vas. márc 10th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

A cserepes lemez mellett, a bitumenes zsindely tető is jó választás lehet ha korlátozott a tető teherbírása. Több színben és formában elérhető, az ára is kedvezőbb mint a hagyományos cseréptetőé.

Hol használhatunk zsidelyt?

A zsidely kiválóan alkalmazható tagolt vagy íves tetők kialakításánál, mivel hajlítható és szépen felveszi a tető íveit. Palatetők átfedésére is alkalmazzák, de új tető építésénél is alternatíva lehet. Népszerűségét annak köszönheti, hogy a legbonyolultabb tetők fedésére is alkalmas.

Fontos tudni, hogy a zsindely csak sima felületre vihető fel, egy hagyományos lécezésű tető nem alkalmas hozzá. Ebben az esetben osb lapokkal vagy szélezett deszkával kell lefedni a tetőszerkezetet, erre kerülhet rá a zsindely lemez.OSB fedésnél minimum 15 cm, míg deszkázásnál legalább 2 cm vastag lapokra lesz szükségünk. A felületnek tökéletesen simának, és száraznak kell lennie, továbbá nagyon fontos hogy az alátét lapok biztonságosan legyenek rögzítve.

Ha tetőfedő szakembert keres, kattintson az alábbi linkre

https://www.fix24.hu/job/tetofedo

Miből készül egy zsindely lemez?

Az alsó része egy üvegfátyol betétes oxidált bitumen lemez, erre kerül a színes pala őrleményből készült felső réteg. A zsindely lemez a teljes felületén öntapadó, azonban biztonsági leszögelésekkel kell ellátni a tökéletes tartás érdekében.Jellemzően 90-130 °C-ig hőálló. Jellemzően hódfarkú, vagy téglalap formában érhető el, többféle színben.

A zsindely előnyei:

-Könnyű, emiatt alacsony teherbírású tetőkhöz különösen jó választás.

-Az időjárással szemben ellenálló.

-A telepítése is egyszerű, viszonylag kevés hulladék képződik a felrakáskor.

-Egy szakszerűen felhelyezett zsindely tetőnél nem tud víz, és por bejutni az anyag alá, ezért nincs szükség alátétfóliára.

-Rengeteget spórolhatunk a bádog kiegészítő elemeken is, mivel a gerinc elemek is kiszabhatóak a zsindelyből.

-A tetőfedő anyagok között a zsindely tetőnek a legjobb a hangszigetelő képessége.

-A megfelelő típusú és minőségű zsindelylapok tűz és szél állóak.

Mennyi zsindelyt vásároljunk?

Mint minden tetőfedő anyag megvásárlása esetén, a zsindelynél is a tetőfelület kiszámítása az első lépés. A zsindely lapokat csomagban tudjuk megvásárolni, általában ezeken fel van tüntetve a lefedhető terület nagysága. A szükséges mennyiséghez számításba kell venni a kezdősorok, gerincek kialakításához szükséges mennyiséget is, ezen kívül érdemes 10-20%-al több anyagot rendelnünk.

https://www.praktiker.hu/epitkezes-lakasfelujitas/tetofedes-vizszigeteles-muanyag-lemez/zsindely

Hogy zajlik a felszerelés?

zsindely tetőfedés lerakása

Mint ahogy korábban írtuk, az alátét szerkezetnek teljesen simának és száraznak kell lennie, nem lehtnek kiálló görcsös részek, mert ezek felsérthetik a zsindelyt, és nem lesz tökéletes a tapadás. Alátét nem szükséges, 20fokál alacsonyabb dőlésszögű tetők esetében mégis ajánlott.A legjobb vízzárás eléréséhez bitumenes hidegragasztót használnak, de biztonsági okokból szögeléssel is rögzítik a zsindely lapokat. Fontos, hogy a leszögelések a zsindely felszínével egy vonalban legyenek.A tető végeinél eresz-szegélylemez kerül elhelyezésre, ami megvédi a fa szerkezetet a korhadástól. A szegélylemezt az alátétlemez alá helyezik.

A tetőfedés árakról bővebben az alábbi cikkben olvashat

https://www.fix24.hu/blog/tetofedes-arak-2019/

Palatetők átfedése zsindellyel. Biztonságos?

Mivel a pala mérgező, ezért a legjobb módszer az eltávolítás, de ha erre nincs lehetőség, vagy olcsóbb alternatívát keresünk, akkor megoldás lehet a zsindelyes átfedés.Ilyenkor a palatető alapos tisztításon megy át, majd kellősítés után, egy speciálisan palatető fedésre használható zsindely lemezzel fedik le a tetőt.

By Nixa