pén. márc 15th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Abban azt gondolom mindenki egyetért, hogy egy szép, funkcionális kert legalább annyira fontos mint a belső terek kialakítása. A kertépítésnél ugyanúgy megfigyelhetőek az évente változó trendek, mint a lakberendezésben. A kert ötletek száma szinte végtelen, mi most 6 tippet gyűjtöttünk össze, hogy igazán hangulatos helyet varázsolhassunk a ház körüli területből is.

Kert ötletek

  • A kevesebb több

minimalista kert és terasz

Idén abszolút az egyszerűség és letisztultság dominál a kerteknél. A zsúfoltság káoszt kelt, legyen szó túl sok növényről, vagy bútorról, és kiegészítőről, ráadásul több növény több gondozást igényel. Törekedjünk a harmóniára, nem kell túl sok növény, a lényeg a jó elrendezés.

  • Szegélyezzünk

több féle kerti szegély

Bár nem létszükséglet, mégis ajánlott néhány helyre kerti szegélyt tenni. Pl elválaszthatjuk a virágágyást a gyeptől, így igényes hatást tudunk elérni. Alakítsunk ki különböző területeket, a bokrok, kisebb növények köré szórunk mulcsot, vagy dekor követ. Felújítás esetén maradék bontott téglából is kialakíthatunk szegélyeket, a lényeg hogy lehetőleg tartós anyagot válasszunk erre a célra. 

  • Újrahasznosítás

gumiabroncs virágtartó

Legyen szó bútorról vagy dekorációról, rengeteg olyan dolgot találhatunk otthon, melyből nagyszerű dolgokat tudunk készíteni. Ha van egy-két darab raklap, akkor készíthetünk belőle függőágyat, vagy hintát, ha több raklapunk van, akkor pedig akár a komplett kerti bútor szettünket is ki alakíthatjuk. De készíthetünk konzervdobozokból, maradék zsalukőből virágtartókat, régi gumiabroncsból virágágyást. Legyünk kreatívak.

  • Árnyékoljunk

kerti árnyékoló

A terasz mellett a kertben is nagyon fontos, hogy legyen elegendő árnyékos terület, ahova behúzódhatunk. Senki nem szeretne napszúrást kapni, ezért kiemelten fontos, hogy erre odafigyeljünk. Az árnyékolás természetes módja ha fákat ültetünk, de ezek évek alatt érik el azt a magasságot, és terebélyesednek ki annyira, hogy árnyékot adjanak. Ha van a kertben fa, ne vágjuk ki, ha csak nem feltétlenül szükséges, inkább alkalmazkodjunk hozzá a kertrendezésnél. Ha nem szeretnénk fákat, akkor szerezzünk be árnyékolókat, kerti napernyőket.

 

  • Benti design a kertben és a teraszon is

Törekedjünk arra, hogy belső és külső tér harmonizáljon egymással. Ha a nappaliból nyílik a terasz, akkor lehetőség szerint válasszunk hasonló stílusú bútorokat, és kiegészítőket a tökéletes összhang érdekében.

https://www.fix24.hu/blog/milyen-tulajdonsagokkal-rendelkezzen-a-terasz/

 

  • Fények a kertben

kerti fényfüzér

A fő kerti fényforrásokon kívül helyezzünk el hangulatvilágítást is. Nagyon jól mutatnak a kis gömb lampionok, fényfüzérek, vagy mécsesek. Mécses tartókat készíthetünk befőttesüvegből, vagy konzervdobozból is. A napelemes, ágyásba szúrható lámpák is hangulatossá teszik a kertet, és olcsón beszerezhetőek.

 

https://www.praktiker.hu/kert

By Nixa