vas. márc 10th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

Általában a fürdőszoba felújításakor a szaniterek kapják a legnagyobb figyelmet, pedig a jól megválasztott bútorok legalább ennyire fontosak. Az üzletekben ma már komplett fürdőszoba bútor kínálatból válogathatunk, a mosdó alatti szekrényektől a polcos rendszerekig.

 

fürdőszoba bútor szekrénnyel

Ha még felújítás előtt áll, az alábbi linken olvashat a fürdőszoba felújításról

https://www.fix24.hu/blog/mit-kell-tudni-a-furdoszoba-felujitasrol/

Miért fontos hogy legyen bútor a fürdőszobában?

Elsősorban a tárolás miatt, hiszen a fürdőszobai kellékeket úgy tudjuk tárolni, hogy nincsenek szem előtt. Bár már kaphatók hajszárító és egyéb elektromos eszközök számára készült tartók, ha sok ilyenünk van, célszerűbb szekrényben tárolni őket.A különféle pipere holmik és tusfürdők esetén is érdemes csak a leggyakrabban használtakat elől hagyni, a többit pedig a szekrénybe száműzni. Fontos azonban, hogy a takarításhoz használt vegyszereket inkább a mosdó alatti szekrényben tároljuk (ha van ilyenünk) gyermekek mellett pedig minél magasabb polcon, vagy szekrényben, hogy ne tudják elérni. A kifröccsenő vegyszerek könnyen kárt tehetnek a bútorban, ezért célszerű a szekrényen belül is valamilyen tartóban tárolni.

Hogyan válasszunk komplett fürdőszoba bútort?

lebegő szekrény fürdőszobába

Ha egy komplett fürdőszoba bútor megvásárlása mellett döntünk, akkor érdemes tudni mit is foglal ez magába. Általában a barkácsáruházakban és fürdőszoba szalonokban elérhetőek egy termékcsaládon, márkán belül, ugyanolyan stílusú bútorok, így a teljes berendezést egymáshoz tudjuk igazítani. A legtöbb esetben 3 féle bútort biztosan tartalmaz egy ilyen szett, általában egy keskeny zárt, vagy nyitott ajtós álló polcot, egy mosdó alatti szekrényt mosdóval vagy anélkül, és egy stílusában is passzoló tükröt polccal, szekrénnyel, vagy önmagában. A legtöbb üzlet elemenként árusítja ezeket a bútorokat, de számos esetben kedvezményes árat kapunk a komplett szett megvásárlásakor.Az árat befolyásolja a komplett fürdőszoba bútor mérete és anyaga is.

Milyen anyagból legyen a fürdőszobába kerülő bútor?

Minden anyagnak megvan a maga előnye és hátránya, a legfontosabb hogy milyen összegben és stílusban gondolkodunk.

Fa bútorok:

  • A fából készült bútorok általában költségesebbek. Egy klasszikus stílusú fürdőszobában ez mutat a legjobban, sőt manapság már modern vonalvezetésű fa bútorokkal is találkozhatunk a piacon. Hátránya azonban, hogy a nedvességet elég rosszul bírja. Bár egy jó minőségű fa fürdőszoba bútor megfelelő felületkezeléssel van ellátva, ha az élek nem jól vannak lezárva, könnyen felázhatnak.

Bútorlapból készült szekrények:

  • A hagyományos bútorlap nem a legjobb választás, mivel a magas páratartalomtól megdagadhat, azonban ha mégis ehhez ragaszkodunk, akkor olyan típust válasszunk, amely garantáltan vízálló bevonattal és lezárásokkal rendelkezik.

Fontos, hogy fürdőszobába szánt bútorlapnál az élzáró nem lehet papír alapú, és a kézi élzárást is kerülni kell, ezek ugyanis idővel leválnak a víztől és párától.

MDF lapból készült fürdőszoba bútor:

  • A modern fürdőszoba bútorok legtöbbször Lakkozott MDF lapból készülnek, ennek köszönhetően fényes a felületük. Természetesen elérhető matt, vagy akár fa hatású változat is. Az MDF lap teljesen vízálló, ezért fürdőszobába kiváló választás.

https://www.obi.hu/fuerdoszoba/fuerdoszobabutorok

épített mosdó pult
Épített mosdó pult

 

Komplett fürdőszoba bútor nem csak bútorlapból és fából készülhet, a fürdő kialakításánál, akár épített bútorzatot is kérhetünk. Ebben az esetben betonból készül el a pult, polcokat pedig akár gipszkartonból is készíttethetünk. Az épített mosdónál a pult vagy munkalapból készül, vagy a felület ugyanúgy leburkolásra kerül, mint a falak és a padló. Az ilyen bútorok hátránya hogy nem mozdítható, ezért alaposan át kell gondolni hogy hova kerüljön.

 

By Nixa