürdőszoba felújításról

https://www.fix24.hu/blog/mit-kell-tudni-a-furdoszoba-felujitasrol/

 

By Nixa