vas. márc 10th, 2024

Tartalom

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Kutyakozmetikus árak és a nagy eldöntendő kérdés: Ki nyír jobban a kozmetikus vagy én?

Kutyás gazdiként pontosan át tudom élni, milyen nehéz eligazodni az árakban és a kutyakozmetikus választásban, a következő cikk segít megérteni az árakat és segít eldönteni azt a kérdés, hogy áldozzak-e erre pénzt, vagy oldjam meg magam?

Kutyakozmetikus árak

Mielőtt ajtóstul rontanánk a környék kutyakozmetikusainak szalonjába, először tisztázzuk is mi a hédernek kell nekem kutyakozmetikus? Ha a nyájat terelteted vele kint a tanyán, vagy rókavadászatra jársz vele a Sherwood-i erdőbe, akkor nem lesz rá annyira sűrűn szükség. Viszont a a CAC, CACIB, HPJ kifejezésekre kimeredt szempillákkal tágul a pupillád, akkor mindenféleképpen szükséged lesz egy hű kozmetikus bajtársra, fegyverhordozóra. (aki nem teljesen kenivágja az előző betűsztavakat: ezek a kutyakiállítások  minősítő címei, olyasmi, mintha azt mondanánk, hogy szépségkirály és szépségkirály hercegei).

Kutyakozmetikus árak – Milyen kutyákat NE vigyünk kutyakozmetikushoz?

Ahogy előbb is említettem, az úgynevezett munkakutyák, hivatásuknál fogva ritkábban járnak kutyakozmetikushoz (mit gondolsz  a kőműves, vagy a bankár jár többet fodrászhoz? 🙂 ) Ámbár azoknak is időnként le kell nyírni a szőrét, biztos láttál már kuvasz, vagy pulit Bob Marley-t megszégyenítő rasztával. (néha már csak egy napszemüveg, szivárványos kötött sapka és egy betekert cigi hiányzik csak a szájából 🙂 ) Ilyen esetekben már komoly egészségügyi kockázatnak van kitéve az alapvetően szívós, kezelésmentes fajta is, ezért a rövid válasz erre a kérdésre, hogy alkalmanként minden kutyát el kell vinni kutyakozmetikushoz, esetleg csak a kezelés részletei lesznek kicsit lazábbak szemben egy hófehér tupírozott pudliéval szemben.

Kutyakozmetika csináld magad

Hogyne állhatnál neki te is, nem kell más hozzá csak megfelelő szerszámok, tudás, tapasztalat, hely és kézügyesség 🙂 Én a pandémia korszakában, tekintvén, hogy limitált elérése volt bármilyen szolgáltatásnak és sajnáltam a kutyát, hogy pont rám hasonlít (Lévén én sem fértem hozzá a fodrászhoz) megpróbáltam a kutya téli szőrzetét eltávolítani. Önjelölt kutyakozmetikus lettem. Fogtam a szakálnyírót, elkaptam a boldogan modellt álló kutyát és plüssösre nyírtam. A család sírva röhögött a hajléktalan hobóra formázott King Charles Cavalier (ez az arisztokrata neve a foltos spánielnek 🙂 ) kutyánkon. Mivel kettő van, a második maradt hosszúszőrű, két napra rá feloldották a korlátozásokat, kutya el a kutyakozmetikushoz, kutyakozmetikus: “Ki volt az a ……. (csúnya szó) aki ezt művelte ezzel a gyönyörű kutyával?” Szóval nálam megvolt az akarás, a jóindulat, a szerszám (jó, jó nem szakálnyírót használnak, de valami olyasmi lehet), de tudás, tapasztalat, képzés és kutyakozmetikus hozzáértés hiányában nem javasolt nekiesni házi kedvencünknek!

 

Kutyakozmetikus árak – Mire számítsak, hogyan számoljam ki?

Ok, ez könnyű. Mekkora a kutya? Zsebben hordod piacra, vagy ló-szállítót bérelsz, mikor kimentek a hétvégi házhoz?

Kezdjük a leggyakoribb kutyakozmetikus árak -kal

“Csak nyírja meg formára és itt sem vagyok” = EÜ nyírás =

  • Levágják a karmait, amit eddig a konyhabútoron, vagy az ajtókereten élezett
  • Kivágják a szőrt a tappancsai közül, hogy ne úgy menjen, mint egy elhízott vadkacsa
  • Kivágják a szeme alól a szőrt, mert a héten már háromszor döntötte fel a kínai piacon vett eredeti Jin korabeli vázát
  • Lenyírják a púzója körül a szőrt, hogy ne vonszolja fel a fehér szőrmekanapéra a tegnapi sertésszűz bélsárját
  • Bűzmirigy kitisztítása, jelentsen bármit is, mivel a kutyán belül van (hozzáférni egy helyről lehet és én oda nem szívesen nyúlkálok) és kevés a gazdi, aki ellenőrzi a kutyakozmetikus után, hogy tényleg teljesen ki lett-e tisztítva ezért ezt mindig szó nélkül fizessük ki
  • Fülszőr kiszedés, mert biztos azért nem hozza vissza a kertben talált madár dögjét, mert a sok szőrtől nem hallja hogy szóltam neki

Ebbe nem tartozik bele a kutya szőrének lenyírása, pusztán a kutya életképességgének minimális támogatása (ne menjen neki a falnak, mert nem lát, hallja a dúdaszót, mikor átfut a macska után az úton, stb.)

Zsebkutyák – EÜ nyírás 2000 – 4500 Ft

Ide soroljuk a következő fajtákat:

  • Bichonok, Máltai, Shih Tzu, Lhasa
  • Pekingi
  • Yorkshire terrier, Csivava
  • Pomerániai törpespicc
  • stb

kutyakozmetikus 2

kutyakozmetikus 3 kutyakozmetikus 1 kutyakozmetikus 5

Nagyobb ölben elvihető kutyák 2500-5000  Ft

kutyakozmetikus 6 kutyakozmetikus 7 kutyakozmetikus 1

Háton elvihető kutyák 6000-8000 Ft

Lókutyák – ár egyedi elbírálás alatt, mert ezeket ipari méretű állványzattal lehet csak nyírni

  • kutyakozmetikus 10                        kutyakozmetikus 11

 

Kutyakozmetikus árak – A kutyám nem csak kócos, hanem büdös is

Minden kutya életében eljön az a pillanat, amikor nem elég, ha megnyírják itt-ott, hanem meg is kell fürdetni. Ez a kutya méretétől függően lehet egy apróbb stampedlis pohárban, vagy egy olimpiai méretű úszómedencében, a szárítást pedig a két végletet tekintve forró levegő rálehelésével, vagy egy bevásárló központ légkezelő egységével tudjuk megoldani. Természetesen ebben az esetben az árak némiképpen változnak:

Zsebkutyák – 4000 – 6000 Ft

Nagyobb ölben elvihető kutyák 5000 – 8500 Ft

Háton elvihető kutyák 7000 – 25000 Ft

Lókutyák – ár egyedi elbírálás alatt, mert kell találni egy kibérlésre alkalmas medencét és a Duna Arénában mindig sok a verseny

Ha esetleg annyira koszos, mocskos, büdös, foltokat hagyó a kutyád, hogy ki kellene festeni utána, akkor festési ötleteket ITT találsz!  (na láttátok ezt az átkötést a fix24.hu-ra? lesz még egy pár hasonló gyöngyszem 🙂 )

Az én kutyám legyen zöldebb, mint szomszéd fűje

A kutya egészségügyileg fitt, rendelkezik azon tulajdonságokkal, amelyek segítik őt a mai nap túlélésében, meg van mosdatva, fürdetve, illatozik, mint a májusi orgona, de kócos és hosszúhajú (szőrű), mint egy korrekt, most induló rockbanda szólógitárosa. Ilyenkor javasolt egy kis fazonigazítás, kis nyírás, kis vágás. Aki már engedte egy kicsit is lazábbra a hosszúszőrű kutyák kutyakozmetikus kezelését, az tudja, hogy egy idő után már mindent meg tud találni a szőr alatt. Konkrétan a szőr képes összeállni egy tömör, tégla keménységű gombolyaggá, ami kiválóan használható házak hőszigeteléséhez kőzetgyapot helyett, gólyafészek kitömésére és takaróba töltetként. Viszont kutyánkat egy idő után elkezdi zavarni és belenyalogat mindent a közepébe, madarat, bogarat, ételmaradékot, miközben szét akarja bontani. Ezáltal azt addig esztétikailag zavaró szőrcsomó életre kel és egy önálló entitásként kezd működni.

Az egyszeri kutyakozmetikus – Hogy jártam én?

Hajdanában egy ilyen esetben nyakamba vettem a várost és az összes kisállat eledel forgalmazó üzletet. Bevágtatva a boltba irányomat a kutyakozmetika szerszámok felé vettem és bevásároltam mindenből (Első kutya bichon havanese, második és harmadik kutya (éppen most ők dúlják fel a kert maradékát) King Charles Cavalier – ezek mind hosszabb szőrűek, tudom milyen kínról beszélek 🙂 ) Megvettem mindent, ollót, bontókést, egy csomó olyan eszközt, amelyről a mai napig nem tudom mi lehet, hogy kell használni, egyáltalán ezek tényleg kutyakozmetikai szerszámok-e (?) és nem pedig a fekvőhelyűk csavarjainak meglazítására szolgál, csak ott hagyta valaki, amikor fekvőhelyet vett. Nekiálltam a kutyát kozmetikázni, időm mint a tenger, gondoltam a kutyának is jó lesz. Nem lett. Próbáltál már 3 éves gyereket 4 órán keresztül fésülni? Na pont olyan. Szerencsétlen dög próbál szabadulni, megharap kicsit, jelezvén, hogy a “Hajam húzod barom” vagy “Ne vágj bele, az már a bőröm! Na mondtam. Most meg vérzik vazze. Amatőr” Párszor próbálkoztam. Feladtam. Elvittem Miriamhoz. Levágta, kivágta, kinyomta, megfürdette, megszárította, megnyírta, beparfümözte, visszaadta. És nekem itt oldódott meg minden kutyakozmetikai probléma.

Szóval ha perverz módon ragaszkodsz a kutya saját ápolásához, akkor uccu neki (ne felejtsd el, hogy a fürdőszobában fogod takarítani, ha esetleg most kicsi, ITT van pár ötlet a felújításához , ha inkább egy jót kávéznál/söröznél/proseccoznál (kinek-kinek igény és vérmérséklet szerint) akkor jobban jársz, ha átnézed a kutyakozmetikus árakat és otthagyod valakinél, szenvedjen vele Ő. Alapjaiban ő meg nem fog szenvedni, hisz ez a munkája, van gépe, helye, asztala, tudása és fele annyi idő alatt megoldja, mint ami neked bármikor is a rekordod lesz.

Mit csinálnak ilyenkor – nyírás, trimmelés?

Fazonra vágja, lesz kis bóbitája, ha akarod vagy kigyúrt fitnesskutya kinézete, a jelenlegi szőr nagyságától függően. A kutya jellegére, fajtájára jellemző kinézetet kap, VAGY ha esetleg elvinnéd megmutatni másoknak is kutyaszépségversenyre azt is meg tudják oldani. Ilyenkor egy kicsit tovább tart a vágás, de addig elmehetsz bevásárolni 🙂

Mivel ez egy teljesen más kategória, ezért az árak itt elkezdenek emelkedni, az egészségügyi kezeléstől:

Zsebkutyák – 7000 – 10000 Ft

Nagyobb ölben elvihető kutyák 5000 – 8500 Ft

Háton elvihető kutyák 7000 – 25000 Ft

Lókutyák – ár egyedi elbírálás alatt, mert bérelni kell fűkaszát, gyepszellőztetőt és erősebb szőrű kutyák esetében láncfűrészt

Hajléktalan kutyát vettem magamhoz, mire számítsak első látogatáskor ?

Ha sikeresen bejelentkeztél a kutyakozmetikushoz (ja azt tudd, hogy a profi kozmetikusok 2-3 hónapra adnak időpontot …. ha adnak, mert nekik már fix ügyfélkörük van és a minőség megtartása érdekében csak őket szolgálják ki, meg néha eljárna bemutatókra, hogy ámuljon a plebs (aka nép), miként vágnak a kutyából macskának kinéző állatot 🙂 akkor az alábbi mondat jelenti az, hogy a fent látott kutyakozmetikus árak – at felejtsd el és kezdj el szorzótáblával erőteljesen számolni:

“Uh, hát ez a kutyát régen nem látta kutyakozmetikus” = tuti többet fogsz fizetni, mint a listaár

Ilyen esetek lehetnek például:

  • A kutyakozmetikus fésűje 5 percen belül elveszik a szőrcsomók között és fél óráig keresitek a kutya szőrében +15%
  • “Hú az anyád, de össze vagy filcesedve” mondat jelentése + 2500-4500 Ft, mert ott fog tökölni rajta a kutyakozmetikus
  • “Azta mindenit de rohadt nagy vagy” = + 30-50%, mert két ember kell mozgatni a kutyát, az egyik mozgatja, a másik a láncokat köti az asztalhoz 🙂
  • “Jaj de cuki kis édes picike, hány hetes?” – babakutya +4-5000 Ft, őket mint a tojást kell kezelni, mert csontjuk törik, lábuk roppan
  • Bármit is kérsz különlegesebbet, mint mások (legyen gyors, legyen este, legyen otthon) – +30-50% és gyors lesz, este lesz, otthon lesz
  • Vinnéd a szépségversenyre? Táncolni tud? Nem? Akkor ezt a nyírás, trimmelés überkirálymega kinézetével helyettesítenéd – megbeszélés tárgya, de számíts 40-50% felárra, vagy egyedi árra

Mikor NE vidd kutyakozmetikushoz a kutyádat?

Ha beteg. Te sem szeretnéd, ha a kutyakozmetikus úgy adná vissza kedvencedet, hogy az előző kutya utáni legrészletesebb és pontosabb fertőtlenítést követően is maradt egy kis kutyaebola (nincs ilyen), vagy kutyapestis (ilyen sincs) esetleg kutyazombie vírus (ilyen tuti van, egy csomó filmben láttam) fertőzés a szalonban és drága Buksi benyalja azt. Ha mégis benyalta és őrült módon szét szedte a házat, akkor a felújítással kapcsolatos árakat ITT találod!

Kutyakozmetikus – Mit csináljak a frissen kutyakozmetikázott kutyával?

A frissen mosott autót sem viszed el tereprally-ra eső után. Te sem mész ki hajmosás után a -20-ba télen, a kutyát se küld ki. Eleve nem minden kutya kultiválja a kutyakozmetikus látogatást, ezért kicsit be van tojva, kicsit nyugtalan lesz, ha teheted, akkor engedd be a lakásba/házba/arra a helyre, ahol biztonságban érzi magát. Etesd meg, itasd meg (tuti szomjas lesz). Ha azt veszed észre, hogy egy el van még tájolva, akkor hagyd megnyugodni, pár óra és jól lesz.

Kutyakozmetikus, a szakma kialakulása

Régebben a kutya munkaállat volt, nem pedig szobakedvenc, nappali dísz, vagy ágymelegítő. Ekkor még csak egy szűk réteg ápolgatta kutyáját (cárok, királyok, hercegek). De már itt is előkerült az igény, hogy esténként ne egy sárgombóc melegítse a juhász fagyos lábát a Hortobágyon, hanem puha suhaszerű komodor bújjon a gazdihoz. Bármennyire is hihetetlen, de már vannak feljegyzések az 1400-as évekből, hogy a kutyák természetes kinézetét szépítgették. Ekkor még biztosan nem kutyakozmetikusnak hívták a szakmát, nem kapott fehérítősampont, a bűzmirigyét még lehet meg sem találták és biztosan nem vitték el kutyafittness terembe. A kutyakozmetikát először a lovászok kezdték, ők feleltek az állatok kinézetéért a palotában, kastélyban, budai bauhaus ingatlanokban (tudom, hogy akkor még nem volt bauhaus, de nem találtam hirtelen ide illő poént). Majd az iparosodás hozta megannyi újdonság és találmány közé bekerült a kisállatok ápolása is és mára a kutyakozmetika természetes igénnyé változott.

 Kutyakozmetikus képzés (vagy kutyakozmetikus tanfolyam)

Kedvet kaptál, hogy a kutyakozmetikus szakma Figaró-ja legyél, te szeretnél lenni a kutya Hajas, vagy Zsidró? ? Minden vágyad az, hogy egy kutyakozmetikus képzést (vagy kutyakozmetikus tanfolyamot) követően pudlik sokaságát segítsd aranyéremhez, kis közösséged megbecsült tagjává válj kutyakozmetikusi képességeid által? Akkor neked a kutyakozmetikus tanfolyam (vagy kutyakozmetikus képzés) hiányzik! (ezért a mondatért biztosan kérek reklámozási díjat valamelyik oktatóközponttól).

Ki vehet részt a kutyakozmetikus képzésen (vagy kutyakozmetikus tanfolyamon)?

Mindenki, bár jó ha nem vagy allergiás a kutyaszőrre és van legalább 8 általánosod, plusz legyen egy kis gubád is, mert kutyakozmetikus képzés (vagy kutyakozmetikus tanfolyam) ára kb 250.000- 300.000 Ft. Nem olcsó, de lesz egy új szakmád!

Persze, lesz, de mit tudok vele csinálni?

Ha részt veszel a kutyakozmetikus képzésen (vagy kutyakozmetikus tanfolyamon) és esetleg oda is figyelsz órákon és esetleg le is teszed a vizsgát, akkor megnyílik előtted a kutyakánaán:

  • Ápolhatod és kutyakozmetikai kezelés alá vonhatod a kutyákat
  • Szőrmetípus szerint kaphatják az ebek a legkitűnőbb kezeléseket pici mancsodtól
  • Szakmai tanácsadást tudsz nyújtani a kutyák ápolásával kapcsolatban
  • Része leszel az állatvédelmi hálózatnak, ha egy kutya nem azért elhanyagolt, mert a covid miatt nem lehet elvinni kutyakozmetikába és nem azért sovány, mert a maratonra is magával viszi a gazdi, akkor azt jelezd a hatóságoknak
  • Ha részt veszel a kutyakozmetikus képzésen (vagy kutyakozmetikus tanfolyamon), akkor majd pontosan tudod, hogyan kell a kutyát a kisketrecbe zárni higiénikusan, mig várja a gazdit visszajönni kávézásból/sörözésből/proseccozásból (ha nem érted, akkor olvasd el a korábbi fejezeteket is 🙂 )
  • Ismeri a kutyák anatómiáját, tudja, hogy a kinövések nevei: láb és azt nem vágjuk le, bármilyen áramvonalas is lesz a kutya tőle
  • Azt is megtanítják a kutyakozmetikusi képzésen (vagy kutyakozmetikus tanfolyamon), mit is jelent az állatorvosi tevékenység
  • Mivel valakinek a tulajdonát/társát kapja kezébe, nem árt tisztában lenni, milyen jogai és kötelezettségei vannak
  • És végül Ön, mint a kutyakozmetikus képzés frissen végzős diákja, aki újonan induló vállalkozását építené, nem árt ha üzleti alapinformációkkal is rendelkezik, még mielőtt a NAV az első héten vinné a bizniszt.

OK, elvégeztem a kutyakozmetikus tanfolyamot, most mi lesz?

Komoly zsét fogsz keresni, lehet bitcoinban. Majd egyszer. Ha lesz ügyfélköröd, szalonod, pénzed az induláshoz. Addig pedig keress menő, ügyes, híres kutyakozmetikus kapcsolatokat, ahol gyakorlati tapasztalatokat szerezhetsz a kutyakozmetika működtetésével kapcsolatban, megtanulod a kutyakozmetikus árak táblázatát kívülről és késöbb te is szívesen fogsz látni a saját szalonodban friss diákokat kutyakozmetikus képzés – ről (vagy kutyakozmetikus tanfolyamról)

Kutyakozmetikus Árak – Mik az aktuális kutyakozmetikai trendek?

A kutya frizurák terén is vannak divatirányzatok és trendek, bár azok a funkció és a kényelem szempontjából is fontosak. Néhány népszerű trend közé tartozik:

  1. Rövidre nyírt nyári frizura: A hosszú szőrű kutyáknál a nyár beköszöntével sok tulajdonos inkább rövidre vágatja a szőrüket, hogy könnyebb legyen a kutyának a hőségben.
  2. Kreatív vágások és minták: Néhány tulajdonos kifejezetten kreatív és egyedi frizurákat kér a kutyájának, beleértve például a csíkokat, pontokat vagy más mintákat.
  3. Természetes megjelenés: Egy másik trend a természetes megjelenésű frizurák felé hajlik, ahol a szőr hagyományos módon van vágva és stílusozva, hogy kiemelje a kutya természetes szépségét.
  4. Összetett frizurák: Bizonyos fajtáknál és kutyakozmetikai versenyeken előfordulhatnak összetett frizurák, például a pulik vagy a komondorok hagyományos megjelenésének fenntartása céljából.

Fontos megjegyezni, hogy minden kutya egyedi, és nem minden trend vagy frizura megfelel minden fajtának vagy egyedi kutyának. Az ideális frizura kiválasztásakor mindig figyelembe kell venni a kutya fajtáját, szőrzetének típusát és az évszakot is.

Még mit tudunk neked adni?

A fix24 az ország egyik legnagyobb szakemberkereső honlapja, ahol mindent is találsz, többek között villanyszerelő információkat ITT

 

By zorro