szo. márc 9th, 2024

Cserepeslemez árak, információk kivitelezőknek és megbízóknak. Mert számolhatsz a “szabvány” kalkulátorral is, de árai az egyszerű ember valóságához, mint Makó és Jeruzsálem 🙂

Cserepeslemez árak – Évente több mint 1,5 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor. A lenti cikk valós cserepeslemez tetőfedés ajánlatkérésekre, adott valós cserepeslemez árak at tartalmazó ajánlatok összesítője. A cserepeslemez árak kialakításához több mint 2350 cserepeslemez ajánlatkérést vettünk alapul.

Cserepeslemez árak. Mielőtt az árakba belevágnánk, érdemes végigolvasni a következő részt, nehogy meglepi érjen, mikor kiderül, hogy mi nem is a kőműves árakat keressük, hanem a burkolótgipszkartonos, vagy a kőművest.

Mi az a cserepeslemez?

A cserepeslemez egy vékony fémlemezből cserép formára alakított tetőfedő anyag. A fémekre jellemzően szinte bármilyen cserepeslemez formát ki tudnak alakítani és bármilyen színre le tudják festeni.

  • Anyag – cserepeslemez jellemzők : Hidegen hengerelt horganyzott acéllemez (poliészter bevonattal)
  • Szín – cserepeslemez jellemzők: Bármilyen színben előállítható
  • Súly- cserepeslemez jellemzők : 4-5 kg/négyzetméter
  • Vastagság- cserepeslemez jellemzők : 0,4-0,5 mm
  • Méretek- cserepeslemez jellemzők : Cserép hosssza 35 cm, gyártási hossz általában max 6 méter

Inkább szakembertől kérne közvetlenül árat?

Árajánlatot kérek szakembertől!

A cserepeslemez térhódítása

Magyarországon még nem annyira elterjedt megoldás, de tőlünk nyugatabbra már komoly piaca van, gyakorlatilag Amerikában majdnen ugyanannyi tetőt fednek le cserepeslemezzel, mint hagyományos kerámia cseréppel. Tekintettel arra, hogy rendkívül gyorsan telepthető a cserepeslemez, tetőcsere alkalmával kiváló megoldás lehet.

A cserepeslemezzel történő tetőfedés egy kedvelt alternatíva, elsősorban a gyors telepíthetősége és az ára miatt. A korszerűtlen palatetők is lefedhetőek vele, emellett számos más előnye is van.

A tudnivalókról írtunk bővebben ITT

cserepeslemez árak 5

A cserepeslemez árat több dolog is befolyásolja. Fontos tényező a meglévő tetőszerkezet állapota. Ha nagyon rossz állapotban van, akkor szükség lehet a teljes szerkezet cseréjére, ami jelentősen megnöveli a költségeket. Jó állapotú tető esetén gond nélkül rátehető a meglévő gerendákra.A költségeket növelheti még a lefedendő felület mérete és bonyolultsága is, valamint a lemez típusa, mintázata és színe.Egy alsó kategóriás cserepes lemezzel fél áron kihozhatjuk a tetőfedést a cserepezéshez képest, de prémium lemez és extra mintázat esetén megközelítőleg hasonló árral kell kalkulálnunk.Célszerű szigetelést és párazáró fóliát is beépíteni, a zajcsökkentés és a szigetelés érdekében, ezek további költséget jelentenek.

Cserepeslemez árak

Hódfarkú Cserepeslemez ár

  • 3009 cserepeslemez bordó színben nettó 1890,- + ÁFA / m2 (bruttó:2400,- / m2)
  • 8017 cserepeslemez barna színben nettó 1890,- + ÁFA /m2 (bruttó:2400,- / m2)
  • 7016 cserepeslemez antracit szürke színben nettó 1890,- + ÁFA /m2 (bruttó:2400,- / m2)
  • 8004 cserepeslemez téglavörös színben nettó 1890,- + ÁFA /m2 (bruttó:2400,- / m2)

Legyen szó építkezésről vagy felújításról, az ingatlantulajdonosok közül sokaknak fontos, hogy otthonuk a munkálatok befejeztével kívül-belül egyaránt kifogástalan legyen. Nem bízzák a véletlenre még a tetőszerkezetet sem: olyan alapanyagot keresnek a kivitelezéshez, ami szintén hozzájárul az igényes összkép megteremtéséhez. Amennyiben Önnek is hasonló igények vannak, ajánljuk figyelmébe a hódfarkú cserepeslemezeket!

Hódfarkú Cserepeslemez ár

3009 cserepeslemez bordó színben

nettó 1890,- + ÁFA /m2 (bruttó:2400,- / m2)

8017 cserepeslemez barna színben

nettó 1890,- + ÁFA /m2 (bruttó:2400,- / m2)

7016 cserepeslemez antracit szürke színben

nettó 1890,- + ÁFA /m2 (bruttó:2400,- / m2)

8004 cserepeslemez téglavörös színben

nettó 1890,- + ÁFA / m2 (bruttó:2400,- / m2)

Szeretne több árajánlatot összehasonlítani?

Ingyenes árajánlatokat kérek!

 

hódfarkú cserepeslemezekkel garantált a tökéletes végeredmény, biztos lehet benne, hogy százszázalékban elégedett lesz a látvánnyal. A cserepeslemezek mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen nagyon egyszerűen és gyorsan szerelhetők. Ezzel rengeteg energiát és időt meg lehet takarítani az építkezéskor vagy felújításkor, ennek hatására pedig a munkálatok is jóval hamarabb befejeződhetnek.Tartós alternatívát kínálnak a tetőszerkezetekkel kapcsolatban, nagyon megbízhatók, és nem igénylik az utólagos karbantartást. Hosszú távon jóval kényelmesebb megoldást biztosítanak, mint a hagyományos cserepek, és esetükben még a szélsőséges időjárás sem jelenthet problémát. A hódfarkú cserepeslemezek mindezen pozitív tulajdonságokkal szintén rendelkeznek, és még esztétikailag is kifogástalanok. A termékek egyedi megjelenést kölcsönöznek az ingatlanoknak, a végeredmény igazán lenyűgöző, aminek látványát hosszú távon élvezheti. Emiatt a hódfarkú cserepeslemezekre befektetésként is tekinthet.

Színuszhullámos Cserepeslemez ár

  • 3009 cserepeslemez bordó színben nettó 1890,- + ÁFA / m2 (bruttó:2400,- / m2)
  • 8017 cserepeslemez barna színben nettó 1890,- + ÁFA /m2 (bruttó:2400,- / m2)
  • 8004 cserepeslemez téglavörös színben nettó 1890,- + ÁFA /m2 (bruttó:2400,- / m2)
  • 7016 cserepeslemez antracit színben nettó 1890,- + ÁFA /m2 (bruttó:2400,- / m2)

A tetőfedésekkel kapcsolatban manapság többféle alternatíva is elérhető. Sokaknak fontos, hogy egyszerű, gyorsan kivitelezhető megoldást találjanak, amit hosszú távon is könnyű kezelni. Ez esetben nem jöhet szóba például a hagyományos cserép, mert nem igazán egyszerűek vele a mindennapok. A cserepek egy nagyobb viharban akár el is mozdulhatnak a helyükről. Az évek múlásával veszítenek szerkezeti stabilitásukból, könnyen mohásodnak, és még az erős fagy és a napsugarak is kárt tehetnek bennük. Amennyiben Ön is egyszerű alternatívát keres a tetőfedéshez, és még nem találta meg az ideális opciót, ajánljuk figyelmébe a szinuszhullámos cserepeslemezeket!

Színuszhullámos Cserepeslemez ár

3009 cserepeslemez bordó színben

1890,- + ÁFA / m2 (bruttó:2400,- / m2)

8017 cserepeslemez barna színben

1890,- + ÁFA / m2 (bruttó:2400,- / m2)

8004 cserepeslemez téglavörös színben

1890,- + ÁFA / m2 (bruttó:2400,- / m2)

7016 cserepeslemez antracit színben

1890,- + ÁFA / m2 (bruttó:2400,- / m2)

szinuszhullámos cserepeslemezek tökéletesen megfelelnek az igényeinek. Már a szerelésük során nem kell számolnia bonyolult, időigényes munkálatokkal, mert nagyon könnyen és gyorsan telepíthetők. Ezzel rengeteg időt nyerhet építkezéskor, felújításkor. A szinuszhullámos cserepeslemezek egyáltalán nem igénylik a karbantartás, köszönhetően masszív, strapabíró alapanyaguknak. Nem tapad meg a felületükön a moha, az erős napsugarak sem tehetnek kárt bennük, és jól tűrik a nagyobb viharokat is. A szinuszhullámos cserepeslemezek nem fognak elmozdulni a helyükről, szerelésük után meg tudják őrizni stabil helyzetüket, a legszélsőségesebb körülmények között is. Ezzel a balesetveszélyes körülmények kialakulása is megakadályozható, és a viharok után anyagi károk miatt sem kell aggódnia.

cserepeslemez árak 1 cserepeslemez árak 2

Nem találja az árat amit keres?

Szeretném ha szakemberek keresnének meg árajánlatukkal!

Lindab cserepeslemez ár

LPA-L Lindab cserepeslemez ár

Az LPA-L a magyar építtetők, felújítók számára a tetőfedés egyik leggazdaságosabb megoldását kínálja a Lindab cserepeslemezek már jól ismert műszaki előnyeivel, minőségével.
Az új tető esztétikája változott – alacsonyabb hullámmal, egy laposabb cserépforma látványát adja, megtartva a tetőfedés klasszikusságát.
Az LPA-L a klasszikus cserepek textúráját idéző gazdag szín és formavilága miatt elsősorban családi házak, társasházak, közösségi épületek fedéséhez ideális, de alkalmas olyan kiegészítő jellegű ipari objektumok esetében is, ahol követelmény, hogy a tetőfedés stílusában illeszkedjék a hagyományos épített környezethez. Az utóbbiak okán kiválóan praktikus, esztétikus és gazdaságos megoldás pl. belvárosi bérházak tetőzetének renoválására is.

Classic LPA-L Lindab cserepeslemez ár

cserepeslemez árak 3

bevonattal Lindab cserepeslemez 4 250 Ft/nm

matt bevonattal  Lindab cserepeslemez 4 695 Ft/nm

bevonattal filces Lindab cserepeslemez 5 250 Ft/nm

matt bevonattal filces Lindab cserepeslemez 5 695 Ft/nm

Classic Scandic Lindab cserepeslemez ár

cserepeslemez árak 4

matt bevonattal  Lindab cserepeslemez ár – csak rendelésre, minimum 250 m2 és egyedi cserepeslemez árat kell kérni

Classic LPA-L Lindab cserepeslemez ár

bevonattal Lindab cserepeslemez

4 250 Ft/nm

matt bevonattal  Lindab cserepeslemez

4 695 Ft/nm

bevonattal filces Lindab cserepeslemez

5 250 Ft/nm

matt bevonattal filces Lindab cserepeslemez

5 695 Ft/nm

LPA Scandic, Nordic cserepeslemezek

A klasszikus svéd cserépmintázatú LPA profilok (standard LPA, LPA Nova, LPA Classic, LPA Maxi) mellett újabb cserépformákat és egyéb speciális jellemzőket kínál az LPA Scandic és LPA Nordic cserepeslemez. Az alapanyaguk a jól bevált nagyszilárdságú tűzihorganyzott acéllemez, amely Classic matt típusú bevonati rendszerrel érhető el.

Az LPA Scandic modern, mediterrán stílusú cserépformájával és speciális, rejtett rögzítési technológiával nyújt esztétikus megjelenést és egyszerű, gyors szerelést. A 440mm-es léctávolságú, 2 cserépnyi fix hosszúságú táblaelemek révén kiosztási terv nélkül is rendelhető. Fedőszélessége 1000mm, minimális hajlásszög 15°.

Profiktól szeretne segítséget kérni, vagy csak tanácsra van szüksége?

Klikkeljen ide és kérjen ingyenes árajánlatot!

 

Lindab Topline Roca

A Lindab Roca egy új típusú tetőfedés, amely több éves kutatások eredménye, amelynek célja a cserepeslemezek hagyományos, természetes megjelenésének tökéletes biztosítása. Alakjának és fedési technológiájának köszönhetően a környezeti hatásokkal (szél, eső, hó) szemben ellenálló, kis önsúlyú, gyors kivitelezésű és látványban nagyszerűen idézi a mediterrán és hegyvidéki tetők világát.
Ennek köszönhetően jól tud illeszkedni egy hagyományőrző városi látképbe, nagyszerű választás új építésű házakhoz, jó és igazán esztétikus megoldás felújításokhoz. Főleg ott, ahol a szerkezetet már nem tudjuk megerősíteni.
A Lindab Roca egyesíti az acél magas mechanikai ellenálló képességét, rugalmasságát és alakíthatóságát az Alucink bevonat által nyújtott hosszú élettartammal.
A négy különböző formájú profil és a széles színválaszték korlátlan építészeti választási szabadságot biztosít.
 
 

Lindab Roca - Lindab cserepeslemez ár

Toscana Lindab cserepeslemez ár

7690 ft/nm

Serena Lindab cserepeslemez ár

7150 ft/nm

Rustica Lindab cserepeslemez ár

7150 ft/nm

Madera Lindab cserepeslemez ár

7690 ft/nm

 
Lindab Roca profilválaszték:
 
  • Toscana: mediterrán tető megjelenést nyújt
  • Serena: hegyvidéki és vidéki tető megjelenést nyújt
  • Rustica: hagyományos hódfarkú tető megjelenést nyújt
  • Madera: hegyvidéki tető megjelenést nyújt

Lindab Roca – Lindab cserepeslemez ár

  • Toscana Lindab cserepeslemez ár 7690 ft/nm
  • Serena Lindab cserepeslemez ár 7150 ft/nm
  • Rustica Lindab cserepeslemez ár 7150 ft/nm
  • Madera Lindab cserepeslemez ár 7690 ft/nm

Magyar gyártók cserepeslemez árai

  • “Kátya” – Poliészter fényes bevonatú cserepeslemez árak – 3900 Ft/nm
  • “Kátya” – Poliészter matt bevonatú cserepeslemez árak – 4300 Ft/nm

 

  • “Rózi” – Poliészter fényes bevonatú, moduláris cserepeslemezárak 4300 Ft/nm
  • “Rózi” – Poliészter matt bevonatú, moduláris cserepeslemez árak 4500 Ft/nm

 

Hódfarkú cserepeslemez 

  • Fényes cserepeslemez Poliester Stand. 0,45mm   3289ft/nm
  • Fényes cserepeslemez Poliester Stand.0,5mm 3620ft/nm
  • Matt cserepeslemez Standard 0,5mm 3874ft/nm

Nem tudja eldönteni, hogy maga csinálja, vagy mással csináltassa?Ajánlatot kérek a munkámra!

 

Alfa cserepeslemez

  • RAL Poliester Stand. – cserepeslemez ár 3900 ft/nm
  • UTK Matt Standard – cserepeslemez ár 4100 ft/nm
  • HC Herculit – cserepeslemez ár 4900 ft/nm

 

Gerinc elemek

  • Íves gerinc elem BP2 cserepeslemezhez – cserepeslemez árak 3500 – 4200 Ft/db (2fm)
  • Íves gerinc elem ZET cserepeslemezhez – cserepeslemez árak 5000 – 5500 Ft/db (2fm)
  • Lindab CT íves gerinc elem –  cserepeslemez árak 6700 – 7500 Ft/db (2fm)
  • Hajlított gerinc elem –  cserepeslemez árak 3200 – 3500 Ft/db (2fm)

 Hajlított elemek

  • Eresz szegély –  cserepeslemez árak 2300 – 2600 Ft/db (2fm)
  • Falszegély –  cserepeslemez árak 2800 – 3200 Ft/db (2fm)
  • Oromszegély –  cserepeslemez árak 2800 – 3000 Ft/db (2fm)
  • Vápalemez –  cserepeslemez árak 4400 – 4800 Ft/db (2fm)

Csavarok

  • Rögzítőcsavar előkorcolt lemezhez  cserepeslemez árak – 10 – 15 Ft/db
  • D fejű kereszthornyos csavar fém tartószerkezethet  cserepeslemez árak – 12 – 15Ft/db
  • Fűzőcsavar lemez átfedéshez  cserepeslemez árak – 15-20 Ft/db
  • Rögzítőcsavar fa szerkezethez –  cserepeslemez árak 15-20 Ft/db
  • Szendvicspanel csavar fém szerkezethez –  cserepeslemez árak 50-60 Ft/db

Egyéb kiegészítők

  • szellőzőfésű –  cserepeslemez árak 180 – 250 Ft/db

A szellőzőfésű a profillemezek és az ereszléc közötti réseket zárja le, meggátolva a madarak bejutását, valamint biztosítja a levegő bejutását a héjazat alá.

  • Tömítőszalag – cserepeslemez árak 2500 – 3500 Ft/tekercs

Víz és hőálló, a gerinc elem és a tető lemez közé. Megakadályozza a hő és a csapadék bejutását.

  • Gerinccszellőző szalag – 4700 – 5500Ft/tekercs

A gerinc elem alatt fokozott vízzárást biztosít. Öntapadó csíkokkal rögzíthető a cserepeslemez, trapézlemez felületéhez. Vízszintes és ferde gerincen is alkalmazható.

  • Tetőfólia – 5000 – 25.000-Ft/tekercs

Polietilén szövet alapú párazáró fólia. A tető héjazat alá bejutó nedvesség ellenni másodlagos védelemként kell alkalmazni.

  • Alátétszőnyeg – 70.000 – 85.000Ft/tekercs

A sík fémlemez fedésű tetőkhöz ajánlott, a héjalás alá bejutó nedvesség, hó, és kondenzvíz ellen alkalmazandó.

Fa anyagok

  • Tetőléc 25×50 – 115 – 170 Ft/fm
  • Bramac léc 30×50 – 135 – 145 Ft/fm
  • Egalizált léc 28×48 – 125 – 145 Ft/m2
  • Stafni fa – 220 – 270 Ft/m2
  • Gyalult szerkezetfa – 390 – 450 Ft/fm

Építődeszka

  • 2,3x10x200cm – 1300 – 1500 Ft/db
  • 2,4x16x400cm – 2700 – 3200 Ft/db
  • 2,3x15x300cm – 2000 – 2300 Ft/db

 

Gerenda –

  • 9,8x9x8x300cm – 6000 – 6700 Ft/db
  • 9,8×9,8x200cm – 4000 – 4700 Ft/db
  • x400cm – 8000 – 8700 Ft/db
  • Építőfa 2700 – 4000 Ft/fm

Hogyan tegyünk fel cserepeslemezt?

Egy pár kép erről:

cserepeslemez árak 7

Hogyan vigyük fel a tetőre a cserepeslemezt?

Csak kézi erővel, vagy teljes paletták daruzásával, ne használjunk láncot, fémet, amely megsértheti a tető bevonatolását és későbbi problémát okozhat.

Hol a legolcsóbb a cserepeslemez?

Magyarországon számtalan gyártó foglalkozik cserepeslemezzel, az árak 1800 – 4500 Ft/nm -ig terjednek.

*A cikkben szereplő árak tájékoztató jellegűek, melyek nagyban függnek a kivitelezés helyszínétől, a szakemberek leterheltségétől és az egyedi igényektől.

Mire figyeljünk cserepeslemez felrakása során?

Cserepeslemez felrakásakor fontos odafigyelni néhány dologra, hogy biztosítsuk a megfelelő szerelés és a tetőszerkezet hosszú távú tartósságát:

  1. Alapanyag kiválasztása: Válassz olyan cserepeslemezt, amely megfelel a tetőd típusának és az adott körülményeknek. Például, ha a tetőd meredek, lehet, hogy jobb a könnyebb anyagokat választani.
  2. Megfelelő rögzítés: Győződj meg róla, hogy a cserepeslemezeket megfelelően rögzítették a tetőhéjazatra. Általában szegekkel, csavarokkal vagy egyéb speciális rögzítőkkel rögzítik őket.
  3. Tető aláhajlása: Ügyelj arra, hogy a cserepeslemezeket megfelelően illeszd össze és hajlítsd a tető alakjához. A pontos aláhajlás biztosítja a megfelelő vízelvezetést és a tetőszellőzést.
  4. Szellőzés: Biztosítsd, hogy a tető alatt megfelelő szellőzés legyen. Ehhez például szellőzőcserepek vagy más szellőzőrendszer beépítése szükséges.
  5. Vízzárás: A cserepeslemezek összes illesztését és rögzítését gondosan le kell zárni, hogy megakadályozzuk a víz behatolását a tető alá.
  6. Szakértő segítség: Ha nem vagy biztos a dolgodban, vagy ha a tetőd bonyolultabb, mint amilyennek látszik, mindig érdemes szakértőt bevonni a cserepeslemezek felszerelésébe.

Ezek a tippek segítenek abban, hogy biztonságosan és hatékonyan felrakd a cserepeslemezeket a tetődre. Fontos, hogy minden lépést gondosan végezz el, hogy a tetőd hosszú élettartamú legyen és megfelelően védje az otthonodat az időjárás viszontagságaitól.

 
 

Térkövezés árak és tanácsok a legszebb végeredményért – 2024

A padlófűtés fontosabb tudnivalói – 2024

Hőszigetelés árak, hőszigetelés ötletek 2024

Vízszerelés árak 2024

 

By Nixa