Gyakori kérdések Informatikus- Rendszergazda szakmában

Kérdések és válaszok Informatikus- Rendszergazda szakmában

Másik szakmát választok Ajánlatot kérek Informatikus- Rendszergazda szakmában
Tegye fel kérdését Ön is!
Jelentkezzen be vagy Regisztráljon
Válaszolok
Válasz adásához lépjen be
Bejelentkezés vagy Regisztráció
Varga Sebastian 2018.10.19

Ez sokmindentől függhet, leginkább az befolyásolja mennyi pénzt szánsz rá és hogy mennyire értesz a számítástechnikához. A legelterjettebb a windows, szinte mindenki ezt használja, ára viszont ha nem új géppel együtt veszed, elég borsos, kb. 50ezer FT. Régi verziót már nem érdemes venni, a Windows 10 elég jó lett (szvsz), bár sokan használnak még windows 7-et sőt XP-t is. Ezeknek a támogatása már bizonytalan, ezért a vírusok és sebezhetőségek védelmében is érdemes a legfrissebb verziót használni. A "tört", nem legális verziót sem javaslom, mivel a hack-elés miatt nem garantálható annak biztonsága. Windows-on egyébként mindenképp érdemes vírusirtót és tűzfalat használni, mert a legtöbb kártevőt erre az operációs rendszerre készítik. Akárcsak a legtöbb játékot is, tehát ha játszani is akarsz főleg komolyabb AAA címekkel, akkor a windows az elsődleges választás.
OSX (Macintosh) operációs rendszert csak Apple géppel együtt tudsz használni, más eszközön nem megy (vagyis nagyon bonyolult módon meg lehet oldani, Hackintosh -nak hívják, de ez igazi kihívás). Ez egy unix alapú oprendszer, eléggé más mint a windows, kevesebb program van is rá, fejlesztők, grafikusok és akik nem akarnak problémát a géppel előszeretettel használják. Kevésbé van kitéve a vírustámadásoknak is.
A végére hagytam a Linuxot, ami bár asztali gépen kevésbé elterjedt, de érdemes tudni, hogy az internetet kiszolgáló szerverek nagy részén ez fut, valamint az android mobi loperációs rendszer alapja is linux. Számítógépeken, laptopokon ritkábban találkozunk vele, bár olcsóbb gépekhez előszeretettel adják, mivel ingyenes, viszont mára már eléggé jól használható. A steam-nek köszönhetően egyre több játék is fut linux alatt, a vírus probléma pedig alig ismert - használata viszont picit bonyolultabb, mint a windows vagy OSX rendszereké, igényel némi tanulást, megszokást. Ettőől függetlenül akinek nincs szüksége kimondottan windows-os programokra (pl office,könyvelési program) annak teljes mértékben megfelel.

Válaszolok
Válasz adásához lépjen be
Bejelentkezés vagy Regisztráció
Festő (15)Kőműves (15)Villanyszerelő (13)Hidegburkoló (11)Tetőfedő (8)Klímaszerelő- Hűtéstechnikus (5)Vízvezeték szerelő (5)Hőszigetelés (5)Generálkivitelező (4)Ablakos (4)Festő munkák (4)Asztalos (3)Duguláselhárító (3)Gipszkartonos (3)Kertész (2)Redőnyös (2)Takarító (2)Kútfúrás (2)Kerti munka (2)Kozmetikus (1)Jóga oktatás (1)Hűtőgépszerelő (1)Korrepetálás (0)Testőr (0)Vizes munkák (1)Idősgondozás (0)Masszőr (0)Esküvői fotós (1)Karosszéria lakatos (1)Vagyonvédelem (0)Esküvőszervező (0)Fodrász (0)Honlapkészítés (0)

Összes szakma
Chat