hét. márc 25th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

Mire jó egy télikert?

Manapság a télikert nem csupán növények tárolására szolgál, egyre népszerűbbek teljes értékű helyiségként is. Korábban úgy alakították ki, hogy a növények igényeihez igazodjon, télen fagymentesnek kellett lennie, nyáron pedig meleg és párás környezetet biztosítottak. napjainkban akár a nappali szerepét is betölthetik ezek a helyiségek, de beltéri medencék elhelyezésére is ideális lehet. Ebben az esetben trópusi növényeket is elhelyezhetünk bent, a keletkező pára miatt.Választhatunk szétszedhető kivitelt is. Ez változat nem hőszigetelt, ezért ez csak az eső és szél elleni védelemre szolgál.

Mire érdemes figyelni?

Építés szempontjából választhatunk fa vagy fém szerkezetű télikertek mellett, attól függően hogy milyen célt fog szolgálni a kertünk. Medencés helyiség esetén a fém szerkezetes rendszert részesítsük előnyben, a fa ugyanis kevésbé jól tolerálja a párát. Egy nappali, vagy kiülős helyiség, esetleg dolgozószoba esetén bármelyik típust választhatjuk.

Fontos hogy megfelelő árnyékolást biztosítsunk a télikertnek, hiszen a legkiválóbban szigetelő ablakok mellett is nagyon fel tud melegedni.

Milyen ablakokat válasszunk a télikertbe?

A légkondicionáló berendezések akár négyszer több energiát használnak fel ilyen típusú helyiségeknél mint általában, ezért nagyon fontos a megfelelően hőszigetelt üveggel ellátott télikert. Főleg a mennyezeti üvegnél fontos szempont ez, hiszen a fény itt fokozottaban éri az ablakokat. Érdemes biztonsági üveget választani, mely a jégeső ellen is védelmet nyújt és garantálja a törésbiztos ablakokat.

A meleg ellen a megfelelő üvegezésen kívül egyéb módokon is védekezhetünk, pl tetőablakok és résszellőzők használatával valamint a helyes tájolás megválasztásával.

Ha ódzkodunk a télikert tető üvegezésétől, választhatunk polikarbonát fedést is. Ennek nagy előnye hogy lényegesen kedvezőbb árú, valamint a bejövő fény ⅓-át önmagában is leárnyékolja. Hátránya hogy lényegesen zajosabb és nem átlátszó, ezért ha az a cél hogy éjszaka a csillagos eget tudjuk nézni, akkor ne ezt a típust válasszuk.

Melyik a legideálisabb árnyékolási mód a télikertekben?

Télikerteknél, ahol sokat tartózkodunk az árnyékolásnak mindig az üveg fölött vagy azon kívül kell elhelyezkednie, hogy a meleg ne tudjon behatolni a térbe. Választhatunk motorizált vagy manuálisan működtethető redőnyök, illetve különböző külső szerelésű textil árnyékolók között.

Üvegházak esetén épp az ellenkezőjét kell tennünk, az árnyékolónak az üveg belső felére kell kerülnie. Az üvegházak elsősorban a szél és az eső ellen védenek, gyakorlatilag ezek egyszerű, lezárt teraszok, melyek nem önálló helyiségként funkcionálnak.

Mit takar az intelligens télikert kifejezés?

Ennél a típusnál a szellőzés, a hűtés-fűtés, valamint az árnyékolás is teljesen automatizált és egy központi egység vezérli.Lehetőség van a redőnyök vagy zsaluk lamelláinak automatikus, a nap beesési szögének változásával történő változtatására, a nedvesség figyelembevételével összehangolt szellőztetésre, és a világítás felügyeletére, de ez már prémium kategória, és igen költséges.

A télikert előnyei

Növeli a ház hasznos alapterületét mivel új helyiséget alakít ki. Egy beépített erkély vagy terasz egész évben használható helyiséget biztosít, és minden évszakban használható.

Főként belvárosban, vagy forgalmasabb részeken élőknek lehet kitűnő választás egy beépített terasz, hiszen így egy kis természetet csempészhetünk a lakásba, ahova bármikor kiülhetünk, és akár növényekkel is körülvehetjük magunkat.

Rengeteg plusz fényt juttathatunk a lakásunkba, ami javít a hangulatunkon, valamint a növényeinknek is jót tesz. Az őszi téli időszakban fokozottan megnő az emberek fényigénye, ezért a természetes fény jótékony hatással van a lelki állapotunkra és egészségünkre is.

A télikertek, üvegházak ára

A télikert ára függ az üvegezés fajtájától, az ablakok minőségétől, a tető anyagától és az egyéb extra igényektől is.Az sem mindegy, hogy a vázszerkezet miből készül. A legdrágább opció az alumínium váz, de ez a legtartósabb.

Mivel rengeteg lehetőség közül választhatunk, és az igények is mindenhol mások, ezért nem lehet pontosan meghatározni az árat felmérés és tervezés nélkül.

https://telikert-gyartas.hu/telikert-arak/

By Nixa