pén. márc 15th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

Mi a cserepeslemez?

A cserepeslemez, más néven trapézlemez, napjaink egyik legnépszerűbb tetőfedő anyaga. A cseréppel szemben nem tud megrepedni, nem törik és sokkal könnyebben szerelhető. Egyedi méretben készül, így akár hulladék nélkül kivitelezhető a felhelyezése.Kicsi súlya miatt, a szállítása és a rakodása is könnyebb, valamint a tetőszerkezetet sem terheli le annyira mint egy beton vagy kerámia cserép.

Élettartamát tekintve is remek választás, mivel egy szakszerűen felrakott cserepes lemez tető 50-60 évig is kitart. A festett, horganyzott acél ellenáll az esőnek, hónak, szélnek, UV sugárzásnak, nem penészedik. Néhány típus az évek során veszíthet színéből, viszont a hagyományos cserepekkel ellentétben, nem tud eltörni, elmozdulni, leesni.

A cserepeslemez tüzihorganyzott lemez, mely hidegalakítás után, egy hidraulikus préseléssel nyeri el a hagyományos cseréphez hasonló küllemét.

Sokan ódzkodnak tőle, mivel elterjedt az a tévhit, hogy a cserepes lemez kopog az esőben. Valóban hangosabb, mint a hagyományos cserép, de azért nem árt tudni, hogy zaj elsősorban nem a tetőfedő anyagon múlik, hanem a megfelelő szigetelésen. Ha egy ház megfelelő módon van szigetelve, és jól vannak kialakítva a rétegrendek, akkor az eső hangja csak minimálisan, vagy egyáltalán nem hallható a lakótérben.

A másik visszatartó tényező a fém melegedése. Sokan tartanak tőle, hogy a cserepes lemez tető alatt katlanná válik az otthonuk. Maga az acéllemez rendkívül jó hővezető, ami miatt gyorsan veszi fel a hőt, de legalább ilyen gyorsan le is adja, így nem kell attól tartani, hogy nyáron a felforrósodott tető éjszaka tovább fűti a házat. Alapvetően ebben a kérdésben is a szigetelésen múlik minden.A lemeztető alatt kialakított légrés biztosítja az esetleges kondenzáció kicsapódás elvezetését, valamint megakadályozza a melegedést. A megfelelő rétegrend kialakításával nem kell attól tartani, hogy negatívan befolyásolná a ház hőmérsékletét.

Párazáró és átszellőztetés

Egyszeres átszellőztetés esetén páraáteresztő fólia ajánlott. Ebben az esetben a szigetelés és a fólia között nincs rés. Ennél a típusnál a belső pára átmegy a fólián, viszont a külső nedvességet távol tartja.

Kétszeres átszellőztetésnél az alsó párazáró fólia és a szigetelés között is kapunk egy légrést, ami a télen lecsapódó párát tartja távol.

Fontos, hogy beépített tetőtér esetében páraáteresztő fóliát kell használni, míg beépítetlen tetőknél elegendő lehet a párazáró tetőfólia is.

Milyen tetőre tehetünk cserepeslemezt?

A cserepeslemez bármilyen alakú tető fedésére használható, sátor, nyereg, manzárd illetve ezek kombinációjára. Legkevesebb 15 fokos dőlésszögű tető esetén telepíthető. Bonyolult, tagolt tetőszerkezetek esetében jelentős hulladék keletkezhet a szélek és beszögelések kivágása miatt.A gyártók nagy része minden kiegészítő elemet biztosít ezért bádogos munka nem szükséges.

A palatető közismerten veszélyes anyag. az ilyen tetők átfedése legegyszerűbben cserepes lemezzel oldható meg. Nem szükséges eltávolítani, akár közvetlenül rátehető a lemez burkolat.

Ha ács szakemberre van szüksége,kattintson ide : https://www.fix24.hu/acs

A cserepeslemez előnyei és hátrányai

  • Esztétikai szempontból teljes mértékben a hagyományos cseréptető hatását kelti. Többféle színben és mintázatban kapható.
  • Átlagos élettartama 40-50 év amely szinte megegyezik a kerámia cseréppel.
  • Sima felülete miatt nem tapad meg rajta a moha és a szennyeződések, és a speciális bevonatnak köszönhetően a színe sem fakul ki az UV sugárzás következtében.
  • A hagyományos cserepekkel ellentétben nem vesz fel vizet, ezért nem tud elfagyni, valamint a hó sem tud rajta megtapadni.
  • Kedvező árú. Egy 100 m2-es épület lefedése kb fele annyiba kerül ezzel a módszerrel mint a normál cserepezéssel.
  • Egyetlen hátránya hogy zajosabb mint a kerámia és betoncserép, de megfelelő szigeteléssel ez szinte teljesen kiküszöbölhető.

Cserepeslemez árak:

cserepeslemez tábla

A cserepeslemez árat több dolog is befolyásolja. Fontos tényező a meglévő tetőszerkezet állapota. Ha nagyon rossz állapotban van, akkor szükség lehet a teljes szerkezet cseréjére, ami jelentősen megnöveli a költségeket. Jó állapotú tető esetén gond nélkül rátehető a meglévő gerendákra.

A költségeket növelheti még a lefedendő felület mérete és bonyolultsága is, valamint a lemez típusa, mintázata és színe.

Egy alsó kategóriás cserepes lemezzel fél áron kihozhatjuk a tetőfedést a cserepezéshez képest, de prémium lemez és extra mintázat esetén megközelítőleg hasonló árral kell kalkulálnunk.

Célszerű szigetelést és párazáró fóliát is beépíteni, a zajcsökkentés és a szigetelés érdekében, ezek további költséget jelentenek.

Katt ide : ÁRAK

By Nixa