ked. márc 12th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

A zuhanykabin a fürdőkád mellett a fürdőszoba egyik alapeleme. Sokan mindkettőt beépítik, de kisebb fürdőszobákban előnyösebb választás egy zuhanykabin mivel kevesebb helyet foglal. A legtöbb esetben fix méretekkel találkozhatunk,ezek általában 80×80, 90×90 vagy 100×100-as típusok, de számos gyártónál lehetőség van egyedi méretű kabint is készíttetni.Rengeteg tipusú és formájú zuhanykabin közül választhatunk, összegyűjtöttük az ezekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Hogyan válasszunk zuhanykabint ?

A fürdőszoba mérete és a tér kialakítása döntő fontosságú. Ezeknek megfelelően választhatunk négyzet, téglalap, vagy negyedköríves zuhanykabinok közül, vagy kombinálhatjuk a már meglévő sarkokat fix oldalfalakkal, vagy üvegpanelekkel.Figyelembe kell vennünk az ajtók nyitásának módját is. Ha kevesebb hely áll rendelkezésünkre, esetleg a mosdó vagy a szekrények nem teszik lehetővé a kifelé nyíló ajtóval rendelkező modelleket, akkor célszerű elcsúsztatható ajtós kabint választani.

Üveg tekintetében két lehetőségünk van, műanyag (plexi) vagy edzett üveg.Az edzett biztonsági üveg fokozottabb igénybevételű helyekre készül, ezért kevésbé törékeny. Vastagságát tekintve is több féléből választhatunk, 2mm-től egészen a 10mm-ig.

Ha nem fix zuhanyzót választunk, akkor fontos a megfelelő zuhanytálca kiválasztása.A legolcsóbb alternatíva a zománcozott lemeztálca, azonban jobban megéri a költségesebb öntött akril zuhanytálcát vásárolni, ezek jóval tartósabbak. Szintén jó választás lehet egy épített zuhanytálca is, ebben az esetben a padlóburkolatba kerül beépítésre a lefolyó. Fontos, hogy ennél a változatnál kizárólag csúszásmentes burkolólapokat válasszunk.

https://www.fix24.hu/blog/mit-kell-tudni-a-furdoszoba-felujitasrol/

 

Zuhanykabin fajtái

Nyitott zuhanykabin

Nyitott zuhanykabin esetében általában nem kerül beépítésre zuhanytálca, a lefolyót a padlóburkolatban helyezik el, pici lejtést adva a felületnek, így nem úsztatjuk el az egész fürdőszobát zuhanyzáskor. A fürdőszobától egy (vagy több) üveg panellel kerülnek leválasztásra, a víz pedig a falra szerelt zuhany panelből érkezik. A nyitott zuhanykabinok esetében akár hatalmas méretű zuhanyzót is ki tudunk alakítani, esőztető fejjel, vagy akár masszázs panellel. Előnye, hogy a zuhanytálca nem tud megsérülni, mivel nincs, valamint hogy az üveg vagy a zuhanypanel sérülése esetén, nem kell az egész kabint cserélni. Könnyebben tisztítható, a víz nem tud a zuhanytálca alá folyni, ezáltal nem tud penészedni sem.

A kialakítása és beszerelése azonban sajnos gyakran költségesebb mint egy hagyományos kabin esetében, viszont letisztult megjelenése miatt gyakorlatilag bármilyen stílusú fürdőszobához passzol.

Épített 

Ennél a típusnál a zuhanykabin falát valamilyen építőanyagból alakítjuk ki. Leggyakrabban üvegtégla vagy csempével burkolt téglafal adja a zuhanykabin falait. Ebben az esetben nem feltétlenül van szükség ajtókra, elegendő zuhanyfüggönyt szerelni a “bejárathoz”.

Kétfalas zuhanykabin

Talán a legnépszerűbb fajta, a fürdőszoba sarkában, a két fal találkozásánál alakítják ki. A vízelvezetés ebben az esetben is megoldható tálca nélkül, de egy alacsonyabb 1-2cm vastag zuhanytálcát is beépíthetünk.

Hagyományos zuhanykabin

A zuhanykabinok legolcsóbb alternatívája a hagyományos plexi üveggel ellátott zuhanytálcás kivitel.Ezek általában semmilyen extra funkciót nem tartalmaznak, kis méretűek ezért főleg kisebb fürdőszobákba ajánlottak. Az olcsó ára ellenére fontos figyelembe venni a hátrányait is. Bár a plexi nem törik mint az üveg, könnyen elszíneződhet, és porózus felülete miatt tisztítani is nehezebb. Az ajtók záródását a legtöbb esetben mágnesek biztosítják, de egy idő után előfordulhat hogy már nem záródnak megfelelően.

A hagyományos kabinok között is találhatunk minőségibb változatokat. A fix zuhanykabinok között 3 típust különböztetünk meg.

      • Keretes  – A legelterjedtebb fajta, mivel strapabíróak. Az üveglapok ennél a típusnál keretben helyezkednek el.
      • Félkeretes  – A félkeretes kabinoknál a függőleges keret elemek hiányoznak. Általában félköríves kialakításúak, ami modernebb kinézetet biztosít.
      • Keret nélküli  – A zuhany falait ebben az esetben zsanérokkal rögzítik a falhoz.

Hidromasszázs 

  • A hidromasszázs zuhanykabinok hátfallal is rendelkeznek, ebbe van beépítve a hidromasszázs panel. Találunk teljesen zárt esőztetővel felszerelt, rádióval, led világítással ellátott változatokat is. Hátrányuk a többi kabinnal szemben, hogy ha az elektronika vagy bármely eleme tönkremegy, akkor a cseréje csak a komplett kabin szétszedésével oldható meg.

Kombinált 

  • Talán ez a fajta kabin a legdrágább, ennél a típusnál nem zuhanytálcán helyezkedik el az üvegezés, hanem egy fürdőkádra épített konstrukciót kapunk. Elérhető hidromasszázs zuhany + fürdőkád verzióban is, csak hidromasszázs zuhannyal, zárt illetve nyitott tetejű kivitelben, rengeteg luxus funkcióval. A helyigénye ennek a legnagyobb.

https://www.praktiker.hu/furdoszoba-konyha/kad-mosdo-zuhanytalca-zuhanykabin-wc/zuhanykabin

 

By Nixa