Gyakori kérdések Melegburkoló - parkettázó szakmában

Kérdések és válaszok Melegburkoló - parkettázó szakmában

Másik szakmát választok Ajánlatot kérek Melegburkoló - parkettázó szakmában
Tegye fel kérdését Ön is!
Jelentkezzen be vagy Regisztráljon
Válaszolok
Válasz adásához lépjen be
Bejelentkezés vagy Regisztráció
Válaszolok
Válasz adásához lépjen be
Bejelentkezés vagy Regisztráció
Fekete Zoltán 2018.11.08
Válaszolok
Válasz adásához lépjen be
Bejelentkezés vagy Regisztráció
Fekete Zoltán 2018.11.08

 

Természetesen megoldható a lerakása házilag, de nem mindegy hogy milyen a korábbi burkolat. Ha hidegburkolatra rakod akkor meg kell nézni hogy stabil e, nem kopog, nem mozog, és vízszintes e a felület. Padlószőnyeg esetében mindenképp fel kell szedni, mert ebben atkák és por telepedhet meg, ezt pedig nehéz kitakarítani. A burkolatok közül egyébként ez a legkönnyebben felszedhető.

Ha korábban is laminált padló volt lerakva, akkor szintén nem ajánlom hogy új réteg kerüljön rá, mert a két zajcsökkentő réteg miatt mozogni fog a felület és sérülhet az új padló.

Régi fa parkettára azonban nyugodtan lehet laminált padlót tenni, ha lerakás előtt ellenőrizzük hogy a  felület sík, nem mozog és nem nyikorog. Simán megoldható házilag is, ha pár fontos szabályt betartasz a lerakás során. LAminált padló lerakásnál nem mindegy hogy milyen helyiségbe kerül a lap. Ha padlófűtés van akkor a lapoknak vastagabbnak kell lenniük, a 8 mm es már bőven megfelel a célra. A lapokat kb 48 órára abban a helyiségben célszerű tárolni, ahova kerülni fog, hogy átvegye a szoba hőmérsékletét. Mindenképp kell a lapok alá polietilén habfólia, ebből többféle kapható, tekercses vagy összeillesztős változatban, párazáró fóliával, vékonyabb vastagabb kivitelben, fontos hogy 20 cm es átfedéssel kell lerakni. A lapokat méretre kell vágni, a vágás után célszerű a szoba bal sarkában lerakni az első sort. Nagyon könnyen összepattintható, általában a sor utolsó lapjainál kell csak méretre vágni, és fontos egy minimális rést hagyni (dilatációs hézag) a fal és lapok között. Ha kész, jöhet a szegélyléc, itt is rengeteg opció van a felhelyezésre, megoldható szögeléssel, ragasztással, vagy speciálisan a szegélyhez kapható elemekkel amikre könnyen rá tudod pattintani a léceket. Ha bizonytalan vagy akkor viszont érdemes melegburkoló szakembert hívni, a laminált parketta lerakás ára kb 2000Ft/nm körül mozog, plusz 500Ft/nm a szegélyezés.

Válaszolok
Válasz adásához lépjen be
Bejelentkezés vagy Regisztráció
Festő (15)Kőműves (15)Villanyszerelő (13)Hidegburkoló (11)Tetőfedő (8)Klímaszerelő- Hűtéstechnikus (5)Vízvezeték szerelő (5)Hőszigetelés (5)Generálkivitelező (4)Ablakos (4)Festő munkák (4)Asztalos (3)Duguláselhárító (3)Gipszkartonos (3)Kertész (2)Redőnyös (2)Takarító (2)Kútfúrás (2)Kerti munka (2)Kozmetikus (1)Jóga oktatás (1)Vőfély (0)Tetováló (0)Hűtőgépszerelő (1)Arcfestő (0)Vizes munkák (1)Kutyasétáltató (0)Személyi edző (0)Esküvői sminkes (0)Esküvői videós (0)Vagyonvédelem (0)Honlapkészítés (0)Kárpitos (0)

Összes szakma
Chat