ked. aug 10th, 2021

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ? 
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

A klíma elég költséges opció a nyári hőség elviselésére, ezért ha nem engedhetjük meg magunknak érdemes ventilátor vásárlásban gondolkodni.

A klímákról bővebben:

https://www.fix24.hu/blog/a-klima-legfontosabb-tudnivaloi/

Milyen ventilátort vásároljunk?

mennyezeti ventilátor


Mennyezeti ventilátor

A legmagasabb árfekvésű típus, de mindenképp megfontolandó hogy emellett döntsünk. A legnagyobb előnye, hogy nem egy oldalról forgatja a levegőt, így az érzékenyebbek nem kapnak “huzatot” tőle, valamint sokkal jobban át tudja mozgatni a helyiség levegőjét. Gyermekek mellé különösen ajánlott, mivel sokkal kevésbé balesetveszélyes, ugyanis a gyerekek nem tudnak belenyúlni, vagy valamit a lapátok közé dugni.Elérhetőek mennyezeti lámpával kombinált darabok is, így két funkciót kapunk egyszerre, sőt akár távirányítású modellek közül is választhatunk.Hátránya, hogy elég zajos működésű, így alváskor zavaró lehet.

Tipp:

  • Hálószobába válasszunk fa lapátokkal ellátott típust, ez a leghalkabb működésű.
  • Lehetőleg ne a húzó zsinórral kapcsolható változatot válasszuk, ma már elérhetőek távirányítással működő ventilátorok is.

Mobil vagy szobai ventilátor

Ideális választás, ha gyakran helyezzük át másik helyiségbe. Árát tekintve, ez a legolcsóbb típus, különösen a kisebb asztali ventilátoroknak kedvező az ára. Szobai ventilátorok között találhatunk torony, vagy oszlop ventilátorokat, ezek modernebb kinézetűek mint a hagyományos darabok.Az álló ventilátorok között vannak olyan változatok is, melyek vizet is porlasztanak működés közben, így még kellemesebb használatot biztosítanak.A torony ventilátor helytakarékos megoldás, főleg kisméretű helyiségekbe ajánlott. A legtöbb esetben távirányítással működnek, és többségük időkapcsolóval is felszerelt.

Léghűtő ventilátor

Speciális típus, ami jégkocka vagy jégakku segítségével hűvösebb levegőt keringet. Természetesen nem képes a klímával megegyező hűtést biztosítani, de akár 5-7 fokkal hűvösebb levegőt juttat a helyiségbe, mint egy hagyományos ventilátor. 

Tippek hogy elviselhetőbb legyen a kánikula

  • Ha egy tál jégkockát helyezünk a ventilátor elé, akkor sokkal hűvösebb levegőt tud keringetni, mint egyébként. Egy félbevágott műanyag palackba is bele tehetjük, majd egy kampó segítségével ráakaszthatjuk a ventilátor rácsára.
  • Sötétítsünk, és csukjunk be minden ablakot napközben. Ha van redőny vagy spaletta az ablakon húzzuk le, csukjuk be teljesen, és csak este szellőztessünk amikor már hűvösebb van kint.
  • A szobanövények, különösen a dús, zöld levelűek, hűsítik és párásítják a levegőt, ezért jelentősen javíthatnak a hőérzetünkön.
  • zuhanyozzunk minél többször, és igyunk sok folyadékot. Bár legjobban a jéghideg frissítő esik, mégis inkább szobahőmérsékletű italokat fogyasszunk, mivel a testünk hőháztartására sokkal jobb hatással van, kevésbé fogunk izzadni.

 

Ventilátor árak

Mennyezeti ventilátor – 15.000 – 50.000-Ft

Padló ventilátor – 10.000 – 60.000-Ft

Álló ventilátor – 5.000 – 25.000-Ft

Álló ventilátor vízpermettel – 18.000 – 30.000-Ft

Asztali ventilátor – 3.500 – 10.000-Ft

Torony ventilátor – 10.000 – 25.000-Ft

Léghűtő ventilátor – 25.000 – 80.000-Ft

 

https://www.praktiker.hu/klima-es-ventilator-kiarusitas

By Nixa