pén. márc 8th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

Egy jó garázskapu elengedhetetlen. A kiválasztásnál számításba kell vennünk jó pár dolgot, pl a rendelkezésre álló helyet, a biztonságot, az esetleges extra funkciókat. Ezek a tényezők nagyban befolyásolják a garázskapu árak alakulását.

 

Ha szakemberre van szüksége a beépítéshez, kattintson a linkre

https://www.fix24.hu/garazskapuszerelo

 

Milyen garázskapuk vannak?

Billenő kapu

billenő kapu

Ez a típus időtálló, és viszonylag olcsó. Hátránya, hogy nyitáskor kifelé billen, így nagyobb helyre van szükség a garázs előtt, valamint a garázs magasságából is helyet vesz el. Ebből a kivitelből elérhető automata, és manuális változat is.Ez a fajta garázskapu nem hőszigetelt, ezért ha ez mindenképp szempont, akkor a szekcionált kapuk közül válogassunk.

https://www.praktiker.hu/epitkezes-lakasfelujitas/nyilaszaro-lepcso-korlat/garazskapu

Szekcionált kapu

szekcionált garázskapu

A szekcionált kapu több, vízszintesen elhelyezett lamellából áll. Nyitáskor a mennyezet alá, vagy oldalra csúszik. A legnagyobb előnye hogy helytakarékos, viszont az ára magasabb mint egy billenőkapunak. Ebből a változatból elérhető szigetelt kiadás is, nyitását tekintve pedig általában automata kivitelekkel találkozhatunk.

Redőnyös garázskapu

redőnyös garázskapu

A redőnyös kapu abszolút nem foglal helyet, az ablakokon található redőnyhöz hasonlóan egy redőnytokba tekeri fel a rendszer, ezért ez a leg helytakarékosabb megoldás. Hagyományos műanyag változatban egyáltalán nem biztonságos a betörésekkel szemben, de természetesen ebből a típusból is kapható betörésgátló reteszeléssel ellátott változat.

Hogy válasszunk garázskaput?

Fontos, hogy olyan kaput válasszunk, ami minőségi anyagokból, és erős szerkezeti elemekből készült, így évtizedekig megbízhatóan fog működni, és a betörők ellen is nagyobb védelmet nyújt.

Szintén nem elhanyagolható szempont, a használat gyakorisága. Lakossági célra más típusú kaput kell vásárolnunk, mint ipari épületekre, sőt, gyakran különbség van egy családi ház és egy társasház esetében is. Az igényeink alapján kérjünk szakértői segítséget.

Természetesen nem mindegy a kinézet sem, fontos hogy a garázskapu passzoljon a többi nyílászáróhoz és az épülethez is.

Hasznos lehet olyan kaput választani, amely kikapcsoló automatikával rendelkezik. Ez  azonnal megállítja és vissza nyitja a kaput, akkor is ha valaki alatta áll, így elkerülhetőek a balesetek. Választható ún. becsípődés elleni védelemmel ellátott kapu is, ezek nincsenek rések ahova az ujjunk beszorulhat.

Lehet utólagos hőszigeteléssel ellátni egy garázskaput?

Sajnos nem minden típusú garázskaput lehet utólag szigetelni, vagy ha mégis akkor magas költségekkel számolhatunk. Építkezésnél és felújításnál is érdemes hőszigetelt változatot beépíteni, különösen ha fűtött garázsról beszélünk. A jó minőségű hőszigetelt kapuk drágábbak, de mindenképp megéri befektetni.

Garázskapu árak:

Billenő kapu – 90.000 – 140.000 -Ft

Automatika – 60.000 – 120.000-Ft

Mozgató motor sín – 25.000-40.000-Ft

Szekcionált kapu – 190.000 – 550.000-Ft

Redőnykapu 45-ös lécekkel – 20.000-30.000 Ft/m2

Redőnykapu 55-ös lécekkel – 30.000 – 35.000 Ft/m2

Redőnykapu 77-es lécekkel – 35.000-40.000 Ft/m2

 

*A cikkben szereplő árak tájékoztató jellegűek, melyek nagyban függnek a kivitelezés helyszínétől, a szakemberek leterheltségétől és az egyedi igényektől.

By Nixa