sze. márc 15th, 2023
burkolas-arak-17

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Burkolás árak és tudnivalók, hogyan válasszunk burkoló anyagot, burkolót? Az ország egyik legnagyobb burkoló árak adatbázisából

A fix24.hu felületén évente több mint 1.000.000 látogató keres megoldást az adott feladataira, ugyancsak egy év alatt több mint 4000 burkolással kapcsolatos ajánlatkérés történik. Az ajánlatkérések tartalma és az arra adott burkolás árak elemzésével az ország egyik legátfogóbb és legrészletesebb árinformációival rendelkezünk. Ezek megosztásával segítjük ügyfeleinket az ajánlatkérés során kapott burkoló árak kiértékelésében.

Kezdjük az elején …

Kétfajta ember létezik, aki találkozott már burkolóval és aki találkozni fog, ezért is a burkoló árak kérdése majdnem minden embert érint. A burkolás már több ezer éve jelen van ingatlanainkban, elég csak elmenni egyiptomi, görög, vagy római romokhoz. Azok aztán tudtak burkolni 🙂

A lakásfelújítás során a legzsebbenyúlósabb (szép magyar szó 🙂 ) rész a burkolás (gyermekkori nevén: hidegburkolás, a melegburkolást inkább laminált lerakásnak, parkettázásnak, padlószőnyegezésnek hívják) Hidegburkolás = amivel burkolsz az általában hideg, rideg (kő, csempe stb.) Melegburkolás = amivel burkolsz az meleg, relatíve rugalmas (fa, műanyag, padlószőnyeg stb.).

A kis magyarázat után csapjuk is bele a burkolás árainak rejtelmeibe.

Milyen burkolás árakkal számoljak?

Ezt megelőzően nem árt tisztázni néhány alap dolgot:

 • Hol akar burkolni? Kint/bent? Kint érdemes felkészülni egy kis fagyra, mégha az elmúlt években ritkábban is látunk havat, mint fehér hollót 🙂
 • A helyiség általában nedves vagy száraz? Fürdőszoba, vagy nappali? Nem mindegy, mert a fürdőszoba burkoláshoz szükséges vízszigetelést lassan olyan áron adják, mintha bitcoin vennénk, nem utolsó sorban hasonló ütemben emelkedik az ára, ezáltal a burkolási árak is.
 • Falra, vagy padlóra kerül a burkolat? Vakolunk, vagy padloponozunk (padló kiegyenlítő)?
 • Mekkora, milyen vastag lapokkal burkolna? A sixtusi kápolna freskóját kell a fürdőszoba falára kirakni 1×1-es kockákból, esetleg manapság divatos 30×60-as lapokat használunk, metrocsempét halszálkába rakatnánk  a fürdőszobába, vagy 1db  3x4m-es carrarai márvánnyal borítjuk be a falat? Ez az egyik legfontosabb tényezője a burkolás árak -nak!
 • Mikor szeretné elvégezni?
 • Milyen minőséget vár el?
 • Mennyit szán rá, milyen burkolás árak -ban gondolkodik?
  • Az előző három kérdésre a klasszikus válasz van, maximum kettőt lehet választani.
   • Ha gyorsan és minőségi munkát szeretne, akkor a burkolás árak lesznek magasak (sokkal magasabbak, mint amire Ön gondol most)
   • Ha a burkolás árak tekintetében az olcsóbbra hajtana és minőségre vágyik, akkor készüljön fel, hogy lehet a gyermekei fogják a megbízást adni a burkoló szakembernek. (ekkor hangzik el az a városi legenda mondat, hogy “2 évre be vagyok táblázva” -nem lehet, mert két évre előre legfeljebb az emberrel tudunk megegyezni, dehogy a burkolás árak és a burkolóanyag árak köszönőviszonyban nem lesznek a maiakkal, az biztos)
   • Ha gyorsan és olcsót szeretne, akkor pedig biztos, hogy a minőség tekintetében megalkuvónak kell lenni 🙂 Az a fuga erősen sanszos, hogy nem fog futni, az az élvédő nem lesz jó helyen és kiszakítja ruhát/köntöst/selyemalsót stb. és reménykedjünk, hogy az ajtó majd be tud záródni és nem akad meg a Grand Canyon és Mount Everest szintű lapkülönbségekben.

 

Szeretne pontosabb ajánlatot a burkolási árakra?

Ingyenes ajánlatot kaphat itt!

 

További tisztázandó kérdések

 • Milyen rakási mintát szeretnénk? Hálóba, diagonálba (mondjuk ezt 1990 óta ritkábban keresik 🙂 ), hálóban eltolva, halszálkába?
 • Rendelkezünk e lapkiosztási tervvel? Vagy a burkolóra bízzuk, hogy a ossza el okosan a rendelkezésre álló 3 lapot a fürdőben (tuti a padlólap fog a falra kerülni 🙂 )
 • Van-e lerakva most burkolat a burkolandó helyen? A burkolás árat nagyban befolyásolja, hogy fel kell-e szedni, le kell-e vésni valamit, továbbá a helyiség kicsomagolását követően mit találunk alatta. Lekéredzkedik-e a falról a vakolat, vagy ipari, gyémántfejes vésővel is csak megcsiklandozni tudjuk?

Ebből aztán most hogy tudom meg mik is a burkolás árak?

Az előző résszel arra akartuk rávezetni a tisztelt olvasót, hogy az árajánlatok értékelése során körültekintően járjon el, mivel a burkolás árak között extrém különbségek is lehetnek ugyanazon munkára vonatkoztatva. Nem mindegy mire kap az ember ajánlatot, simán bevállalják egyes burkoló szakember, hogy bemondanak egy jóval kedvezőbb burkolás árat és az összes előre látható, vagy esetleg nem látható, felmérhető burkolási feladatot jóval magasabb költségen számolják el, így kompenzálva az olcsó, egy  négyzetméterre jutó burkolás árát. Sok kellemetlenségtől kíméli meg magát az ember, ha előre jelzi a szakembernek mennyit szán rá és mit ért abban, hogy kész a munka. Itt egy dolog biztosan nem fordul elő:  Ön biztosan nem fog a szakember ára fölé ígérni, ha megosztja vele az elképelését a projektre szánt összeggel kapcsolatban!

A burkolási árak a valószínűsíthető burkolási folyamat lépéseit követik, erről a folyamatról a későbbiekben még írunk, ha szeretné látni, akkor görgessen le a “Mire számíthatok a burkolás során?” részre

Burkolás árak – Felület előkészítés

 • Bontás
 • Falfelület kiegyenlítés 4000-6000 Ft/nm
 • Padlókiegyenlítés 2500-3500 Ft/nm
 • Mélyalapozás 1000-1500 Ft/nm

Burkolás árak – Burkolás

Mozaik burkolás árak

 • olcsóbb mozaik: 8000-9500Ft/m2
 • közepes minőségű mozaik: 9500-11500Ft/m2
 • prémium mozaik: 12000Ft/m2-től

Csempék,lapok burkolás árak

 • olcsóbb lapok: 7000-8000Ft/m2
 • közepes minőségű lapok: 8000-10000Ft/m2
 • prémium lapok: 10000Ft/tól

Legjellemzőbb méret szerint

30×30, 30×60, 60×60 – 8000-9000 Ft/m2

10×20, 10×10 11000-18500 Ft/m2

20×100, 90×90, 60×120 9500-14000 Ft/m2

Ettől eltérő méretben 9000 ft/m2-től

Dekor elemek

 • beltéri díszkő burkolat: 5000-15000Ft/m2
 • díszítő csík (kerámia): 2000-5000Ft/db

Általánosságban elmondható, hogy egy normál méretű burkolólap burkolási ára az alábbiak szerint alakul

 • Burkolás árak Budapesten: 5500 – 7500 Ft/nm
 • Burkolás árak vidéken: 4000 – 6000 Ft/nm

Nem találja azt a burkolás árat, amit keres?

Kérjen árat közvetlen a szakemberektől ingyen!

 

Hogy kerül fel a burkolat a falra?

A burkolólapokat speciális burkolat ragasztókkal ragasztják, manapság szinte az összes alkalmazás és felhasználás során tudunk pontosan annak az igénybevételnek fejlesztett és gyártott ragasztót találni. Ha bővebben érdekel a téma, akkor keresd ITT:

Más fajta ragasztót használunk kültérre, beltérre, nedves helyiségbe, de a felsorolást lehetne folytatni a végtelenségig.

Burkolás árak – Ragasztók

 • flexibilis ragasztó: 2000-5000Ft/zsák
 • hagyományos ragasztó: 1000-2500Ft/zsák

Burkolás árak – Fugák

-hagyományos fugázó anyag: 600-900Ft/kg

-prémium fugázó anyag: 1000-1500Ft/kg

Burkolás árak – Burkolás munkadíjak

-Aljzatkiegyenlítés alapozással: 2500-3000 Ft/m2

-Vízszigetelés: 4000-5000 Ft/m2

-Negatív sarkok szigetelése szilikonozással: 500-700 Ft/m

-Gércsiszolás: 1700-1900 Ft/fm

-Normál fal és padló burkolás /hálóban/: 5000-10000 Ft/m2

-Diagonál fal és padló burkolás árak: 8000-10000 Ft/m2

-Terméskő burkolás árak: 8000-14000 Ft/m2

-Lépcső burkolás: 4500-9500 Ft/fok (1m széles)

-Fugázás: 1000-1500 Ft/m2

-Élvédők, díszcsíkok felhelyezése: 1500-3500 Ft/m

Burkolás árak – “Amikre először nem is gondolok” költségek

Hulladék konténer 40.000 – 80.000 Ft/konténer

Zsákos hulladék elszállítás 1000-1500 Ft/zsák

Hulladék lehordás 15.000 Ft/m3 (Hát de miért kell fizetnem a lehordásért? Az nincs benne az árban? De, de, de értelmes keretek között igen, Negyedikről, lift nélkül, zsákban lehordva 5 m3, az nem, az tuti nem fér bele ebbe az árba. Merészebbek – Covid oltási igazolás hiányában történő konditerem kitiltás kapcsán –  kipróbálhatják a szakemberfittness csomagot és beállhatnak lerongyolni a lépcsőn 30-50 kg sittel. Ígérem másnap nem fog tudni felállni egy kb 80-120 zsák után, mert kb ennyibe fér be ez az 5 m3 hulladék.

A burkolás árak tiszták? Burkolási segédanyagokat szeretne? Klikkeljen IDE

 

Több árat szeretne összehasonlítani, gyorsan?

Kérjen árajánlatot több szakembertől egy pillanat alatt ITT!

 

Mire számíthatok a burkolás során? (Nem csak burkolás árak)

Ha csak most kerül fel először burkolat, akkor szuper, minden aránylag tiszta lesz és ezen olvasóink folytassák a x. ponttal. Ha van fenn burkolat, akkor nem lesz minden tiszta, sőt ….

Burkolás – A bontás, avagy ha előkerülhet rettentő plusz költség, az itt fog látszódni

Ha Önnél most van fenn burkolat, akkor az esetek túlnyomó részében bontással kezdenek. Itt a meglévő burkolatot leimádkozzák a falról, ez általában több-kevesebb sikerrel, de gyorsan megy. Ezt követi a bontás utáni MEGTEKINTÉS. Ekkor a szakember megtekinti mi maradt a falon. Ezek lehetnek

  1. Tégla, vagy falazóelemek lászódnak – gáz, mert a vakolat valahol a csempén maradt, lehet vakolni, lásd KŐMŰVES ÁRAK
  2. Szép csíkok, bordák látszódnak a falon – király a csempe lejött, nem király a ragasztó ott maradt, lehet szépen levésni
  3. Se nem fal, se nem bordák – állat, mindenki ezt akarja 🙂

Lebontották, levésték, már csak zsákba kell rakni/konténerbe kell hordani, hulladékot elvitetni.

(létezik egy másik megoldás, de az biztos, hogy a saját házamban soha nem alkalmaznám. Ez az úgynevezett “tapadó-hidas burkolás” (tapadó híd = (valami brutál erősen tapadó kenhető massza). Ez annyit jelent, hogy a jelenlegi burkolatra rakják rá a következő burkolási réteget, amelyre előszőr egy úgynevezett tapadó-híd kerül , különben a ragasztó úgy csúszna le a csempe felületéről ennek hiányában, mint jóllakott meztelen-csiga hajnalban kinn a kertben a salátán. Ezt követően felkerül a következő, új burkolat. De ennek biztosan más a kiosztása, máshol lesznek a feszültségek, amelyek később a repedéseket okozhatják, nem tudjuk, hogy az alsó burkolat alatt a ragasztó milyen egyenletességgel (vagy egyenetlenséggel) van elosztva, gyakorlatilag házat építünk egy régi ház alapjaira, bízva benne, hogy “ha 20 évig jó volt, ezután is jó lesz”, ja persze, csak a belső ragasztó a falon 2x annyi súlyt tart, a talajon meg rákerül négyzetméterenként vagy 50-60 kg plusz. Ha mindezek ellenére valaki úgy dönt, hogy a burkolás árakból így szeretne spórolni, akkor ne csodálkozzon, hogy egy értelmesebb burkoló itt jelzi, hogy a garancia pont most bukott el).

Burkolás – VV – ValóVilág, oh bocs nem a Vizes és a Villanyos jön most

A beszavazó show keretében most szólítjuk a vizest, villanyost, de csak ha kell. Ha nem rakatott át semmit, akkor Ők ebből a körből kimaradnak. Azonban ha a 180 kg-os öntöttvas kádat, inkább becirkuláltatná az acéltermelés felhevült körforgásába és az amazonasi esőerdő legdurvább záporát is megszégyenítő esőztetős zuhanyzóra vágyik, akkor a Vizes nem maradhat ki. Mennyi lesz a vizes? Őket ne keresd itt a Burkolás árak környékén inkább  Lásd ITT

 

Burkolás – Felületkiegyenlítés, avagy itt ugrik a derékszögű majom a vakolatba

Cuccok lent a falról, VV show lement, jöhet a nagy MEGTEKINTÉS eredményhirdetése. A nagy kérdés amire keressük a választ “Hát ebbe a falba meg mennyi van e hát? Nem lesz elég 7cm vakolat sem” (saját példa, végül, 1,5 cm kellett.) Ilyenkor kiválóan jön általános iskolában megszerzett geometria tudásunk és matematikai osztó/szorzó képességünk. Az esetek 95%-ban tényleg rossz a fal, a derékszög, a fogtündér csípőmérete, DE azt gondoljuk át, MI mit szeretnénk? Tökéletes derékszögű falat? No para, megoldható, de pénzbe fog kerülni és a burkolás árakra még egy jó 10-15%-ot rá kell dobni (más kérdés, hogy bizonyos lapoknál nem lehet másként megoldani, tényleg csak derékszögű falakkal, ezért ha burkoltatásra adja fejét, egy vízmértékkel kezében készítse fel magát a várható eseményláncolatra. Nem, nem, semmiféleképpen ne a most felrakott csempét méregesse, mert valszeg az előző burkoló is megpróbálta kihozni belőle a tutit. Mérje a falat felette például)

 

Nem bízik az internetes árakban, pontosabbat szeretne?

1 perc alatt ingyenesen kérhet aktuális árakat ITT!

 

Burkolás – Vízszigetelés, avagy az Avatar sztori

Geometria óra vége, síkok kiképezve, kivégezve. Padló, mint a Balaton szélcsend idején. Lesz e víz a helyiségben? Igen? Akkor valamit víz-szigetelni kell. Ez a burkolás árak második legdrágább tétele a burkolás után. Ha esetleg a Víz úgy gondolja a burkolat bármely oldalán, hogy átkelne a másikra, akkor ez neki a burkolat határőrsége hidegháború idején. Itt át nem megy. Mivel nem megy át, ezért nem is ázik be alatta, ezért nem is dobja ki a fugát (róla még majd később), ezért nem is reped el, ezért nem is vágja el a lábát a repedt csempe és ezért nem is fog biztosítási pénzt kapni, otthoni baleset miatt. Drága, de kell és hasznos. Miért Avatar? Majd várjon és nézze meg a MapeGumot felkenve a fürdőjében, megérti azonnal 🙂

burkolas-arak-12

Burkolás – A RAKÁS, avagy itt kezded látni, milyen is lesz majd a vége

Ami fontos, eddig nagyon nem lehetett elrontani sok mindent, amit ne lehetne egyszerűen, olcsón kijavítani. A burkolás e fázisa alatt történik meg a legnagyobb értékteremtés (vagy értékpusztítás) tehát ha nem akarja, hogy a burkolás árak munkadíj része kiegészüljön egy nagy adat burkolólap árával, akkor (!!!!):

Csak olyat bízzon meg, aki garanciát és pénzügyi felelősséget vállal (kivitelezői felelősségbiztosítás) – na itt álljunk már meg egy vércseppre, mert eret vágok magamon, amikor valakitől hallom, hogy elrontotta, lelépett, nem olyan lett és a kérdésre, hogy Szerződés? Felelősség biztosítás? Számla? bőszen integet jobbra-balra. Ember! Mennyi volt a csempe, amit odaadsz a burkolómókusnak? Százezer? 500.000? 1 millió felett? A burkolás nem játék, a burkolás árak és azok kidolgozottsága jellemzően tükrözik a várható eredményt is. Higgyen nekünk, naponta sok száz ajánlatot látunk, gagyi ajánlat, ritkán jó munka.

burkolas-arak-10

Burkolás – A FUGÁZÁS, avagy a burkoló láthatatlanná tévő kabátja, ami mindent eltüntet

“Majd a fuga elviszi, fugázás után nem fog látszani” Amikor először hallottam ezt és láttam a lapokat magam előtt fugázatlanul (a burkolás után a burkoló lapok közé elválasztó csíkokat raknak, itt szárnyalhat a fantázia, mert elég sok szín közül lehet válogatni), félig pörén (meztelen), mint a Miloi Vénuszt, azt gondoltam magamban, hogy azt csak akkor vinné el a fuga, ha kb 2cm vastagon a teljes felületet lekennénk vele, mint valami glettel, lecsiszolnánk oszt jöhet a festés, na akkor tényleg elvinné. Aztán burkoló Béla felkente, elvitte. Ott álltam előtte, nem hittem a szememnek. Hová tűnt? Merre lett? Jaja a fuga ilyen, eltüntet és egyben kiemel (jó nem szemmel látható 1cm-es különbségeket, de 2-4mm-t simán. Miért kell ez? Mert egyedül az 50.000 Ft/nm áru lézervágott csempe mérete azonos, a többi az brutál eltérő(3-7mm van két lap között). Menjen be egy csempeboltba, vegyen le két lapot, rakja egymás mellé, na ezért kell a jó fuga, meg Béla, aki elmondja “Majd elviszi 🙂

Burkolás – A szilikonozás, avagy ki kerül ma sarokba?

A sarkokba elég nehéz a fugát bedolgozni hibátlanul, meghát ott általában mindig van egy kis méretezési hiba, hagyjuk a mesterre, a szilikon megoldja. Általában a fugával azonos színben kapható.

Burkolás – A nagy búcsú

Hogy vegyük át a burkolást? Mit ellenőrizzünk? Hogyan győződjünk meg, hogy a burkolás árak és a valós teljesítmény hasonló-e?

 • fuga távolságok
 • fugák találkozása
 • lapok szintjei közötti eltérés
 • kopogtatással ellenőrizzük, van-e alatta elegendő ragasztó
 • sérült, lepattant sarkok
 • vízszint, függőlegesség
 • négyzetméter
 • elvédők találkozása, síkban van-e a lappal, hosszuk (mennyit számolt el a szakember és mennyit találtunk

A környék burkolási áraira kiváncsi?

Ajánlatot kérek a környékbeli burkolóktól!

 

Burkolás árak – A Végjáték

A fenti cikk alapján átlagosan az egy négyzetméterre jutó ár inkább közelít a 10-15 ezer forinthoz, ha mindent beleraknak, ami szükséges. A burkolás árak vidéken 20-30%-al olcsóbbak, de a segédanyagokat biztosan nem kapja meg olcsóbban ott sem. De egy felújítást követő elégedett zuhanyozást az új fürdőben, az első pörköltszaft folt a burkolaton az új konyhában, vagy a gyerek által behozott kődarabbal levert friss csempe látványánál sosem lesz szebb 🙂

Lépcső burkolás

Van amikor nem egy egybefüggő felületet szeretnénk burkolni, hanem például lépcső burkolást szeretnénk. Lépcső burkolás esetében ritkán kalkulálhatunk a normál burkolás árakkal. A lépcső teljesen más állatfaj, a lépcső burkolás teljesen más liga. Az előkészítés itt tényleg kritikus, míg a falon, padlón az esetleges hibákat a lapok, fuga el tudja tüntetni, a lépcső burkolás hibái azonnal meglátszódnak és minél több lépcsőfokból áll a lépcső, a hibás lépcsőburkolás annál jobban jelentkezik.

Lépcső burkolás árak

 • 50 cm széles lépcső burkolás ára 4000-5000 Ft/lépcső fok
 • 80 cm széles lépcső burkolás ára 5000-6000 Ft/lépcső fok
 • 90 cm széles lépcső burkolás ára 5000-6000 Ft/lépcső fok
 • 100 cm széles lépcső burkolás ára 6000-7000 Ft/lépcső fok
 • 130 cm széles lépcső burkolás ára 7000-8000 Ft/lépcső fok
 • 150 cm széles lépcső burkolás ára 10.000 Ft – 12.000 Ft/lépcső fok
 • 150 cm feletti szélességű lépcső burkolása 15.000 Ft – /lépcső fok

Lépcső burkolás esetében burkolhatunk rendes lapokkal is de léteznek speciális lépcső burkoló lapok, elemek. Ezek jóval drágábbak, mint a normál lapok, de ha olyan lépcső burkolást szeretnék, aminek esetleg lekerekített széle van, akkor azokat ilyenből lehet elkészíteni.

Kültéri lépcső burkolása

Kültéri lépcső burkolása esetén nagyon fontos, hogy mindazon rétegek, amik esetleg egy kültéri terasz burkolás során kellenek, azok itt is el legyenek készítve.

Helyi burkolótól kérne ajánlatot?

Budapesti burkolóktól

Miskolci burkolóktól

Győri burkolóktól

Szegedi burkolóktól

Debreceni burkolóktól

Pécsi burkolóktól

Békéscsabai burkolóktól

Zalaegerszegi burkolóktól

Tatabányai burkolóktól

 

Miért fontos hogy jó burkoló szakembert válasszunk?

Nem csak az esztétikai szempontokat kell figyelembe vennünk. A burkolat évekre készül, ezért strapabírónak kell lennie, ami nem csak a megfelelő csempéken múlik. Egy szakszerűen lerakott burkolat nem fog feljönni, nem fog elmozdulni, és nem utolsó sorban sokkal szebb eredményt érünk el ha profira bízzuk a kivitelezést.Egy jó szakember tanácsokkal is el tud látni minket, ha esetleg nem tudunk dönteni, hogy milyen burkolatot válasszunk. A burkolás árak számításánál ezért érdemes egy jó szakemberrel kalkulálni, ami bár magasabb költséget jelent, de biztosan minőségi végeredményt kapunk.

Ha burkoló szakembert keres, kattintson IDE

Ez is érdekelheti a burkolás árak mellett: Térkövezés árak

*A cikkben szereplő árak tájékoztató jellegűek, melyek nagyban függnek a kivitelezés helyszínétől, a szakemberek leterheltségétől és az egyedi igényektől.

https://shop.fix24.hu/

Elolvasta a cikket és még mindig hiányzik valami?

Kérdezze meg a szakembereket áraikról itt!

 

 

By Nixa