hét. márc 11th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Akik öntözőrendszert szeretnének, első körben az árakat szeretnék tudni. Sajnos azonban igen nehéz otthon kiszámolni, hogy milyen várható költségeink lesznek, mivel minden kert más és más. Az öntözőrendszer összeállításához számos olyan adatra van szükség ami kertenként eltérő.Emiatt a legtöbb cég ingyenes felmérést ad az ajánlatkéréskor, ami természetesen nem kötelez minket vásárlásra.

Az öntözőrendszer hasznosságáról bővebben itt írtunk

https://www.fix24.hu/blog/az-ontozorendszer-legfontosabb-tudnivaloi/

 

Mi befolyásolja az öntözőrendszer költségeit?

 

  • A kert tagoltsága
  • Milyen rendszerrel fogunk locsolni
  • Mennyi a víznyomás és a vízhozam
  • Milyen növényeket öntözünk
  • A növények vízigénye
  • Anyaghasználat
  • Kerti adottságok
  • Napos és árnyékos területek mennyisége
  • Megrendelői igények

 

Pár példa öntözőrendszer árakhoz

 

2 zónás öntözőrendszer – 160.000 – 190.000-Ft

3 zónás öntözőrendszer – 190.000 – 220.000-Ft

4 zónás öntözőrendszer – 280.000 – 320.000-Ft

6 zónás öntözőrendszer – 430.000 – 500.000-Ft

8 zónás öntözőrendszer – 620.000 – 650.000-Ft

 

Miből áll egy öntözőrendszer árajánlat?

 

Fontos, hogy az árajánlatban tételesen szerepeljenek a szükséges anyagok valamint a kivitelezés munkadíja is. Az ajánlat alapján sok mindenre következtethetünk, a döntést mint minden munkálatnál, itt is megkönnyíti több árajánlat összehasonlítása.

A korrekt cégek általában rendelkeznek weboldallal és referenciákkal is. Ha valami ezek közül hiányzik, az rendszerint nem jó jel.

A kapott ajánlatok összehasonlításánál érdemes megnézni, hogy van e a cégek közötti áraknál kirívóan magas vagy alacsony összegű. Ha igen, akkor az legyen mindig gyanús. Természetesen a döntésnél ne ez legyen az elsődleges irányadó, sokkal fontosabb hogy milyen anyagok kerülnek majd beépítésre. Előfordulhat, hogy egy magasabb összegű (de nem gyanúsan magas) ajánlatot érdemes választani, amennyiben a termékek minősége itt a legjobb.

Ha kérdésünk van, bátran kérjünk segítséget már a helyszíni felmérésnél, mivel egy öntözőrendszernél a személyes igények rendkívül fontosak.

Mire figyeljünk a munka átvételénél?

 

Fontos, hogy meggyőződjünk róla, hogy minden úgy lett e kivitelezve, ahogy a szakemberrel előzetesen megbeszéltük. Ha módosítást, vagy más kivitelezési módot tapasztalunk, kérdezzünk rá, hogy mi ennek az oka.

 

Mivel a megrendelők nagy része laikus a témával kapcsolatban, az alábbi dolgokra érdemes odafigyelni az átvételkor:

 

  • Ha a szórófejek át öntöznek a szomszédba, esetleg áztatják a burkolatokat és a ház falakat, akkor nem jó a beállítás. 
  • Ha a rejtett szórófejek a talajból kiemelkednek, a szelepakna nincs a talajszintben, akkor elképzelhető, hogy az egész rendszer hanyagul van összerakva. Ebben az esetben kérjünk teljes átvizsgálást és javítást.
  • Fontos, hogy a kültéri vezérlő, kültéri minősítésű legyen
  • Ha az esőérzékelő takarásban van, akkor nem fogja érzékelni a csapadékot. Szintén hibás a telepítés, ha a szórófejekből érkező víz, az eső érzékelőt is áztatják. 
  • Nézzük meg, hogy a szórófejek elérik e a kívánt öntözési távolságokat.

 

Természetesen a hibák közül jó pár figyelmetlenségből is előfordulhat, a legtöbb cég azonnal, térítésmentesen javítja ezeket.

 

*A cikkben szereplő árak tájékoztató jellegűek, melyek nagyban függnek a kivitelezés helyszínétől, a szakemberek leterheltségétől és az egyedi igényektől.

By Nixa