Hidegburkoló - kérdés és válasz

Most nem értem, segítsen valaki, a burkoló szakember, vagy burkoló mester az hidegburkoló, vagy melegburkoló?

Tegye fel kérdését Ön is Ajánlatot kérek Hidegburkoló szakmában
Ivádi Levente 2018.11.08
Most nem értem, segítsen valaki, a burkoló szakember, vagy burkoló mester az hidegburkoló, vagy melegburkoló?
Névtelen Felhasználó 2018.11.08

 

Mindkettő :) A hivatalos nevük, hidegburkoló, vagy melegburkoló, de a köznyelv mindegyiket burkolónak hívja. sokan keresnek úgy a neten, hogy csempézés, de “csempéző” nincsen. Ha csempét akarsz lerakni, akkor az lesz a hidegburkoló ( a csempe hideg mikor rálépsz :) ) ha pedig parketta lerakás van, laminált padló, vagy szalagparketta, akkor pedig melegburkolót kell hívni. Remélem ez segít megoldani a rejtélyt :)

Farkas Dániel 2019.01.30

Mindkettő ugyan azt jelenti a köznyelv szerint

Névtelen Felhasználó 2019.02.02

Helló. A Burkoló Mester Hideg és meleg burkolóra egyaránt vonatkozik. Én Bp-en vizsgáztam és Épületburkoló Mester levelem van. Hozzá teszem nem volt olcsó és nem volt nehéz,de nyolcból négy ember újra pótvizsgázott. (nem én)

 Azért a Mester végzetteknek nagyobb a munkák rálátása s szakszerü kivítelezése. Sajnos sokszor a szakszerűség kivítelezését a sporólás felülírja Európa ezen oldalán. A minőség későbbiekben mutatkozik meg, 

Manapság mindenki burkolást vállal ha van végzettsége ha nincs. Ezek a műmájerok lepusztúlt némi szerszámozottsággal nagy károkat okoznak.  

Antal András 2019.02.04

Tisztelt "Névtelen felhasználó! Lehet, hogy mesterleveled van, de úgy tűnik nem vagy tisztában a fogalmakkal, vagy a végzettségeddel. Idézem az OKJ leírását a végzettégedről:

Feladata: Épületek külső és belső burkolása csempékkel, padlólapokkal, öntött burkolatokkal; műemlék jellegű épületek burkolatainak felújítása irányítás mellett.

Szó sincs parkettázásról, Pvc, vagy linóleum padlóról, laminált parkrttáról. Ezek tartoznak a melegburkoló fogalom alá.

Údv: András

Válaszolok
Válasz adásához lépjen be
Bejelentkezés vagy Regisztráció

Kapcsolódó kérdések

Festő (9)Villanyszerelő (6)Kőműves (6)Hidegburkoló (5)Klímaszerelő- Hűtéstechnikus (3)Duguláselhárító (3)Gipszkartonos (3)Hőszigetelés (3)Asztalos (2)Tetőfedő (2)Redőnyös (2)Vízvezeték szerelő (2)Ablakos (2)Kútfúrás (2)Jóga oktatás (1)Kertész (1)Generálkivitelező (1)Hűtőgépszerelő (1)Takarító (1)Karosszéria lakatos (1)Esküvői fotós (1)Grafikus (0)Állatorvos (0)DJ (0)Esküvői videós (0)Tetováló (0)Kárpitos (0)Könyvelő (1)Pszichiáter (0)Üveges (0)Manikűrös (0)Kutyasétáltató (0)Esküvőszervező (0)

Összes szakma
Chat