hét. ápr 1st, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

A klíma elég költséges opció a nyári hőség elviselésére, ezért ha nem engedhetjük meg magunknak érdemes ventilátor vásárlásban gondolkodni.

A klímákról bővebben:

https://www.fix24.hu/blog/a-klima-legfontosabb-tudnivaloi/

Milyen ventilátort vásároljunk?

mennyezeti ventilátor


Mennyezeti ventilátor

A legmagasabb árfekvésű típus, de mindenképp megfontolandó hogy emellett döntsünk. A legnagyobb előnye, hogy nem egy oldalról forgatja a levegőt, így az érzékenyebbek nem kapnak “huzatot” tőle, valamint sokkal jobban át tudja mozgatni a helyiség levegőjét. Gyermekek mellé különösen ajánlott, mivel sokkal kevésbé balesetveszélyes, ugyanis a gyerekek nem tudnak belenyúlni, vagy valamit a lapátok közé dugni.Elérhetőek mennyezeti lámpával kombinált darabok is, így két funkciót kapunk egyszerre, sőt akár távirányítású modellek közül is választhatunk.Hátránya, hogy elég zajos működésű, így alváskor zavaró lehet.

Tipp:

  • Hálószobába válasszunk fa lapátokkal ellátott típust, ez a leghalkabb működésű.
  • Lehetőleg ne a húzó zsinórral kapcsolható változatot válasszuk, ma már elérhetőek távirányítással működő ventilátorok is.

Mobil vagy szobai ventilátor

Ideális választás, ha gyakran helyezzük át másik helyiségbe. Árát tekintve, ez a legolcsóbb típus, különösen a kisebb asztali ventilátoroknak kedvező az ára. Szobai ventilátorok között találhatunk torony, vagy oszlop ventilátorokat, ezek modernebb kinézetűek mint a hagyományos darabok.Az álló ventilátorok között vannak olyan változatok is, melyek vizet is porlasztanak működés közben, így még kellemesebb használatot biztosítanak.A torony ventilátor helytakarékos megoldás, főleg kisméretű helyiségekbe ajánlott. A legtöbb esetben távirányítással működnek, és többségük időkapcsolóval is felszerelt.

Léghűtő ventilátor

Speciális típus, ami jégkocka vagy jégakku segítségével hűvösebb levegőt keringet. Természetesen nem képes a klímával megegyező hűtést biztosítani, de akár 5-7 fokkal hűvösebb levegőt juttat a helyiségbe, mint egy hagyományos ventilátor.

Tippek hogy elviselhetőbb legyen a kánikula

  • Ha egy tál jégkockát helyezünk a ventilátor elé, akkor sokkal hűvösebb levegőt tud keringetni, mint egyébként. Egy félbevágott műanyag palackba is bele tehetjük, majd egy kampó segítségével ráakaszthatjuk a ventilátor rácsára.
  • Sötétítsünk, és csukjunk be minden ablakot napközben. Ha van redőny vagy spaletta az ablakon húzzuk le, csukjuk be teljesen, és csak este szellőztessünk amikor már hűvösebb van kint.
  • A szobanövények, különösen a dús, zöld levelűek, hűsítik és párásítják a levegőt, ezért jelentősen javíthatnak a hőérzetünkön.
  • zuhanyozzunk minél többször, és igyunk sok folyadékot. Bár legjobban a jéghideg frissítő esik, mégis inkább szobahőmérsékletű italokat fogyasszunk, mivel a testünk hőháztartására sokkal jobb hatással van, kevésbé fogunk izzadni.

 

Ventilátor árak

Mennyezeti ventilátor – 15.000 – 50.000-Ft

Padló ventilátor – 10.000 – 60.000-Ft

Álló ventilátor – 5.000 – 25.000-Ft

Álló ventilátor vízpermettel – 18.000 – 30.000-Ft

Asztali ventilátor – 3.500 – 10.000-Ft

Torony ventilátor – 10.000 – 25.000-Ft

Léghűtő ventilátor – 25.000 – 80.000-Ft

 

https://www.praktiker.hu/klima-es-ventilator-kiarusitas

By Nixa