szo. márc 9th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

A geberit gyakorlatilag egy márkanév, a vízvezetékek, vizes elemek falsík mögötti szerelését foglalják magába. A fürdőszobák kialakításánál, ma már általában az az elvárás, hogy minél kevesebb, cső, alkatrész és tartály legyen szem előtt.A legnépszerűbb felhasználási módja a wc-k esetében figyelhető meg. Fontos megemlíteni, hogy a geberites wc-k minden esetben a falra szerelve kerülnek kialakításra. Ennek előnye a helytakarékosság mellett a könnyű tisztíthatóság. A wck egy masszív acélszerkezetű vázra kerülnek rögzítésre, ezek terhelhetősége kb 400 kg. Az öblítőtartály is a vázon helyezkedik el a falsík mögött. Egyszerű a szerelése, a vázrendszert általában gipszkartonnal fedik le, majd erre kerül a kiválasztott burkolat.

Előnyei

A falon kívüli tartályokkal szemben a letisztult és elegáns külső, és a kétfunkciós öblítés valamint a csendes működés. A tartállyal rendelkező wc-k viszonylag könnyen alakíthatóak át ilyen rendszerekké, különösen, ha már eredetileg is a falakban helyezkedtek el a lefolyó csövek.

Hátrányai

A falsíkon belüli tartályok legnagyobb hátránya az ára, valamint ha nem megfelelően kerül beépítésre, akkor a falon belül beázhat, tönkremehet, melyet csak igen költséges munkával tudunk helyreállítani. Maga a rendszer, és a hozzá kapcsolódó alkatrészek is jóval költségesebbek mint a hagyományos tartályok.

Miből áll egy geberit rendszer?

A különböző márkák termékei általában más-más adottságokkal rendelkeznek, de az alaptulajdonságaik legtöbb esetben megegyeznek. A tartály hangszigetelt EPS műanyag, ez biztosítja a halk működtetést. Az ürítés módja minden esetben kétfunkciós, mely takarékos és egy teljes öblítést tesz lehetővé. Ezt a falsíkon kívül elhelyezett nyomólappal tudjuk működtetni. Fontos, hogy ez kizárólag a gyártó által ajánlott lehet. Mivel nem minden esetben tartozéka a csomagnak, feltétlenül kérdezzünk rá.Ezen kívül minden típus rendelkezik vízhálózati és öblítővíz csatlakozóval.A geberit rendszerek, és jó minőségű falsík mögötti tartályok a wc falraszerelését is lehetővé tevő kerettel rendelkeznek.Akkor sem kell megijedni ha padlóba épített lefolyónk van, ebben az esetben is megoldható a rejtett tartály beépítése, kifejezetten ezekhez a wc-khez készült szerkezetekkel.A prémium változatoknál akár szagelszívó rendszert is beépíthetünk a geberit rendszerbe, ilyenkor a kellemetlen szagokat a wcben egy nagy levegő szállítású csendes üzemű ventilátorral szívhatjuk el.

Hogyan kell a geberit tartályt beépíteni?

geberit rendszerű wc

A legfontosabb adat a vásárlás előtt a beépítési mélység. Ez általában 120-230 mm, tipustól függően. A tartókeretek 85-120cm magasak, lényeges szempont hogy tégla vagy gipszkarton falba történik majd a beépítés, mivel mindkét falazathoz más típus alkalmas.Amennyiben a sarokba szeretnénk beépíteni, természetesen erre is van lehetőség, akár a standard méretű tartály is beépíthető, de ennek jóval nagyobb a helyigénye. Kapható azonban speciális sarok beépítésre készült tartály, ezért érdemes ezt választani. Bármelyik típust választjuk, érdemes kialakítani ún. szerelőnyílást, ha esetleg a rendszerünk meghibásodik, vagy a wc folyik, sokkal könnyebben javítható, ellenkező esetben, az egész előtétfalat el kell távolítani.

A falsíkon belüli rendszereket minden esetben bízzuk szakemberre.

https://www.fix24.hu/vizvezetek+szerelo

Árak

Geberit keret rendszer – 40.000 – 120.000-Ft

Geberit szerelőkészlet – 5.000-8.000-Ft

Geberit zajcsillapító szivacs – 3.000-5.000-Ft

Nyomólap – 12.000-40.000-Ft

TECE keretrendszer – 40.000-70.000-Ft

Grohe gipszkarton fali keret rendszer – 35.000-65.000-Ft

Grohe tégla fali keret rendszer – 45.000-50.000-Ft

Szerelőkeretek bidéhez, piszoárhoz – 50.000-75.000 -Ft

http://szaniterplaza.hu/termekek/kategoriak/falba-epitheto-wc-oblitotartalyok

By Nixa