ked. márc 19th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

A fürdőszoba tükör elengedhetetlen kiegészítője a fürdőszobának. Amellett hogy a fürdőszoba hangulatát is befolyásolja, optikailag is nagyobbíthatja a helyiséget. Funkcionalitását tekintve a sminkelés, és a frizura készítés, férfiaknak pedig a borotválkozás miatt kötelező eleme a fürdőszobának.

keret nélküli tükör lap

Milyen fürdőszoba tükör a legjobb választás?

Rendkívül széles választékban találunk fürdőszoba tükröket az üzletekben, különböző alakzatban és extra funkciókkal ellátva. A leginkább alapnak számító tükrök keret nélküliek, és általában pár mm vastagok. Kisebb fürdőszobákba a polccal ellátott, világítással felszerelt, esetleg szekrénnyel kombinált darabokat ajánlott megvásárolni, ezekkel ugyanis extra tárolóhelyet nyerhetünk.

fürdőszoba tükör szekrénnyel

A kerettel rendelkező fürdőszoba tükrök igazán szép darabok, legyen szó modern vagy klasszikus stílusú fürdőszobáról. A keretet tekintve is rengeteg alternatíva közül választhatunk, az olcsóbb műanyagtól, a fa kereten keresztül, egészen a fémig. A döntést leginkább a fürdőszoba stílusa alapján kell meghoznunk, de nyugodtan kombinálhatunk többféle anyagot, pl egy fa keretes fürdőszoba tükörrel melegséget tudunk csempészni fürdőszobánkba.

fürdőszoba tükör fa kerettel

 

https://www.praktiker.hu/furdoszoba-konyha/furdoszobabutor-tukor

Hogyan helyezzük el a tükröt?

A fürdőszoba tükrök elhelyezésénél fontos hogy kiemelten figyeljünk rá, hogy ideális magasságot válasszunk a család minden tagja számára. A legoptimálisabb úgy felszerelni, hogy egyenesen állva, kényelmesen lehajolás, vagy lábujjhegyre állás nélkül is lássuk magunkat. Ehhez fontos a mosdó paramétereit is figyelembe venni.

A mosdókról bővebben itt olvashat

https://www.fix24.hu/blog/milyen-mosdo-legyen-a-furdoszobaban/

Mire figyeljünk a fürdőszoba tükör kiválasztásánál?

Tökéletes összhatást akkor tudunk elérni, ha a fürdőszoba tükör szélességben megegyezik a mosdóval. Erre akár egy nagyobb méretű egyszerű tükörlap is elég lehet, keretes tükör esetén fontos, hogy a keret szélességét vegyük alapul.

Két mosdó esetén nagyon jól mutat két tükör, vagy egy nagyobb a mosdók teljes szélességében. Fontos azonban hogy ne essünk túlzásokba a mosdók és tükrök tekintetében, ez a kombináció kizárólag nagy fürdőszobában mutat jól.

Kis fürdőszoba esetén jó megoldás lehet a mosdó fölötti falra úgy elhelyezni a tükröt, hogy a falat teljes szélességében lefedje. Ezzel optikailag jelentősen növelhetjük a teret.

Tisztázzuk már a tükör vásárlás előtt, hogy milyen világítás lesz a fürdőszobában. A tükrök fölé, vagy mellé, érdemes külön fényforrást elhelyezni. A modern stílus kedvelői választhatnak olyan tükröt ahol magába a tükörbe van építve a lámpa (led), vagy akár a tükör mögé is elrejthetünk led szalagot, amely szintén jól passzol egy fiatalos modern fürdőbe.

A klasszikus stílushoz, pl egy fa keretes fürdőszoba tükör, nagyon jól kombinálható különböző falikarokkal is.

By Nixa