ked. ápr 30th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

Az előszoba házunk azon része, ahová először érkezünk, itt ér minket az első benyomás a lakásról. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy funkciójában meg kell hogy feleljen bizonyos szempontoknak.

Elsősorban legyen alkalmas az öltözködésre. Itt vesszük fel és le a kabátot és cipőt, ezért jó ha elegendő tér áll rendelkezésünkre és kényelmesen elférünk. Fontos, hogy ezeket tárolni is itt tudjuk, mert valljuk be elég kényelmetlen lenne egy másik helyiség szekrényébe hurcolni őket minden használat után. Nem árt egy ülőalkalmatosság sem, ahol kényelmesen tudjuk cipőnket fel vagy levenni. Bár sok lakásban korlátozott a hely, de egy átalakításnál, vagy új építésnél, érdemes egy tágas előszobát kialakítani, mert itt tud a legkönnyebben eluralkodni a káosz.

Milyen bútorokat célszerű beszerezni?

Kaphatóak komplett előszoba falak, melyek szinte minden elemét tartalmazzák egy praktikus előszobának, ezért ez a legkényelmesebb megoldás. Általában van bennük egy kisebb cipős szekrény, egy akasztós rész a kabátoknak, egy pad, és tükör. Ezek külön külön is fontos elemek, ezért ha nem fix előszoba szettet vásárolunk, egyenként is érdemes beszerezni.

Egy fogas vagy akasztók nélkülözhetetlenek, a leggyakrabban használt kabátoknak, és egy kisebb akasztós szekrény is praktikus, az épp nem használt darabok tárolásához. Egy fiókos komód, vagy kis asztalt is érdemes beszerezni, ahová az apróbb tárgyakat tehetjük. Szintén nélkülözhetetlen egy lehetőleg egész alakos tükör, és valamilyen ülőbútor is, ahogy már korábban említettük.Ha kevés helyünk van, akkor takarékoskodjunk a hellyel, ne zsúfoljuk tele bútorokkal, inkább törekedjünk a praktikumra.

https://www.praktiker.hu/lakberendezes-vilagitas-butor/butor/eloszoba-butor

Milyen legyen az előszoba megvilágítása?

A legjobb ha minél több természetes fény szűrődik be , ha ez nem megoldható, akkor célszerű olyan bejárati ajtót választani ami üveges. Hangulatvilágítás nem feltétlenül szükséges, inkább egy szórt fényű mennyezeti lámpa praktikus, de persze a hangulatosabb összkép miatt feltehetünk különféle falikarokat, vagy akár rejtett világítást is. Fontos, hogy a fő fényforrás elegendő fényt adjon, hogy ellenőrizni tudjuk magunkat indulás előtt.

modern előszoba


Az előszoba burkolata

Talán mondunk sem kell, de előszobába mindenképp olyan burkolatot válasszunk amit könnyű tisztán tartani. Általában mindenki a kerámia burkolatra gondol ha előszobáról van szó, pedig egy jó minőségű laminált padló is bátran lerakható. Sokkal nagyobbnak fog tűnni a tér, ha nem használunk burkolatváltókat, hanem az egy légtérben lévő helyiségeknél ugyanazt használjuk (pl. előszoba-nappali-konyha-étkező) legyen szó kerámia járólapról, vagy laminált padlóról.

https://www.fix24.hu/hidegburkolo

Kiegészítők

Bátran tegyünk ide is növényeket, persze a többi helyiséghez hasonlóan itt se essünk túlzásokba, ne csináljunk dzsungelt egy amúgy is kicsi térből. Polcokkal, képekkel is feldobhatjuk az előszoba küllemét.

Szőnyeg az előszobában. Tegyünk vagy ne?

Nehéz kérdés, mert bár remekül feldobja a teret, és barátságosabb hangulatot kölcsönöz neki, nem szabad elfelejteni, hogy állandó kosznak van kitéve. Semmiképp ne válasszunk nagyon kényes anyagú szőnyeget, hiszen gyakran kell tisztítanunk. Egy mosható rongyszőnyeg jó választás, ezt bármikor bedobhatjuk a mosógépbe. Színben érdemes a függönyök, vagy bútorok színéhez passzolót választani.Egy nappalival ellentétben az előszobába egyáltalán nem “kötelező” a szőnyeg, viszont tény, hogy otthonosabbá varázsolhatjuk vele.

By Nixa