szo. márc 9th, 2024

Ablak csere árak – Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 45.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor. A lenti cikk valós ablak, ajtó beépítés ajánlatkérésekre, adott valós felújítás ajánlatok összesítője.

ablak csere árak 1

A házépítés és felújítás egyik, ha nem a legfontosabb eleme a megfelelő ablakok és ajtók kiválasztása. Mivel hosszútávú befektetés ne az ár legyen a döntő szempont, hiszen szinte biztos, hogy egy jobban szigetelt minőségi ablak, a későbbiekben megtérül a kedvezőbb fűtésszámláknak köszönhetően. Mindenkiben felmerül ilyenkor a kérdés, hogy fa vagy műanyag ablak kerüljön beépítésre, és hogy milyen tulajdonságokkal kell hogy rendelkezzen. Mindkét anyagnak vannak előnyei és hátrányai is összeszedtük tehát néhány pontban, hogy mire érdemes figyelni, és mit kell tudni a nyílászárókról.

Ablak csere árak, Ajtó, Ablak beépítés árak:

110×70-es velux tető Ablak csere árak – 65.000 Ft/db

210×140-es erkély ajtó csere árak – 50.000 Ft/db

50×75-ös ablak csere árak – 45.000 Ft/db

70×70 ablak csere árak – 60.000 Ft/db

ablak csere árak – 50.000 Ft/db

Ajtó, ablak javítás árak – 30.000 Ft/db

Ablakpárkány beszerelés árak – 4000 Ft/db

Ajtó áthelyezése árak – 30.000 Ft/db

Ajtó beépítés árak – 15.000 Ft/db

Alsó kétszárnyú ablak illesztése, ahol kell lécezés árak Ablak csere árak- 6000 Ft/db

továbbá ablak csere árak

Belső és külső párkányok kompletten. kívül 200mm szélességig. belül 350mm szélességig árak – 6500 Ft/m

Beltéri ajtó csere árak – 25.000 Ft/db

Bevilágító ablak, nem nyitható, hangszigetelő 100×80 árak – 42.500 Ft/db

Fa ablak beépítése árak – 3500 Ft/m2

Beltéri ajtó beépítése (fa) árak – 4500 Ft/m2

Erkély ajtó beépítése (fa) árak – 3500 Ft/m2

Kültéri ajtó beépítése (fa) árak – 4500 Ft/m2

Fa tetőtéri ablak csere árak – 3000 Ft/db

Felső egyszárnyú ablak csere árak – 3500 Ft/db

Fém beltéri ajtó beépítése árak – 3500 Ft/m2

Fix rovarháló, aluminium keretes, peremes rendszerű, színterezett fehér kivitel árak – 7000 Ft/db

Kétszárnyú ablak illesztése, ahol kell lécezés árak – 12.000 Ft/db

Bejárati ajtó illesztése(kétszárnyú) vetemedés miatt ék alakú lécezés, alul falc kialakítása árak – 16000 Ft/db

Műanyag könyöklő berakása árak – 4000 Ft/db

Lehúzható rovarháló árak – 22.000 Ft/db

Beltéri ajtó beépítése (műanyag) árak – 3500 Ft/m2

Erkélyajtó beépítése (műanyag) árak – 3500 Ft/m2

Kültéri ajtó beépítése (műanyag) árak – 4500 Ft/m2

Műanyag párkány beépítése árak – 9200 Ft/m

ablak csere árak 2

Mit kell tudni az ajtókról és az ablakokról?

Ablak és ajtó KELL. Nyilván senkinek sem kell megmagyarázni a miértjét, valahol be kell menni, ki kell jönni, meg hát jó ha kilátunk a házból és nem egy sötét bunkerben töltjük a napokat. Na de milyen a jó ablak? Milyet érdemes választani ha építkezünk, és milyen ajtó ablak beépítési árakkal számolhatunk?

Ha építkezünk, vagy felújítunk, (főként ha felújítunk) a legfontosabb és általában az első lépés, hogy mégis milyen nyílászárókat válasszunk? Régen leginkább az időjárás és a külső behatások elleni védelmet jelentette, később a homlokzaton díszeként, illetve a bel- és külvilág közti közvetlenebb kapcsolatteremtés miatt is hangsúlyossá vált. A régi ablakok már csak energia hatékonyság szempontjából sem maradhatnak, arról nem is beszélve, hogy ezekben még klasszikus üvegtáblák vannak, ami balesetveszélyesebb mint a mai modern többrétegű üvegek. Az ügyfelek rengeteg ajánlat között válogathatnak, viszont sok esetben a szakembereknek is kihívást jelent a termékek megkülönböztetése. Ezért érdemes pontosan tisztában lenni vele, hogy milyen típusok közül válogathatunk, és melyiknek milyen előnye illetve hátránya van.

ablak csere árak

Minden nyílászárónak vannak előnyei és hátrányai. A vásárlók egy része azért dönt a műanyag ablakok mellett, mert az mérettartók és nem igényelnek gondozást, na meg persze talán ez a legolcsóbb alternatíva, meg “a szomszédnak is ilyen van, és dicséri”.

Az alumíniummal borított műanyag vagy faablakok viszont jobban bírják az igénybevételt és megőrzik eredeti szépségüket. A számtalan színben rendelhető alumíniumborítású ablak természetesen drágább, mint egy faablak, de hosszú távra mégis ezt érdemes választani. Csalódás érheti, aki ezen takarékoskodni kíván, mivel évek múltán kiütköznek az előre jelzett hiányosságok. A faablak esetében azért nagyon fontos a külső alumíniumborítás alkalmazása, mert így gátolható a fa nedvességtartamának hirtelen változása miatt keletkező vetemedés. A műanyag és a faablakok egyébként funkcionálisan egyenértékűek, illetve az alumíniumborítás miatt hosszabb élettartammal rendelkeznek. Az azonos profiloknak köszönhetően kívülről nem állapítható meg az ablakok alapanyagának eltérése sem. Ez azért is különösen kedvező, mert vizes helyiségekbe célszerű műanyag ablakot beépíteni, ami a nedvességet jobban viseli és még az ára is alacsonyabb.

Az ajtók és ablakok divatja

ablak csere árak 3

Bizony, ajtó és ablak vásárlásnál is szempont lehet, hogy most mi a trendi. Igazából fontos is, hogy a ház stílusához passzoló nyílászárókat válasszunk. Egy modern minimalista házon elég hülyén néz ki, egy zsalus fa ablak, ahogy a vidéki parasztházhoz sem a padlótól plafonig érő minimalista ablak a legjobb döntés. Ha eldöntöttük, hogy melyik stílus passzol leginkább az ingatlanunkhoz, akkor is rengeteg kérdéssel fogunk még találkozni a vásárlás előtt.

Ablak csere árak – Bukó, Nyíló, Bukó-Nyíló, Fix ajtók ablakok.. Mi van?

ablak csere árak 3

Tehát van a bukó, a nyíló, a bukó-nyíló, és a fix. A Bukó ablak csak magunk felé buktatható, az egész ablak tábla nem nyitható. Ez mondjuk fürdőszobába lehet jó választás, vagy olyan helyre, ahol csak a minimális szellőztetés a cél. A nyíló, nevéből adódóan, csak nyitható funkciót képes ellátni, tehát nem buktatható, viszont itt jön az a gond, hogy ha csak résnyire szeretnénk kinyitni az ablakot, akkor azt majd valamivel kikell támasztani, balesetveszélyes, ha esetleg kisgyerekek vannak a házban, mi meg a 10.-en lakunk, stb. Érdemes tehát minden szempontot figyelembe venni, mielőtt ablakot választunk. A legjobb megoldás pont ezek miatt a bukó-nyíló megoldás, itt úgy nyitogatjuk az ablakot ahogy kedvünk tartja, a legtöbb típusnál fixálható a bukó ablak funkció, így a gyerekeknek is biztonságos.

A fix ablak pedig fix. És fixen nem nyitható. Ez leginkább nappaliknál (és nagy méretű ablakoknál) ideális, de jellemzően kerül mellé vagy egy terasz ajtó, vagy egy-két nyitható ablak is.

Ablak üveg típusok – ablak csere árak

Korábban volt a sima üveg és ennyi. Ez törékeny, és baleset veszélyes, ha egy nagyobb huzat bevágja az ablakot, esélyes, hogy törik az üvegtábla, éles szilánkokat hagyva maga mögött. Manapság már számtalan üvegezésű ablak közül választhatunk. Többrétegű, biztonsági, UV szűrős, drótüveg, tejüveg, gyakorlatilag végtelen a lista.  Nyílászáró vásárlásnál fontos az üvegezés körültekintő kiválasztása, hogy az ablak a lehető legnagyobb komfortot nyújtsa. Néhány fontos szempont például, hogy megtartsa a meleget, megállítsa a hideget, csökkentse a fűtési költségeket, kellemes klímát biztosítson a belső térben, illetve, hogy átengedje a fényt.

Ezen kívül az üvegezésnek szerepe lehet még a zaj és betörésvédelemben. Itt megint felhozható példának a klasszikus üvegtábla és a modern többrétegű közti különbség, hiszen gondoljunk csak bele. A régi fajta ablakon bejutni nem túl nagy kihívás egy betörőnek, mindössze egy nagyobb kőre van szüksége, és máris volt nincs ablak. Egy többrétegű biztonsági ablakon azért körülményesebb a bejutás. A biztonsági üveg két vagy több síküveg vagy mintás üveg összeállításából, egy vagy több víztiszta vagy színes fóliával készül. A fólia határozza meg a rugalmasságát és szilárdságát. Tulajdonsága: ha az üveg összetörik, a részek a fóliára ragadva csökkentik a sérülés lehetőségét és vagyonvédelmi szempontból nehezítik a behatolást, betörést. Olyan nyílászárókban használják, ahol fennáll a sérülés veszélye az üvegek összetörésénél pl. iskolák, óvodák, tetőszerkezetek, kirakatok.

Ne feledkezzünk meg az üveg hőszigetelési funkciójáról sem. A hőszigetelt, más néven thermo ablak üveg kettő, vagy három réteg üveget jelent, ami légmentesen van összeragasztva. A legtöbb műanyag ablak egyébként alapból ilyen üveggel van felszerelve, természetesen minél nagyobb az energiahatékonysága (minél több rétegből áll az ablak) annál inkább a zsebünkbe kell nyúlnunk.

ablak csere árak 5

Thermo üveg árak:

  1. 3mm ablak üveg-aluminium távtartó – 17.500 Ft/m2

2. 4mm ablak üveg-aluminium távtartó – 18.500 Ft/m2

3. 4mm üveg – 16mm távtartó – 20.000 Ft/m2

4. 4mm savmart üveg-16mm távtartó – 30.000Ft/m2

Milyen ajtó a legjobb választás?

ablak csere árak 6

Beltéri ajtóknál nincs nagy kikötés, persze legyen minőségi anyagból, de mivel itt nem szempont a biztonság, ezért az ízlésünkön és a pénztárcánkon múlik, hogy milyen ajtót választunk. A beltéri ajtók közül a fürdőszoba ajtó van a legnagyobb igénybevételnek kitéve. Általában ezt nyitogatjuk a legtöbbet, gyakran be is zárjuk ezért fontos hogy minőségi anyagokból készüljön maga az ajtólap, és az ajtóbetétek is.A fürdőszobában lévő hőingadozás miatt, a fürdőszoba ajtó sokkal gyorsabban tönkre tud menni mint a lakás többi nyílászárója.Nem érdemes ezen spórolni, hiszen ha olcsó, rossz minőségű ajtót vásárolunk, amit pár évente cserélni kell, akkor hosszútávon sokkal többe fog kerülni.

Milyen beltéri ajtók közül választhatunk?

CPL:

Az egyik legnépszerűbb a CPL beltéri ajtó, mivel magas minőségű, könnyen tisztítható. Maga a CPL a felületi réteg nevét takarja, amely ellenállóvá teszi az ajtót, mondhatjuk, hogy a fóliás ajtók legmodernebb változata. Rengeteg színben elérhető, a klasszikus fehértől, a famintázatúig.

Fa:

Fontos, hogy ha fa ajtót szeretnénk, kezeletlen állapotban ne használjuk pl. fürdőszoba ajtónak. A legtöbb barkácsáruházban natúr fenyőből készült ajtók széles választékával találkozhatunk, azonban ezeket mindig felületkezelni kell, enélkül ugyanis könnyen vetemedhet, akár meg is rohadhat ha párás helyiségbe tesszük. A felületkezelést érdemes 5-6 évente megismételni.

Műanyag:

Bizony, kaphatóak műanyagból készült ajtók is. Ezek jellemzően PVC-ből készülnek, és a műanyag ablakokhoz hasonlóan nagyszerű víztaszító képességgel rendelkeznek. Nem kell vetemedéstől és párától sem tartanunk. A legjellemzőbb szín ennél a típusnál a fehér, de léteznek fa mintázatú darabok is, ezek általában jóval drágábbak.

Üveg:

Fontos hogy edzett üvegből készüljön, mert ez ellenálló és nehezen törik. Fürdőszobába kerülő üveg ajtóknál jellemzően tejüveget, vagy savmart üvegeket szoktak beépíteni. Előnye hogy kis fürdőszoba esetén extra fényt juttathatunk a helyiségbe. Hátránya viszont, hogy a pára lecsapódik rajta, könnyen koszolódik, ezért gyakrabban kell takarítani.

 

Műanyag ablak, ajtó jellemzői

ablak 5

A legnépszerűbb fajta kétségtelenül a műanyag ajtó ill. ablak. Népszerűségét a viszonylag alacsony árának és tartósságának köszönheti. A legtöbb ilyen típus UV álló bevonattal készül, kiváló hőszigetelő képességű, és könnyen tisztán tartható. Ma már elérhető több színben és mintázatban (ezek általában felárasok).A műanyag ablak legfontosabb tényezője a kiválasztáskor a légkamrák száma, illetve a vastagság és a műanyag minősége. A légkamrák határozzák meg az ablak hőszigetelő képességét, ezért érdemes minél jobb minőségűt választani.Fontos még az üveg rétegeinek száma, új építésű házaknál legalább három rétegű, felújításnál pedig 2 rétegű üveget kell választanunk.

Árat látatlanban nehéz mondani, így elég nehéz számolni is a költségekkel, mivel minden ablak más, de általánosságban elmondható, hogy a műanyag ablak 20-30%-al olcsóbb mint a fa társa. Rengeteget számít továbbá hogy milyen alakú, és méretű ablak kerül majd beépítésre. A műanyag ablak előnyei mellett fontos megemlíteni a hátrányait is. Mivel rendkívül jól záró nyílászáróról van szó, ha nem kérünk bele beépített szellőző rést,akkor nagyon oda kell figyelni a szellőztetésre, máskülönben a helység könnyen penészedhet a bennragadt pára és nedvesség miatt. Komoly sérülés esetén szinte lehetetlen javítani, általában cserélni kell a teljes keretet.

Fa ablak,ajtó jellemzői

A legszembetűnőbb különbség a műanyaggal szemben, hogy a fa ablakok és ajtók prémium hatást keltenek, és mivel nincs két egyforma mintázatú fa, ezért egyediek.Műanyag ablakok közül is elérhetőek fa mintás változatos, némelyik a megszólalásig hasonlít egy fa keretes ablakra, az érzet mégsem ugyanaz.Ha fa ablakot választunk fontos utánajárni, hogy melyik fa fajtából készült változatot szeretnénk. A rossz minőségű fából készült ablakkal meggyűlhet a bajunk, ugyanis vetemedhet, szorulhat és nyikoroghat használatkor. Egy fa ablak rendszeres karbantartást igényel, és nagyon fontos hogy nemrég kivágott fából készült ablakot soha ne válasszunk, ugyanis biztos hogy gyantásodni fog, a későbbiekben pedig akár gombák is elszaporodhatnak rajta. A legjobb minőségűek a tömbösített, szárított fenyőből készült nyílászárók (borovi vagy luc). A fa ablakok előnye továbbá a természetes szellőzés, mivel nem zár hermetikusan mint a műanyag, kevesebb esély van a falak penészesedésére.

Honnan tudom, hogy eljött az ajtók és ablakok cseréjének ideje?

ablak 7

Ha lakásfelújításról van szó, akkor gyakran esik a választás a nyílászárók cseréjére. Az esztétikai okokon túl az energiatakarékosság is fontos szempontnak számít. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fűtési költségek jelentősen csökkenthetőek akkor, ha a nyílászárók a megfelelő állapotba kerülnek. De mégis mikor válik feltétlenül szükségessé a csere? Milyen jelek utalnak arra, hogy bizony nem odázhatjuk tovább az ezzel járó kiadásokat?

A régi építésű ingatlanok esetében gyakran jelentenek problémát az elavult nyílászárók. Ennek negatívumait elsősorban a téli időszakban érezhetjük, hiszen sokszor még akkor sem sikerül felfűteni a helyiséget, ha a fűtés magas fokozaton megy. Ilyenkor sokkal több fűtőanyag is fogy, ami megnöveli a téli rezsiköltségünket! Ha úgy érezzük, hogy hiába fűtünk, mégsem sikerül kellemes meleget teremteni, akkor célszerű elgondolkodni a nyílászárók korszerűsítésén.Gyakori jelenség ilyenkor az is, hogy mozog a levegő a helyiségben, és szinte befúj a kinti hideg. A háttérben nem más áll, mint a megvetemedett, korszerűtlen, nem megfelelő szigetelést nyújtó nyílászáró-rendszer. Beszélhetünk itt akár a szigetelőgumik, és akár a hőszigetelő üvegezés hiányáról is.

Milyen előnyei vannak az ajtó, ablak cserének?

  • Az új nyílászáró, a modern ajtó és ablak biztonságot jelent. A régi megoldások könnyedén feltörhetőek, kiismerhetővé váltak, így az otthonunk könnyű „prédát” jelent azoknak, akik szeretnének bejutni. A modern nyílászáró ezzel szemben kiválóan kiképzett felület, amely speciális erősítéseinek köszönhetően jobban ellenáll a behatolási kísérleteknek. Az ablakcsere így biztonsági szempontból is fontos beruházás.
  • Az új ablak ránézésre is tetszetős, feldobja a ház vagy lakás összképét, ezzel növeli annak értékét. Egy eladásnál kulcskérdés, hogy megfelelő nyílászárók találhatók-e az ingatlanon: ha igen, akkor nő az eladó alkupozíciója. Emellett azért is megéri a műanyag ablak Budapest környékén történő beszerelése, mert nem igényel jelentős karbantartást, azaz nem jár majd plusz kiadásokkal.

Az épületen történő ablakcsere fontos tudnivalói közé tartoznak:

  1. Engedélyek és szabályozások: Ellenőrizni kell az önkormányzat építési előírásait és engedélyezési folyamatait. Bizonyos típusú ablakok cseréje esetén építési engedély lehet szükséges.
  2. Ablak típusa és mérete: Fontos kiválasztani a megfelelő típusú ablakot az adott helyiség funkciójához és az épület stílusához. A pontos méretek meghatározása és a helyes illeszkedés kulcsfontosságú.
  3. Anyagok és energiahatékonyság: Fontos megfontolni az ablakok anyagát és energiaköltség-megtakarító képességét. Az energiatakarékos ablakok csökkenthetik az energiafogyasztást és javíthatják az épület hőszigetelését.
  4. Szakember kiválasztása: Ablakcsere esetén érdemes szakembert választani, aki tapasztalt és megbízható. Ők segíthetnek az ablak kiválasztásában, a telepítésben és az esetleges problémák megoldásában.
  5. Költségek: Fontos előre megtervezni és felmérni a költségeket, beleértve az ablakok árát, a munkadíjat és az esetleges egyéb költségeket, mint például a szükséges anyagok vagy bontási munkák költségeit.
  6. Biztonság és higiénia: Az ablakcsere során fontos biztosítani a munkaterület biztonságát és a környező területek tisztaságát. Megfelelő védőfelszerelést kell viselni, és az esetleges törmeléket el kell távolítani a munka befejeztével.
  7. Garancia és karbantartás: Ellenőrizni kell az ablakokra vonatkozó garanciát, valamint meg kell ismerni a karbantartási ajánlásokat és gyakorlatokat az ablakok hosszú élettartamának biztosítása érdekében.

További cikkek:

MŰANYAG ABLAK ÁRAK

AJTÓ ÁRAK

HOGYAN SPÓROLHATUNK A FŰTÉSSZÁMLÁN

 

 

By Nixa