hét. ápr 1st, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

A hálószoba tervezésénél számos dologra figyelnünk kell, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen környezetben hajtjuk álomra a fejünket. Íme néhány tipp, a tökéletes hálószoba kialakításához.

Ha lakberendezőre van szükség, kattintson a linkre

https://www.fix24.hu/lakberendezo

Ötletek a hálószobába

modern világos hálószoba


A tökéletes ágy kiválasztása

A hálószoba legfontosabb eleme, ez kétségtelen. Az ágykeretnél az egyéni ízlés és pénztárca a döntő, igazából itt nincs jó vagy rossz döntés, azt vegyük amelyik passzol a lakáshoz/hálószobához. Ezzel szemben a matracot körültekintően kell megválasztani, mivel fontos szerepet játszik az egészség és a jó közérzet megőrzésében, és persze az alvás is pihentetőbb egy megfelelő matracon. Ha gyakran ébredünk hátfájással, akkor valószínű, hogy a matrac nem ad kellő alátámasztást a gerincünknek, ezért érdemes lecserélni.

Kaphatóak olyan ágyak is, ahol a matrac az ágytesttel egyben van, ezeket érdemes kerülni, hiszen sérülés esetén, vagy ha kényelmetlenné válik, az egész ágyat cserélni kell. A külön matracból és ágykeretből álló típusoknál könnyebb dolgunk van, bár ez a variáció, főleg egy minőségi matraccal, jóval drágább.

Fontos a falak színe

Bár sokan nem is gondolnak bele, de a szobák falainak színe hatással van közérzetünkre, hálószoba esetén az alvás minőségére is.

A legjobb választás valamilyen pasztell színt választani, ezek ugyanis nyugtatóan hatnak. A bútorok színe legalább ennyire fontos. Világos falakhoz használhatunk kontrasztosabb színű bútorokat, viszont harsány színeket semmiképp ne válasszunk a hálóba, és főleg ne kombináljuk sötét bútorokkal és kiegészítőkkel.Manapság a föld színek dominálnak a hálószobában is, különösen jó harmóniát érhetünk el, ha csak kis mértékben eltérő színeket kombinálunk.A nap színeket lehetőleg kerüljük, de ha mégis ehhez ragaszkodunk, bánjunk vele finoman, és inkább halványabb sárgákat használjunk.


Dekoráljunk, vagy ne?

Óvatosan a dekorációval! Ügyeljünk rá, hogy ne pakoljuk tele a hálószobát növényekkel, maximum 1-2 darabot helyezzünk el, lehetőleg élőt. Az élő zöldek segítik oxigénnel ellátni, és frissen tartani a szoba levegőjét.

Képeket és fényképeket is minimális mennyiségben tegyünk a falakra, a túl sok dekoráció elvonja a figyelmünket, és nem tudunk teljesen kikapcsolódni.

Fények

A pihentető alváshoz sötét kell. Egy jól megválasztott sötétítő függöny hangulatosabb mint a redőny ezért érdemes ezt (vagy ezt is) választani. A lámpák lehetőleg ne erős, hideg fehér fényűek legyenek, válasszunk inkább gyengébb sárgás árnyalatot.

Paplan és párna

Paplanok és párnák tekintetében is óriási a választék, mind márkában, mind töltet szempontjából. Régen csak toll és pehely paplanok és párnák léteztek, mára azonban már megjelentek a különféle mesterséges anyagokkal (poliészter szállal, műszállal, hipoallergén anyagokkal) töltött darabok is. Ez különösen azoknak előnyös, akik allergiásak az állati eredetű paplanra.

Érdemes évszak szerint váltogatni, a téli paplannak melegebbnek, a nyárinak pedig hűvösebbnek kell lennie, hogy kellő komfortérzetet nyújtsanak. Létezik úgynevezett négy évszakos szett is, ennek lényege, hogy a nyári hűvösebb paplant patentokkal tudjuk összekapcsolni az őszi-tavaszi, valamivel melegebbel, így télen igazán meleg takaró áll rendelkezésünkre.

A párnák kiválasztása legalább ennyire fontos, lehetőleg olyat válasszunk, ami megfelelően tartja a fejünket.

Ágynemű

Fontos, hogy minőségi anyagból készült huzatot válasszunk, és lehetőleg kerüljük a műszálas darabokat. Részesítsük előnyben a vászon, szatén, és pamut huzatokat, ezek könnyebben kezelhetőek és az alvás közbeni komfort érzetünket is növelik. Minták és színek tekintetében érdemes olyat vásárolni, ami passzol a hálószoba stílusához.

Elektronika

A hálószobában nincs helye a különféle elektronikai berendezéseknek. Zavarják az alvást, még kikapcsolt állapotban is, ha pedig úgy alszunk el, hogy bekapcsolva hagyjuk, akkor biztosan fáradtan fogunk ébredni. Elalvás előtt inkább olvassunk, vagy beszélgessünk, a közvetlenül lefekvés előtti tv nézés, ugyanis nem engedi “kikapcsolni” az agyunkat, és nehezebben fogunk elaludni.

https://www.praktiker.hu/lakberendezes-vilagitas-butor/butor/haloszoba-butor

By Nixa