ked. márc 19th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

Egy konyha legyen szép, praktikus, és alkalmazkodjon az igényekhez. Ehhez azonban nem árt alaposan megtervezni, és átgondolni a kialakítását.

Milyen egy jó konyha?

Mindenkinek más az ízlése, más a rendelkezésre álló terület, és természetesen nem mindenki süt-főz ugyanannyit. A családtagok száma is fontos tényező, ezért ezeket feltétlenül számításba kell venni.Fontos hogy legyen kellő mennyiségű szabad felület. Jó ha úgy alakítjuk ki a konyhapultot, hogy a hűtőszekrény mellett szabad helyet hagyunk a bevásárlás utáni kipakoláshoz. Kell egy előkészítő pult is, és egy olyan felület, ahova főzés után kipakolható az étel.Az előkészítő pult az esetek nagy részében a mosogató és a tűzhely között kap helyet.

Ebből láthatjuk, hogy a konyhában a legfontosabb zóna a hűtő, mosogató,tűzhely “háromszög” ezért fontos, hogy ne legyenek túl távol egymástól, de zavaróan közel se, mert szűknek fogjuk érezni konyhánkat.Fontos, hogy legyenek fiókok, és elegendő méretű szekrény, hogy minden konyhai eszköz kényelmesen elférjen. Ha kicsi a fürdőszobánk, de a konyhában elegendő hely van, akár a mosógép is elhelyezhető itt, külföldön (és már itthon is) gyakran találkozhatunk ezzel a megoldással.

https://www.fix24.hu/blog/asztalos-arak-2019/

Milyen alakú legyen a konyhabútor?

Az L alakú konyha ideális választás, ha van elegendő helyünk, és a sarkot is szeretnénk kihasználni. U alakú konyhaszekrény leginkább nagy méretű konyháknál ideális, arról nem beszélve, hogy a legtöbb tároló szekrényt így tudjuk kialakítani. Ennél a formánál ügyelni kell rá, hogy a korábban említett hűtő-mosogató-tűzhely hármas, ne kerüljön egymástól túl messze, mert akkor ide-oda szaladgálhatunk főzés közben, ami valljuk be nem praktikus.Konyhaszigetet L vagy U alakú konyhába érdemes tenni, de főként az amerika konyha-nappali esetében jellemző. A szigettel kvázi leválasztjuk a konyhát a nappalitól, és munkapultként vagy reggeliző helyként használhatjuk. Bárszékekkel kombinálva hangulatos, modern összképet kapunk.

u alakú konyha


Milyen munkalapot válasszunk?

Ez a kérdés legalább annyira fontos, mint a konyhabútor stílusa, anyaga, és elrendezése.Mivel nagy területet fed le, fontos, hogy a küllemén kívül, a minősége is megfelelő legyen, mivel gyakori használatnak van kitéve. Sokféle munkalap közül választhatunk, különböző anyagú, vastagságú, és mintázatú fajtából. Az árak eltérőek, a viszonylag olcsótól a csillagászati összegekig találkozhatunk munkalappal az üzletekben. Az árak közötti eltéréseket főként az anyaghasználat befolyásolja.Lehetőleg minőségi, minél vastagabb, strapabíró lapot válasszunk, hiszen a gyakori használat miatt tartósnak kell lennie.A legtöbb háztartásban a gránit, fa vagy MDF lapok jellemzőek.A munkalap színe egyéni ízlés kérdése, de fontos, hogy passzoljon a konyhabútor színéhez. Bár egy fekete fehér kontraszt rendkívül jól mutathat, de pl két különböző fa mintázat együttes használata nem biztos hogy szép végeredményt hoz.

https://www.praktiker.hu/furdoszoba-konyha/konyhabutor-mosogato/komplett-konyhabutor

 

Ha egyedi konyhabútor készítésre van szükség, kérjen ajánlatot asztalos szakembereinktől

https://www.fix24.hu/asztalos

By Nixa