hét. aug 9th, 2021

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ? 
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

A cserepes lemez mellett, a bitumenes zsindely tető is jó választás lehet ha korlátozott a tető teherbírása. Több színben és formában elérhető, az ára is kedvezőbb mint a hagyományos cseréptetőé.

Hol használhatunk zsidelyt?

A zsidely kiválóan alkalmazható tagolt vagy íves tetők kialakításánál, mivel hajlítható és szépen felveszi a tető íveit. Palatetők átfedésére is alkalmazzák, de új tető építésénél is alternatíva lehet. Népszerűségét annak köszönheti, hogy a legbonyolultabb tetők fedésére is alkalmas.

Fontos tudni, hogy a zsindely csak sima felületre vihető fel, egy hagyományos lécezésű tető nem alkalmas hozzá. Ebben az esetben osb lapokkal vagy szélezett deszkával kell lefedni a tetőszerkezetet, erre kerülhet rá a zsindely lemez.OSB fedésnél minimum 15 cm, míg deszkázásnál legalább 2 cm vastag lapokra lesz szükségünk. A felületnek tökéletesen simának, és száraznak kell lennie, továbbá nagyon fontos hogy az alátét lapok biztonságosan legyenek rögzítve.

Ha tetőfedő szakembert keres, kattintson az alábbi linkre

https://www.fix24.hu/job/tetofedo

 

Miből készül egy zsindely lemez?

Az alsó része egy üvegfátyol betétes oxidált bitumen lemez, erre kerül a színes pala őrleményből készült felső réteg. A zsindely lemez a teljes felületén öntapadó, azonban biztonsági leszögelésekkel kell ellátni a tökéletes tartás érdekében.Jellemzően 90-130 °C-ig hőálló. Jellemzően hódfarkú, vagy téglalap formában érhető el, többféle színben.

A zsindely előnyei:

-Könnyű, emiatt alacsony teherbírású tetőkhöz különösen jó választás.

-Az időjárással szemben ellenálló.

-A telepítése is egyszerű, viszonylag kevés hulladék képződik a felrakáskor.

-Egy szakszerűen felhelyezett zsindely tetőnél nem tud víz, és por bejutni az anyag alá, ezért nincs szükség alátétfóliára.

-Rengeteget spórolhatunk a bádog kiegészítő elemeken is, mivel a gerinc elemek is kiszabhatóak a zsindelyből.

-A tetőfedő anyagok között a zsindely tetőnek a legjobb a hangszigetelő képessége.

-A megfelelő típusú és minőségű zsindelylapok tűz és szél állóak.

Mennyi zsindelyt vásároljunk?

Mint minden tetőfedő anyag megvásárlása esetén, a zsindelynél is a tetőfelület kiszámítása az első lépés. A zsindely lapokat csomagban tudjuk megvásárolni, általában ezeken fel van tüntetve a lefedhető terület nagysága. A szükséges mennyiséghez számításba kell venni a kezdősorok, gerincek kialakításához szükséges mennyiséget is, ezen kívül érdemes 10-20%-al több anyagot rendelnünk.

https://www.praktiker.hu/epitkezes-lakasfelujitas/tetofedes-vizszigeteles-muanyag-lemez/zsindely

Hogy zajlik a felszerelés?

zsindely tetőfedés lerakása

Mint ahogy korábban írtuk, az alátét szerkezetnek teljesen simának és száraznak kell lennie, nem lehtnek kiálló görcsös részek, mert ezek felsérthetik a zsindelyt, és nem lesz tökéletes a tapadás. Alátét nem szükséges, 20fokál alacsonyabb dőlésszögű tetők esetében mégis ajánlott.A legjobb vízzárás eléréséhez bitumenes hidegragasztót használnak, de biztonsági okokból szögeléssel is rögzítik a zsindely lapokat. Fontos, hogy a leszögelések a zsindely felszínével egy vonalban legyenek.A tető végeinél eresz-szegélylemez kerül elhelyezésre, ami megvédi a fa szerkezetet a korhadástól. A szegélylemezt az alátétlemez alá helyezik.

A tetőfedés árakról bővebben az alábbi cikkben olvashat

https://www.fix24.hu/blog/tetofedes-arak-2019/

Palatetők átfedése zsindellyel. Biztonságos?

Mivel a pala mérgező, ezért a legjobb módszer az eltávolítás, de ha erre nincs lehetőség, vagy olcsóbb alternatívát keresünk, akkor megoldás lehet a zsindelyes átfedés.Ilyenkor a palatető alapos tisztításon megy át, majd kellősítés után, egy speciálisan palatető fedésre használható zsindely lemezzel fedik le a tetőt.

By Nixa