sze. márc 13th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

A fürdőszobák általában nem rendelkeznek hatalmas nyílászárókkal, ezért kevesebb természetes fény jut be a helyiségbe. Nagyon fontos tehát hogy jól megválasztott fürdőszoba lámpa kerüljön elhelyezése.

fürdőszoba mennyezeti lámpákkal

 

Mire figyeljünk fürdőszoba lámpa választásnál?

A víz és az elektromosság köztudottan ellenségei egymásnak, ezért a hagyományos lámpák és a pára, vagy fröccsenő víz, könnyen tudnak akár súlyos balesetet is okozni.A technika fejlődésével egyre több extrával felszerelt fürdőszobai eszköz jelent meg, mint pl. a gőzkabinok, nyitott zuhanykabinok, amelyek miatt kiemelten fontos a megfelelő fürdőszoba lámpa kiválasztása.

https://www.lampak.hu/furdoszobai-lampak-lampak-furdoszobaba/

A hagyományos lámpák nem vízmentesítettek, ezért nem túlzás azt mondahttps://www.lampak.hu/furdoszobai-lampak-ni, hogy fürdőszobába tilos ilyet helyezni. Ezek az egyszerű lámpák nincsenek kellően leszigetelve, ezért a pára és por könnyen bejuthat, ezzel tönkretéve a lámpát. Ha pedig ne adj isten vizes kézzel hozzáérünk, vagy felkapcsolt állapotban próbáljuk a búrát letakarítani, akkor akár áramütést is szenvedhetünk. Sokan sajnos még mindig azon az állásponton vannak, hogy szüleinknek, nagyszüleinknek is megfeleltek a hagyományos lámpák. Ezt a kérdést azonban egyáltalán nem szabad elbagatellizálni, és legfőképp nem ezen kell spórolni. A biztonságos fürdőszoba lámpák szigetelt IP védett darabok, a fürdőszobába mindenképp ilyet válasszunk, és minden esetben hívjunk szakembert a beszereléshez.

https://www.fix24.hu/villanyszerelo

 

Hová kerüljön a fürdőszoba lámpa?

A fürdőszobai lámpák elhelyezését nagyban befolyásolja a fürdőszoba mérete, az ablakok száma és mérete, valamint a csempék színe is. Egy világos, viszonylag nagy ablakokkal rendelkező fürdőszobába, ahol többnyire csak este használjuk a lámpát, elegendő lehet a mennyezet közepére és a tükörhöz elhelyezett fényforrás. Sötét, ablaktalan, vagy kis ablakkal rendelkező helyiségbe érdemes a fürdőkád, zuhanyzó, wc fölé lehetőleg a mennyezetbe süllyesztett fürdőszoba lámpákat elhelyezni. Fontos, hogy ez csak gipszkarton, vagy olyan mennyezet esetén lehetséges, ahol az üzembiztonság miatt a lámpa szellőzni tud. Normál mennyezet esetén válasszunk a falsíkból kiemelkedő típust.Fő fényforrást egyébként a fürdőszoba adottságaitól függetlenül célszerű kialakítani, ezek mellé választhatunk kiegészítő világításokat.


Hideg vagy meleg fehér fény?

A fürdőszoba lámpa színe sem elhanyagolható kérdés, legjellemzőbb a hideg vagy meleg fehér világítás.Mivel a fürdőszoba nem csak tisztálkodásra de relaxálásra is szolgál, tompított fényekkel tudunk nyugtató hangulatot teremteni. Ilyen lehet pl egy rejtett led szalag a tükör mögé, vagy az álmennyezetbe süllyesztve, esetleg a csillagos ég illúzióját is megvalósíthatjuk különféle ledekkel, így pedig igazán pihentető élmény lehet a fürdés.


A tükör megvilágítása

tükör melletti lámpa

A tükrök megvilágításhoz érdemes külön fényforrást alkalmazni, mivel a mennyezeti lámpa nem célzottan minket világít meg, akár még árnyékot is vethet arcunkra. A tükör melletti fürdőszoba lámpa ideális megoldás lehet, hiszen ebben az esetben kér oldalról érkezik a fény ami különösen sminkelésnél, borotválkozásnál hasznos. Ha ragaszkodunk hozzá, vagy nem megoldható a tükör melletti lámpa elhelyezése, akkor a tükör feletti kivitelekből is hatalmas választékból tudunk szemezgetni. Célszerű a természetes fényhez leginkább hasonlító fényű lámpát beszerezni, melyek búrája, előlapja úgy van kialakítva, hogy ne vakítson.A tükörrel rendelkező pipere szekrények általában beépített lámpával rendelkeznek, ezekhez nem szükséges további kiegészítő fényforrás. Elérhetőek olyan tükrök is, ahol a lámpa magába a tükörbe van rejtve. Ez csak bekapcsolt állapotban látható, egyébként sima tükör hatását kelti.

A fürdőszobai tükör kiválasztásához, az alábbi linken talál segítséget

https://www.fix24.hu/blog/furdoszoba-tukor-a-legfontosabb-furdoszobai-kiegeszito/

 

By Nixa