Gyakori kérdések Fűtésszerelő szakmában

Kérdések és válaszok Fűtésszerelő szakmában

Másik szakmát választok Ajánlatot kérek Fűtésszerelő szakmában
Tegye fel kérdését Ön is!
Jelentkezzen be vagy Regisztráljon
Válaszolok
Válasz adásához lépjen be
Bejelentkezés vagy Regisztráció
Névtelen Felhasználó 2018.11.23

 

A legnépszerűbb még mindig a radiátoros rendszer, kondenzációs vagy cirkó kazánnal működtetve. Ebben az esetben a fűtés meleg vízzel történik, ez fűti a radiátorokat. A leggyakoribb gond ezzel a rendszerrel, hogy a csövek kilyukadhatnak, levegőssé válhatnak, ezért érdemes a teljes rendszerben leengedni a vizet a fűtési szezon előtt, és átmosni a csöveket. A kazánt is évente egyszer át kell nézetni szakemberrel, hogy minden rendben van e. A radiátorok teret vesznek el, bár a legtöbb esetben az ablakok alá kerülnek, ha azonban kis terekről van szó, akkor érdemesebb pl, padlófűtésben gondolkodni. Ez szintén üzemeltethető a kazánról, és teljesen észrevétlen, bár az ára magasabb lehet mint a radiátoroké. Egyenletes meleget biztosít és az is csupán tévhit hogy felveri a port, sőt, kifejezetten ajánlott allergiások/asztmások számára is.

Egyre népszerűbbek a fal és mennyezetfűtések is, ezek akár utólag is beépíthetőek pl. gipszkarton panelek mögé is. Nagy előnye, hogy nyáron a vezetékeit hűtésre is használhatjuk.

Választhatunk elektromos rendszereket is, pl infra paneleket, ezek hosszútávon rendkívül költséghatékonyak (pl napelemes fűtéssel kombinálva) azonban a telepítési költségük jóval magasabb. Nehéz döntés hogy mit válasszunk, szerintem érdemes egy fűtésszerelővel konzultálni, aki az igényekhez és pénztárcához szabva biztosan a legjobb megoldást fogja javasolni.

Válaszolok
Válasz adásához lépjen be
Bejelentkezés vagy Regisztráció
Festő (15)Kőműves (15)Villanyszerelő (13)Hidegburkoló (11)Tetőfedő (8)Klímaszerelő- Hűtéstechnikus (5)Vízvezeték szerelő (5)Hőszigetelés (5)Generálkivitelező (4)Ablakos (4)Festő munkák (4)Asztalos (3)Duguláselhárító (3)Gipszkartonos (3)Redőnyös (2)Takarító (2)Kútfúrás (2)Kerti munka (2)Kozmetikus (1)Jóga oktatás (1)Kertész (1)Autószerelő (1)Korrepetálás (0)Programozó (0)Vőfély (0)Esküvői fotós (1)Költöztetés (0)Háztartásigép szerelő (1)Pszichiáter (0)Manikűrös (0)Lakatos (0)DJ (0)Kárpitos (0)

Összes szakma
Chat