vas. márc 17th, 2024

Kis fürdőszoba ötletek – Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor. A lenti cikk valós fürdőszoba felújítás ajánlatkérésekre, adott valós fürdőszoba felújítás ajánlatok összesítője.

Fürdőszoba felújításnál vagy építkezés esetén gyakran tanácstalanok vagyunk hogyan is nézzen ki a helyiség, mi az ami fontos elem, mi az ami csak felesleges luxus stb. A Fürdőszoba az egyik legfontosabb része a lakásnak, nem csak a tisztálkodás miatt, de egyfajta relax spotként is funkcionál. Ezért nem mindegy hogy milyen a kialakítása, és mivel pakoljuk tele. Persze a lehetőségeket meglehetősen bekorlátozza, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre, ezért összegyűjtöttünk néhány fürdőszoba ötleteket.

 

A fürdőszoba alapvető funkciója

fürdőszoba ötletek 1

Azért ezen nem sokat kell magyarázni. A fürdőszobában leszünk tiszták, szépek, frissek illatosak, gyerekek a hipotermia határáig lubickolhatnak a kádban, felnőttként pedig megvitathatjuk saját magunkal a zuhany alatt, hogy egy 3 évvel ezelőtti vitában mit kellett volna mondani. De sokan állítják hogy a fürdőszobában születnek a legjobb ötletek is. A kényelmi szempontokon kívül a fürdőszoba funkcióját tekintve is tökéletesnek kell lennie, ehhez szeretnénk most ötleteket adni.

3 dolog elengedhetetlen a fürdőszobába. Wc, kézmosó, és a zuhanyzó/fürdőkád. Ezek nélkül nem fürdőszoba a fürdőszoba. Gyakori dilemma hogy a wc kerüljön e külön helyiségbe vagy ne. Persze egy jó pár kapcsolatba akár még bele is férhet, hogy amíg az egyikünk a toaletten elmélkedik, addig mi teljes nyugalomban relaxáljunk. De ha lehetőség van rá, érdemes egy szóló wc-t is elhelyezni a lakásban, egy népesebb családnál kimondottan hasznos, ha mondjuk egynél több is van a házban. Igazából a külön helyiség és a fürdőszobával közös wc mellett is vannak pro és kontra érvek, nézzünk ezekből párat.

Miért jó ha a fürdőszobában van a wc? – Fürdőszoba ötletek

Főként a kisebb lakásoknál tekinthető standard metódusnak hogy a wc a fürdőszobában kap helyet. Ennek legfőbb előnye a helyspórolás. Bár sok helyen találkozunk külön helyiségben lévő wc vel, felújításnál gyakran egybe nyitják a fürdőszobát a wcvel, így több funkcionális hely szabadítható fel. Bónusz, hogy ilyenkor a fürdőszoba nagyobbnak tűnik majd. Sokkal praktikusabban tudjuk elhelyezni pl. a mosógépet vagy a szekrényeket, ráadásul nem kell majd nyomorogni a kis fürdőszobában, mert lesz elég hely mindenre! Az egybenyitás mellett szól még az is, hogy a wc után rögtön tudjuk használni a mosdót, nem kell a két helyiség között rohangálni. Bár apróságnak tűnik, de mégis fontos, különösen a reggeli rohanásban. Egy 50 m2 alatti lakás esetében a fürdőszoba egybenyitáskor eltűnik egy plusz ajtó is a folyosóról (legtöbbször ez az előszobába nyílik). Így ide kerülhet akár egy plusz szekrény, vagy bármi, ami szintén előnyös.

Na de mik a hátrányok?

Igazából egy nagy hátrányt tudnánk kiemelni ez pedig az, hogy nincs, vagy nem mindig jön össze magányos wc használat. Persze kizárhatjuk társunkat a fürdőszobából, de azért sokkal kényelmesebb ha külön tudjuk intézni a dolgot. Nem beszélve a khm.. szagokról.. bár ezt abszolválhatjuk egy megfelelő fürdőszoba szellőzővel. A wc-t kétféleképp választhatjuk le. Manapság népszerű megoldás pl. egy tejüveg plusz gipszkarton kombó, így a wc külön van, de mégis a fürdőszoba része marad. Vagy maradunk a hagyományos módszernél, és külön “helyiséggé” alakítjuk. Ha a válaszfal mellett döntünk akkor a filléres megoldásoktól, (ugye emlékszünk még a műanyag nyekergős fürdőszoba harmónika ajtókra) a luxus megoldásokig válogathatunk a fürdőszoba felújításnál. Mint minden felújításnál, fürdőszobánál is kizárólag a pénztárcánk szab határt az fürdőszobai elképzeléseinknek.

 

Fürdőszoba ötletek – Hogyan tervezzük meg a fürdőszobát?

fürdőszoba ötletek 2

Ha eldöntöttük az egyben vs. külön kérdést, akkor érdemes további szempontokat figyelembe venni, mivel sajnos rengeteg “hibával” találkozunk a fürdőszoba felújításakor.

Mire figyeljünk?

  • Az egyik ilyen a rossz elrendezés. Természetesen mindenkinek szíve joga úgy elhelyezni a dolgokat ahogy szeretné, ha szeretnénk fürdőzés közben az éppen wc-n nagydolgát végző párunk kezét fogni, azzal sincs gond. De praktikusság szempontjából azért vannak alapvető fürdőszoba rendezési szabályok. Ilyen pl. a fürdőszoba méretének figyelembe vétele. Ebbe bele tartozik az is, hogy megnézzük, hogy hol lesz/van a fürdőszoba ajtó, és ehhez képest helyezzük el a kádat, wct, zuhanyzót. Elég kellemetlen ha utólag döbbenünk rá, hogy a fürdőszoba ajtó kinyitása esetén mondjuk térden verjük az épp dolgát végző apukát.  Pár dologban szintén kompromisszumot kell kötnünk.

 

  • A másik klasszikus hiba, ha nem jó burkolatot választunk a fürdőszobába. Ha sikerült megtalálni a megfelelő elrendezést, az egészet tönkreteheted egy rosszul megválasztott csempével. Például túl élénk, harsány, giccses vagy egyszerűen rossz a minősége. Igaz viszont az is, hogy az ár növekedése nem mindig jelent tartósságot. Az sem mindig a legjobb, ha mindent körbecsempézünk a fürdőszobában. Ettől túlságosan hideg, rideg lesz a helyiség. Ügyelni kell itt is a megfelelő arányokra: oda kerüljön csempe, ahova feltétlenül kell (zuhanyhoz, kádhoz) a többi helyre nyugodtan választhatunk vízálló festéket.
Továbbá
  • Hasonló probléma a nem megfelelő színek kombója. 3 opció szokott előfordulni: vagy túl semmilyen, vagy túl sok, vagy nem passzolnak a különböző felületekkel. Képzeljünk csak el pl egy picike fürdőszobát fekete csempével. Elméletben jól hangzik, mivel a sötét színek igencsak menőnek számítanak, de kizárólag nagyobb, napfényes fürdőszobában mutatnak jól. Egy kicsi fürdőszobát összenyom és nyomasztóvá tesz, és ha csak nem vagyunk horrorfilm kedvelők, vámpírok, vagy szervkereskedők akik a fürdőkádban tárolnák a következő áldozatukat, akkor ne válasszunk ilyen burkolatot mondjuk 5-10 m2 alatt. A túl színes csempe és bútor kavalkádot is hagyjuk meg inkább a hippiknek :).  (Persze semmi bajunk sem a vámpírokkal, sem a hippikkel:)) Érdemes inkább a középutat választani. Aki például szereti az élénk színeket, törekedjen arra, hogy ezek kis felületen és semleges háttér előtt jelenjenek meg. Vagyis a csempe, a fal legyen mondjuk fehér vagy homok szín vagy világos szürke. A törölközők, kiegészítők már pompázhatnak napsárga, türkiz, lila vagy bármilyen élénk színben a fürdőszobában.

 

  • Ha mégis ragaszkodunk a sötétebb árnyalatokhoz a fürdőszoba felújításnál, akkor próbáljunk világos bútorokat választani. Vagy legalább ne minden falra sötét csempét tenni, így tök jó kontrasztot kapunk, és még a modern hatás is meg lesz.

 

  • Ne vegyük alapul az újságban, tévében látott fürdőszoba mintákat. Vagyis vegyük, inspirációnak tökéletes lehet, de ritka az hogy ugyanazokkal az adottságokkal rendelkező fürdőszobánk van mint amit kinéztünk. Könnyen lehet, hogy emiatt nálunk egész más végeredmény fog születni.

Kis fürdőszoba ötletek

Ha a fürdőszobánk kicsi,  akkor úgy kell megtervezni a helyiséget, hogy a design mellett a használhatóságra is nagy hangsúlyt fektetünk. Fontos hogy legyen elegendő mozgástér, emellett praktikusan tudjuk tárolni is a fürdőszobai holmikat. Íme néhány fürdőszoba ötlet kis fürdőszobához:

fürdőszoba ötletek 3

Fürdőszoba bútorok – Fürdőszoba ötletek

Célszerű úgynevezett lebegő fürdőszoba bútorokat vásárolni, ezek ugyanis optikailag növelik a fürdőszoba terét, plusz akár alatta is tudunk tárolni néhány dolgot. Ha nem szeretjük a modern formavilágot, akkor persze maradhatunk a klasszikus formáknál is. Egy dologra célszerű odafigyelni fürdőszoba bútor vásárlásnál, mégpedig, hogy lehetőség szerint a fürdőszoba bútornak legyen lába. Ez pusztán abból a szempontból könnyíti meg az életünket, hogy a földön landoló kisebb-nagyobb vízmennyiség, felmosás, nem kezdi ki a fürdőszoba bútort. Sajnos a bútorlap szereti felszívni a vizet, és egy idő után nagyon csúnyává válik egy szétázott aljú bútor. Kis fürdőszoba esetén nem ajánlott telezsúfolni a helyiséget szekrényekkel, mert bár így több helyünk van elrejteni a pipere cuccokat, törölközőket és miegymást, de a térből sokat vesz el.

Ha fontos a helytakarékosság, akkor válasszunk olyan mosdót ami eleve rendelkezik alsó szekrénykével, a hagyományos mosdó helyett, így ide is tudunk pakolni. A wc körüli részt is kihasználhatjuk. Kaphatóak úgynevezett wc szekrények, ami nem foglal sok helyet, a wc fölé tudjuk elhelyezni, és általában polcos, plusz kis szekrényes kivitelben kapható. Ebben remekül elrejthető pl a wc papír vagy az egyéb elrejtendő dolgok.

 

Formák – Fürdőszoba ötletek

fürdőszoba ötletek 4

A mosdók és fürdőkádak esetében válasszuk inkább a lekerekített formákat. Egy íves mosdó, vagy fürdőkád vizuálisan is nagyobbnak hat, továbbá a kerekebb vonalak kevesebb helyet vesznek el a fürdőszobából, és attól sem kell tartanunk a sarkoknak ütközünk. Jó választás lehet pl. egy aszimmetrikus fürdőkád, mely kis helyigényű, többféle méretben kapható, mégis kényelmes. Mosdóknál többféle opciónk van ami a formákat illeti, gyakorlatilag majdnem igaz hogy BÁRMI lehet mosdó.. Beépíthető, ráépíthető, üveg, mű kő, természetes kő, fa, porcelán, márvány.. és szinte végtelen a lista. A formára is igaz ez, a szögletestől a szív alakúig mindennel találkozhatunk ha felújítani szeretnénk a fürdőszobát.

Nyilván egy prémium olasz márvány kagyló formánál mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ez kizárólag ízlés és pénztárca kérdése. A Wc-k esetében is hasonló a helyzet, itt is választhatunk különféle geometriai formák közül, többféle anyagból, extra hightech okos wc-ig millió féle opciónk van. Sajnos létezik teljes átlátszó üveg Wc is, ezt inkább ne.. A formákat tekintve egyébként nincs kimondottan jó vagy rossz döntés, bár mint ahogy már írtuk, ajánlatosabb kis fürdőszobánál a kerekebb vonalakat előnyben részesíteni. Ennek ellenére jól működhet egy szögletes forma is.

Fürdőszoba falak 

Mivel igencsak víznek kitett felületről van szó, azokat a részeket ahol nem takarja burkolat a fürdőszoba falait, célszerű valamilyen vízálló festékkel festeni. Tapétát inkább ne válasszunk fürdőszobába, hiszen ha gyermekünk (vagy mi magunk) rögtönzött koncertet tart a zuhanyrózsával, garantáltan elválik a faltól, és hát ki akar hetente tapétázni. A fürdőszoba festés szempontjából különleges helyiség, mivel a magas páratartalom és a gyakori vízhasználat miatt nagyobb a penészedés esélye. Ezért válasszunk kifejezetten vizes helyiségek festésére fejlesztett penészgátló falfestéket. Ezek a termékek megelőzik a penész- és algafoltok kialakulását a fürdőszobában, és hosszan tartó védelmet biztosítanak. A speciális penészgátló falfestékek fehér színűek. Ha színesre szeretnéd festeni a falat, akkor penészgátló adalékot is ajánlott keverni a festékhez.

A fürdőszoba falakat mi magunk is lefesthetjük, ha belevágunk az alábbiakra kell odafigyelni:
  • Ha penészes a fürdőszoba, akkor a festés előtt ezt mindenképp távolítsuk el. Ehhez használjunk ún. hipoklorit oldatot, vagy valamilyen fungicid vagy penész eltávolításhoz való szert. Jó lehet pl a Szavó, vagy bármi barkácsáruházban, vagy szupermarketben elérhető szer. Ha makacsabb kiterjedt penészről van szó, akkor viszont kérjünk szakembertől segítséget, mert lehet hogy a házi módszerek nem fognak tartós eredményhez juttatni.

 

  • Készítsük elő a fürdőszobai fal felületet. A laza festéket egy kaparóval távolítsuk el, a repedéseket vagy a lyukakat vízálló töltőanyaggal, glettel javítsuk ki! Ha megszáradt a fal, csiszoljuk le, hogy sima felületet kapjunk.
Továbbá

 

  • Ezután tisztítsuk meg a fürdőszoba falakat. A szennyeződések eltávolításához trisót vagy mosószeres-oldatot célszerű használni, ezután le kell öblíteni. Ez segít a csiszolásból eredő por eltávolításában is és biztosítja a festék jó tapadását a fürdőszoba falakon.

 

  • Ha mindent előkészítünk a fürdőszoba festéshez, kezdjük a munkát a mennyezettel. Így a lecseppenő festék a festetlen felületekre jut, ezért könnyedén le lehet törölni. Ha a fürdőszoba falakat és a mennyezetet eltérő színűre festjük, akkor a sarkokon ecsettel kell átmenni a tökéletes átmenet érdekében. Ezután jöhet a fürdőszoba falak festése. Ha fürdőszoba csempét festünk, speciális fürdőszobai csempefestéket használjunk. Ez segít a felületet megvédeni a penésztől. A csempék lefestése egyébként egy viszonylag olcsó művelet, legalábbis lényegesen olcsóbb mint újra burkoltatni a komplett fürdőszobát. Mégis teljesen új külsőt adhatunk a fürdőszobának.

Fürdőkád vagy zuhanyzó 

fürdőszoba ötletek 5

 

A legjobb megoldás a kettő kombinációja. Ha ragaszkodunk a zuhanyzóhoz és a kádhoz is, akkor rengeteg helyet spórolunk, ha ezek nem külön kerülnek kialakításra a fürdőszobában, hanem elválasztó üveggel, vagy egy csinos zuhany függönnyel és a falra szerelt zuhany panellel alakítjuk ki. Persze ha mindkettőt egyszerre szeretnénk akkor jó ha nagy fürdőszobánk van, egy kicsibe felesleges és sokszor lehetetlen benyomorgatni mindkettőt. De mégis mi alapján döntsünk? Nem is kérdés, hogy az egyik legfontosabb szempont az, hogy a család pontosan mire vágyik. Hiába praktikus egy zuhanykabin, ha minden vágyad, hogy egy könyvvel a kezedben relaxálhass a habfürdőben.

De akkor melyik a jobb választás?

És ugyanígy fordítva: lehet, hogy gond nélkül elférne egy kád, de a többség a gyors zuhanyzást preferálja, így zuhanykabinra esik majd a választásod. Mivel több ember igényeit kell szem előtt tartanod, nem egyszerű a döntés. A jó választásban segíthetnek az olyan hibrid megoldások mint a kádkabinok (kádak, kiegészítve kádparavánnal). A kádkabinok esetében a kád nem csak fürdőzésre, hanem zuhanyzásra is alkalmas lesz. Pontosabban: kádparavánok nélkül is alkalmas rá, azonban a megfelelő paravánnal garantáltan nem fogod eláztatni a fürdőszobádat. Legnagyobb előnyük, hogy kettő-az-egyben megoldást tesznek lehetővé: ha akarod, használod zuhanyzáskor, ha éppen nem, akkor nem fog zavarni habfürdőzés közben.

Lehet, hogy részletkérdésnek tűnik, de a takarítási szempontok is fontosak lehetnek a választáskor. Ha például a sarokkád tisztítását túl problémásnak ítéled, a szíved a hagyományos kádakhoz vagy zuhanykabinokhoz húzhat. Ha nincs kedved a zuhanykabin apróbb részeinek pepecselős tisztán tartásához, akkor vonzó lehet a nagy, sima felülettel rendelkező kád. Bármelyik is igaz rád, a megfelelően hatékony ám kíméletes tisztítószerek nem csak a te munkádat könnyítik meg, hanem növelik a szaniterek élettartamát is a fürdőszobában.

Fürdőszoba tükrök

A legjobb módja a fürdőszoba optikai növeléséhez. Minél nagyobb tükrökkel, vagy akár egy egész fal lefedésével, hatalmasnak láttathatjuk a fürdőszobát. Mosdó feletti tükörből érdemes olyat választani a fürdőszobába amiben polcos tároló van, így újabb tárolóhelyet nyerünk a tisztálkodó eszközöknek. Persze ezzel se essünk túlzásba, a fürdőszoba nem balett terem hogy körbe rakjuk tükrökkel, de okosan megoldva optikailag sokat segíthetünk egy szűkebb helyiségen. Természetesen nem csak az optikai tér növelés miatt rakhatunk tükröket a fürdőszobába, ennél fontosabb szerepe is van. Nem csak a nők számára létszükséglet egy megfelelő tükör, de gondoljunk csak bele, hogy a férfiak sem szoktak tükör nélkül borotválkozni. Egy egyszerű fogmosásnál is hiányozna.

Emiatt elmondhatjuk, hogy fürdőszoba nincs tükör nélkül. A fürdőszoba tükrök elhelyezésénél fontos hogy kiemelten figyeljünk rá, hogy ideális magasságot válasszunk a család minden tagja számára. A legoptimálisabb úgy felszerelni, hogy egyenesen állva, kényelmesen lehajolás, vagy lábujjhegyre állás nélkül is lássuk magunkat. Ehhez fontos a mosdó paramétereit is figyelembe venni.

Milyen a jó fürdőszoba tükör?

Tökéletes összhatást akkor tudunk elérni, ha a fürdőszoba tükör szélességben megegyezik a mosdóval. Erre akár egy nagyobb méretű egyszerű tükörlap is elég lehet, keretes fürdőszoba tükör esetén fontos, hogy a keret szélességét vegyük alapul. Két mosdó esetén nagyon jól mutat két tükör, vagy egy nagyobb a mosdók teljes szélességében. Fontos azonban hogy ne essünk túlzásokba a mosdók és tükrök tekintetében, ez a kombináció kizárólag nagy fürdőszobában mutat jól. Kis fürdőszoba esetén jó megoldás lehet a mosdó fölötti falra úgy elhelyezni a tükröt, hogy a falat teljes szélességében lefedje.Itt jön képbe az optikai tér nagyobbítás. Tisztázzuk már a tükör vásárlás előtt, hogy milyen világítás lesz a fürdőszobában. A fürdőszoba tükrök fölé, vagy mellé, érdemes külön fényforrást elhelyezni. A modern stílus kedvelői választhatnak olyan fürdőszoba tükröt ahol magába a tükörbe van építve a lámpa (led), vagy akár a fürdőszoba tükör mögé is elrejthetünk led szalagot, amely szintén jól passzol egy fiatalos modern fürdőszobába.

 

Kis fürdőszoba ötletek a tér kihasználásához

fürdőszoba ötletek 6

 

  • Érdemes úgy kialakítani a fürdőszobát, hogy falba süllyesztett polcokat, tárolókat alakítunk ki. Ezek gyakorlatilag nem foglalnak helyet, de egy wc vagy fürdőkád fölött rendkívül praktikus. és esztétikailag is sokat dob a fürdőszoba hangulatán.

 

  • A sarkokat is nyugodtan építsük be. Ezek általában kihasználatlan területek a fürdőszobában.Érdemes vagy polcokkal, vagy egy sarok mosdóval beépíteni, de akár a wc-t is elhelyezhetjük ide.

 

  • Gondolhatnánk, hogy kis térbe kis dolgok valók. Ez így is van, ha a fürdőszoba bútorokról, vagy a szaniterekről van szó, de nem feltétlen igaz a csempékre. A nagyméretű fürdőszoba csempék és főleg a hosszanti irányú nagy minták mind optikailag növelik, nyújtják a teret. A kisméretű csempék közötti fugázás egy zsúfolt ”négyzetrácsot” rajzol fel a fürdőszoba falára és padlójára. A nagy csempék esetében ez a négyzetrács sokkal ritkább és szellősebb, így a teret sem nyomja össze annyira.

 

  • A hosszanti minta szintén optikailag nyújtja a teret, ezzel is érdemes egy kis fürdőszobában játszani. Ha nem szeretnénk lemondani a kontrasztok használatáról, akkor érdemes egy hangsúlyos sávot/falat kiválasztani és ugyanazt a csempét használni a fürdőszoba padlóra és a falra is, mert ezzel optikai csalást tudunk végrehajtani.  Ezt a módszert kontrasztok nélkül is sikeresen alkalmazhatjuk, csak figyeljünk nagyon oda, hogy a szaküzletben kifejezetten olyan fürdőszoba csempét kérjünk, ami burkolható falra és padlóra egyaránt.
Továbbá
  • Egy kis fürdőszobában talán a legnehezebb a tárolás megoldása, hiszen egy fürdőszobában rengeteg apró dolgot kell eltennünk. Főleg, ha azt szeretnénk, hogy rendezettnek és szellősnek tűnjön a fürdő. Minél kevesebb dolog van szem előtt egy kis fürdőszobában annál nagyobbnak fog hatni. De mindenhová zárt szekrényt sem tehetünk, mert az teljesen beszűkítené a teret. Ezért érdemes ahová csak lehet nyitott polcokat tenni.

 

  • A fürdőszoba fűtésének megoldása főleg egy kis fürdőszobában nagyon trükkös lehet, hiszen a legtöbb ilyen fürdőszobában egyáltalán nincsen fűtőtest. Ha pedig van, akkor csak az értékes helyet foglalja el más hasznosabbnak tűnő dolgok elől. Márpedig fürdés után sokkal kellemesebb egy jó hőmérsékletű fürdőszobában tartózkodni, mint egy hideg fürdőszobában. A törölközőszárítós radiátor használata nagyon praktikus, hiszen nem csak a törölközőket szárítja, de közben fűti is a teret, ráadásul helytakarékos.

Kis fürdőszoba átalakítás ötletek – Fürdőszoba árak

Fürdőszoba ablak feletti rész újravakolása – kis fürdőszoba ötletek – 2500 FT/m2

Burkolás – kis fürdőszoba ötletek – 8000 Ft/m2

Fürdőszoba vízszigetelése – kis Fürdőszoba ötletek – 1500 Ft/m2

Padozat építése fürdőszobába – fürdőszoba ötletek – 14000 Ft/m2

Kád beépítése – kis fürdőszoba ötletek – 27000 Ft/db

Kád csere – kis fürdőszoba ötletek – 80000 Ft/db

Lefolyó beépítés, bekötés – kis fürdőszoba ötletek – 15000 Ft/m

Mosdókagyló csere – kis fürdőszoba ötletek – 40000 Ft/db

Mosógép kiállás – Fürdőszoba ötletek – 20000 Ft/db

Pp cső szerelés – Fürdőszoba ötletek – 2750 Ft/m2

PVC lefolyócső szerelés – Fürdőszoba ötletek – 2550 Ft/m

Szaniterek, csatlakozások bontása – Fürdőszoba ötletek – 5000 Ft/m2

Vízkiállás fürdőkádhoz – Fürdőszoba ötletek – 50000 Ft/db

Wc beszerelés – Fürdőszoba ötletek – 20000Ft/db

Wc csap csere – Fürdőszoba ötletek – 20000Ft/db

Zuhany beszerelés – Fürdőszoba ötletek – 30000Ft/db

Kád beépítés – Fürdőszoba ötletek – 35000Ft/db

Zuhany kibontás – Fürdőszoba ötletek – 15000 Ft/db

Kád kibontás – Fürdőszoba ötletek – 15000 Ft/db

Zuhanykonzol felszerelése – Fürdőszoba ötletek – 100000 Ft/db

Tálca beépítése – Fürdőszoba ötletek – 20000 Ft/db

 

Mire figyeljek kis fürdőszoba felújítása során?

  1. Tervezés és elrendezés: Mivel a hely korlátozott, alapos tervezésre van szükség. Hatékony elrendezéssel maximalizálhatod a rendelkezésre álló teret.
  2. Praktikus tárolás: Olyan tárolási megoldásokat válassz, amelyek segítenek rendben tartani a fürdőszobát, például falra szerelhető polcokat vagy beépített szekrényeket.
  3. Fényforrások: A megfelelő világítás segíthet vizuálisan nagyobbnak láttatni a fürdőszobát. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű és elrendezésű fényforrás legyen, beleértve a természetes fényt is.
  4. Praktikus fürdőszobai berendezések: Válassz olyan fürdőszobai berendezéseket, amelyek praktikusak és helytakarékosak, például sarkos mosdókat vagy zuhanykabint.
  5. Víz- és energiahatékonyság: Olyan berendezéseket válassz, amelyek energiatakarékosak és víztakarékosak. Ez nem csak környezetbarát megoldás, hanem hosszú távon pénzt is spórolhatsz vele.
  6. Minőségi anyagok: Bár a kis méretű fürdőszoba felújítása kevésbé költséges lehet, mégis érdemes minőségi anyagokat választani, amelyek hosszú távon is szépek és funkcionálisak maradnak.
  7. Szín és dizájn: A megfelelő színek és dizájnok segíthetnek optikailag nagyobbnak és tágasabbnak láttatni a fürdőszobát. Világos színek és tükrök használata javasolt.
  8. Szellőzés: Biztosíts megfelelő szellőzést a fürdőszobában, hogy elkerüld a nedvesség és penész problémáit. Szellőzőventilátor vagy ablakok segítségével friss levegőt juttathatsz be.

Ezekre odafigyelve könnyebben elérheted a kis fürdőszobád felújításával kapcsolatos céljaidat.

 

További fürdőszoba cikkek:

FÜRDŐSZOBA ÁRKALKULÁTOR

FÜRDŐSZOBA TÜKÖR

MIRE FIGYELJÜNK FÜRDŐSZOBA BÚTOR VÁSÁRLÁSNÁL

MILYEN SZŐNYEGET VÁLASSZUNK A FÜRDŐSZOBÁBA

MIT KELL TUDNI A FÜRDŐSZOBA FELÚJÍTÁSRÓL

Hogyan válasszuk ki a megfelelő wc-t?- 2024

Mosdókagyló árak 2024-ben

Generálkivitelezés árak – Mennyibe fog kerülni, mire figyeljek?

 

By Nixa