ked. márc 19th, 2024

Tartalom

Duguláselhárítás árak, információk kivitelezőknek és megbízóknak.

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor. A lenti cikk valós duguláselhárítás ajánlatkérésekre, adott valós duguláselhárítás árakat tartalmazó ajánlatok összesítője. A duguláselhárítás árak kialakításához több mint 2800 duguláselhárítás ajánlatkérést vettünk alapul.

Az otthoni dugulás igen kellemetlen következményekkel jár. Bár számos hatékony trükk létezik ezek megszüntetésére, de ha nagy a baj, és ezek a praktikák nem hoznak eredményt, akkor mindenképp duguláselhárítás szakember segítségére van szükségünk, a hatékony duguláselhárítás érdekében.

Tartalom:

  • Duguláselhárítás munkadíjak
  • Duguláselhárítás anyagárak
  • Mi okozhat csatornaszagot a fürdőszobában?
  • Mit tegyünk ha dugulást észlelünk?
  • Milyen házi módszereket vethetünk be, ha bekövetkezik a baj?
  • Dugulás a házon kívül
  • Mit jelent a “gyökértelenítés”?
  • Milyen jelek esetén gyanakodhatunk külső dugulásra?
  • Milyen eszközöket használ egy duguláselhárítás szakember?
  •       – Csőgörény
  •       – Sűrített levegős tisztító
  •       – Nagynyomású csatornamosó
  •       – Csatorna kamerák

Duguláselhárítás árak – munkadíjak

Duguláselhárítás 1

Kád vezeték duguláselhárítás ára 10.000 Ft-tól

  • A fürdőkád dugulását szinte minden esetben a belekerült hajszálak és szappanlerakódások okozzák. A lefolyóból ezeket érdemes minden fürdés után eltávolítani, mivel ha sokáig ignoráljuk a kérdést, akkor komoly dugulást okozhatunk vele, amit súlyos esetekben a kád kibontásával lehet csak korrigálni. Bár a manapság szinte kivétel nélkül kerül a fürdőkádakra ún. szerelőajtó, ahonnan könnyen hozzáférhetőek a csövek és szifonok, a régi beépítésű kádnaknál ez nem minden esetben található meg. Ha a manuális tisztítás nem hoz eredményt, minden esetben hívjunk a duguláselhárítás érdekében szakembert.

Mosdó vezeték duguláselhárítás ára 12.000 Ft-tól

  • Mosdók esetében is hasonló a helyzet, annyival vagyunk jobb helyzetben, hogy a szifon itt könnyen hozzáférhető. Ha a lefolyótisztítókkal nem járunk sikerrel és még nem szűnt meg a dugulás, érdemes a szifont is szétszedni a duguláselhárítás érdekében, sokszor ennek a kitisztítása megoldja a problémát. Ha komolyabb a gond, akkor itt is hívjunk inkább duguláselhárítás segítséget.

Mosogató duguláselhárítás ára 14.000 Ft-tól

  • Mosogatóknál a legfontosabb szabály, hogy elkerüljük a duguláselhárítási költségeket, lehetőleg ne öntsünk bele ételmaradékot és zsiradékot, mivel ezek komoly dugulást okoznak. A korábbiakhoz hasonlóan, ha a vegyszerek nem hoznak megoldást, akkor ne próbálkozzunk házilagos duguláselhárítással.

Zuhanytálca duguláselhárítás ára 8000 Ft-tól

Padlóösszefolyó duguláselhárítás ára 8000 Ft-tól

Wc duguláselhárítás ára 14.000 Ft-tól

Strang vezeték duguláselhárítás ára 14.000 Ft-tól

  • A strang vezeték, vagyis a fővezeték dugulását gyakran az elöregedett csövek okozzák. A dugulás főleg a könyökökben, hajlatokban alakul ki. Az ilyen jellegű dugulást ne próbáljuk házilag megoldani.

Piszoár duguláselhárítás ára 20.000 Ft-tól

Eldugult fővezeték tisztítása ára 25.000 Ft-tól

Gyökértelenítés ára 25.000 – 30.000 Ft

Fő és ejtő vezeték spirálos duguláselhárítás ára 15.000 – 25.000 Ft

Esőcsatorna alapvezeték duguláselhárítás ára 15.000 – 25.000 Ft

Udvari gerincvezeték duguláselhárítás ára 20.000 – 30.000 Ft

Csatornamosás ára 20.000 – 35.000 Ft

Fertőtlenítés ára 400 – 700 Ft/m2

A legtöbb cég felszámol kiszállási díjat is, de előfordulhat, hogy hétvégi, vagy ünnepnapi felárat is kell fizetnünk. Érdemes ezt előre tisztázni, hogy a duguláselhárítás végén ne érjen minket meglepetés.

Duguláselhárítás árak – anyagárak:

Lefolyó pumpa ára duguláselhárításhoz 1000 – 5000 Ft

Csőtisztító cső magasnyomású mosóhoz ára duguláselhárításhoz 8000 – 15.000 Ft

Csőtisztító spirál ára duguláselhárításhoz  3000 – 10.000 Ft

Lefolyó tisztító granulátum ára duguláselhárításhoz  700 – 7000 Ft

Folyékony lefolyótisztító ára duguláselhárításhoz  1000 – 5000 Ft

Ecet ára duguláselhárításhoz  150 – 500 Ft

Citromsav  ára duguláselhárításhoz  500 – 2000 Ft

Bórax  ára duguláselhárításhoz 350 – 7000 Ft

Lefolyótisztító pálcika ára duguláselhárításhoz  900 – 2000 Ft

Ipari lefolyótisztító és zsírfogó granulátum ára duguláselhárításhoz  3500 – 6000 Ft

Duguláselhárításhoz szükséges termékekért kattintson ide: TERMÉKEK

 

Mi okozhat csatornaszagot a fürdőszobában?

Duguláselhárítás 2

Általában régi lakásoknál gyakori, de új építésű ingatlanoknál is előfordulhat ilyen jellegű probléma. Bár kézenfekvőnek tűnik a különféle lefolyótisztítók alkalmazása, de ezzel csak ideig óráig tudjuk elfedni a problémát. A megoldás minden esetben a valódi gond feltárása,és a duguláselhárítás. Több oka lehet, ha csatorna szagot érzünk a fürdőben. Legegyszerűbben a dugulás okozta szag orvosolható, de sajnos ez a ritkább eset. A duguláselhárítás sokszor a szakembereknek is fejtörést okoz, előfordulhat hogy több napig tart a duguláselhárítás. Legtöbbször a légbeszívó szelep hiánya vagy a strang vezetékben ennek eldugulása okozza a bűzt. Kézmosóknál és mosdóknál a túl rövidre vágott flexicső is okozhat ilyen problémákat, míg a wc-nél a rossz illesztés és a kiszáradt bűzelzáró rész lehet ludas. 

  • Ha van padló összefolyó a fürdőszobában, akkor a felhalmozódott szennyeződések vagy a bűzelzáró hiánya miatt is jelentkezhetnek ilyen jellegű problémák. 
  • Olyan eset is előfordulhat, hogy a szellőztető rendszer tömődik el, vagy hibásodik meg. Ilyenkor légtechnikával foglalkozó szakember bevonására is szükség lehet a duguláselhárítás érdekében.
  • Ha a csatorna eleve rosszul lett megtervezve, a tisztítás, a magas nyomáson történő átmosás sem fogja végleg megszüntetni a szagokat. A légbeszívó szelep azonban sokat segíthet, mivel kiegyenlíti a csövekben keletkező vákuumot. Ez a néhány ezer forintba kerülő alkatrész sokszor hiányzik a vezetékrendszerből, miközben egyszerű megoldást jelent a csatornaszag kialakulásának megelőzésére, akár utólag is beépíthető. A légbeszívó hiányát a csatornaszagon kívül jelezheti a lefolyók környékén folyamatosan hallható bugyborékoló hang. Ha beépítettük, a légbeszívó szelep rendszeres karbantartást igényel.A csatornaszaggal szemben a bűzelzáró szeleppel is védekezhetünk, de ennek felszerelésénél érdemes néhány dologra odafigyelni. Gyakori hiba, hogy a padlóösszefolyónál nem szerelik vissza a berendezésre a bűzelzáró pipát vagy dugót, illetve a kézmosónál nem hagyják elég hosszúra a flexibilis szifoncsövet. A bűzelzáró rész sokszor kiszárad a wc-nél, ez is forrása lehet a csatornaszagnak, ugyanakkor a wc felől érkező szagok akár a wc-csésze megrepedését is jelezhetik.

 

Duguláselhárítás – Mit tegyünk ha dugulást észlelünk?

Aranyszabály, hogy inkább a megelőzésre fektessünk hangsúlyt mint a duguláselhárításra. Ahhoz hogy a fürdőszobát és a mellékhelyiséget elkerülje a dugulás, elég pár egyszerű dologra odafigyelni.

Az első és legfontosabb, hogy a wcbe ne kerüljön semmi ami nem oda való. A hulladékot, intim termékeket, kisebb-nagyobb szemeteket (wc-papír guriga, stb) semmiképp se dobjuk bele, mert bár úgy tűnhet, hogy gond nélkül lefolynak, mégis komoly torlódást tudnak okozni a fővezetékben.

Sokan esnek abba a hibába, hogy a megmaradt ételmaradékot is a wc-be öntik. A mosogatók dugulásához hasonlóan itt is elmondható, hogy a zsiradék és a nagyobb darabok könnyen elakadnak.

Ritkán, de előfordulhat, hogy a wc-ben használatos kosaras illatosítók beleesnek a wc-be. Ha szerencsénk van akkor természetesen nem történik katasztrófa, azonban ha kézzel nem elérhető helyre csúszik, vagy véletlenül lehúzzuk, akkor könnyen megakad, ilyenkor mindenképp szakember segítségét kérni a duguláselhárításhoz.

Ha a duguláselhárításhoz szakemberre van szüksége, hogy a legfrissebb duguláselhárítás árakat   kattintson ide: DUGULÁSELHÁRÍTÓ SZAKEMBEREK

Duguláselhárítás 3

Kézmosó és mosogató

Mosdó vagy mosogató dugulása esetén nem ajánlott pumpát használni, mivel ezzel annyira összetömöríthetjük, hogy a duguláselhárító is csak nehezen fog vele boldogulni. Próbáljuk meg lecsavarni a szifont, és ha tudjuk pucoljuk ki a csövet. Ha nem ezen a szakaszon van a dugulás, akkor a falban lévő csőnél használhatunk kézi csőgörényt.Ha így sem járunk sikerrel, akkor mindenképp szóljunk szakembernek.

Wc duguláselhárítás

Itt bátran próbálkozhatunk a pumpával, ugyanis a legtöbb esetben a papír (különösen a popsitörlő kendők) okozzák a dugulást. Ha a túlzott papírhasználat volt a baj akkor ezzel a módszerrel mi magunk is megoldhatjuk a problémát. Ha ez a művelet nem hoz eredményt, szintén érdemes szakembert felkeresni.

Fürdőkád és zuhanyzó 

A lefolyók eldugulásáért általában a hajszálak és a tisztálkodó szerek egyvelege felelős. Fontos, hogy ne nagyon szedjük szét a lefolyót, vagy ha mégis, akkor óvatosan bánjunk vele, mert könnyen széteshet. Egy vékony drót, vagy csipsz segítségével távolítsuk el a szennyeződéseket, majd zuhany cső segítségével (a zuhanyrózsát távolítsuk el) nagy vízsugárral mossuk át a lefolyót.Padló összefolyó dugulása esetén távolítsuk el a rácsot, és mossuk el, majd szedjük ki a lefolyónál felgyülemlett hordalékot (hajszál, szappandarab stb). Ezután próbálkozzunk spirálos tisztítással. Ha a probléma ezek után is fennáll, akkor megpróbálhatjuk nagy vízsugárral átmosni, ha elér addig a zuhany cső, az is kiválóan megteszi. 

 

Duguláselhárítás  – Milyen házi módszereket vethetünk be, ha mégis bekövetkezik a baj?

 

  • Ecet és szódabikarbóna

Duguláselhárítás 4

Kisebb dugulás esetén érdemes szódabikarbóna és ecet kombinációjával próbálkozni.Két nagy evőkanál szódabikarbónát szórjunk a lefolyóba, majd öntsük le 20%-os ecettel.Ilyenkor ez habzani és pezsegni kezd, és könnyedén megszünteti a kisebb dugulásokat. Akár többször is megismételhetjük ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a lefolyó teljesen kitisztult. Megelőzésképp is használhatjuk, érdemes hetente egyszer ilyen módon átmosni a lefolyót. Mivel természetes anyagokról van szó, sokkal környezet barátabb alternatíva duguláselhárításra, mint a lefolyótisztítók,viszont sajnos a nagyobb problémáknál ez a módszer nem mindig hatékony.

  • Citromsav

Duguláselhárítás 5

Szintén jó ötlet lehet még a citromsav is abban az esetben ha nincs kéznél ecet.

  • Bórax

Olcsó és hatékony dugulások megszüntetéséhez

A bórax nem csak penész és folteltávolítás esetén lehet a segítségünkre, de a duguláselhárításra is használhatjuk. A hatékonysága mellett nagy előnye, hogy költséghatékonyabb mint a bolti vegyszerek, emelett környezetkímélőbb is. Az ecet szódabikarbóna kombóhoz hasonlóan kell használni, fél pohár bóraxot öntsünk a lefolyóba, majd engedjünk rá kb. 2 pohár forrásban lévő vizet.A keveréket ezután hagyjuk hatni 15 percig, majd öblítsük le forró vízzel.

  • Pezsgőtabletta

Meglepő, de viszonylag hatékony módszer, ha kisebb dugulást tapasztalunk. A trükk a pezsgésben rejlik, ez ugyanis fellazítja a szennyeződéseket a vezetékek faláról. 2-3 tablettát dobjunk az eltömődött lefolyóba, majd a pezsgés megszünése után öntsük le forró vízzel.

  • Csőgörény

Ha nagyon vállalkozó szelleműek vagyunk és mindent be szeretnénk vetni a duguláselhárításhoz mielőtt szakemberhez fordulunk (ne tegyük, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban), akkor érdemes lehet a csőgörénnyel próbálkozni. Ez bármelyik barkácsáruházban beszerezhető, pár ezer forintos tétel. Fontos azonban, hogy ne spóroljunk rajta, mivel egy silány minőségű eszközzel sokkal többet ártunk mint használunk.

 

Duguláselhárítás  – Dugulás a házon kívül

A külső dugulásokért sok esetben a benőtt gyökerek felelősek

A csatornák és a lefolyók dugulását  nem csak szerkezeti problémák, valamint belső dugulások idézhetik elő, hanem külső tényezők is, ezáltal például a fák gyökerei – emiatt gyakran van szükség az ún. gyökértelenítésra. A csatornarendszer nem csak otthonunk falai között húzódik meg, hanem a kertünkben, mélyen a föld alatt fut, addig, amíg bele nem csatlakozik a központi fővezetékbe. Emiatt rengeteg probléma érheti a rendszert, pl a föld mozgásaiból kifolyólag megtörhetnek, elmozdulhatnak egymáson, a nagy súly vagy az idő hatására összeroppanhatnak, bizonyos esetekben pedig a közeli fáknak és egyéb növényeknek a gyökerei jelentik a potenciális veszélyt.

Duguláselhárítás “gyökértelenítés” – Mit is jelet ez pontosan?

Dugulással nem csak otthonunkban, hanem a külső területeken is találkozhatunk, mivel a csatornahálózatunk és lefolyórendszerünk összetettebb mint amilyennek elsőre gondolnánk.  Az ilyen dugulások általában sokkal több problémát idéznek elő, mintha csak a konyhai mosogató, wc dugulna el, hiszen a kültéri csatornák elérhetőségéhez mindig földmunkákra van szükség, és gyakran nem elegendő pár méter ásni a duguláselhárítás érdekében, sokszor több négyzetmétert is fel kell ásni ahhoz, hogy a probléma gyökerét megtaláljuk. Szó szerint.

A csatornák gyökértelenítése kapcsán fontos kiemelni, hogy a gyökérbenövés egy rendkívül nagy probléma, és ha nem foglalkozunk vele időben, akkor akár csőtörés is kialakulhat, aminek a javítása macerás és költséges. A csatornák gyökértelenítése bármilyen csőrendszer esetében előfordulhat. Általános tévhit, hogy csak a régi betoncsöveknél fordul elő ilyen jellegű probléma, sajnos a mai modernebb PVC csöveket ugyanúgy át tudja törni a gyökérzet. Sajnos akkor sem dőlhetünk hátra, ha új építésű ingatlanról van szó, mivel ha vannak a környéken fiatal fák, akkor sajnos ezeknek a gyökerei is könnyen keresztezhetik a csöveink útját. A szennyvíz különösen kedvező ezeknek a “hajtásoknak” és mivel ettől gyors növekedésnek indulnak, súlyos problémákat okozhatnak.

Duguláselhárítás – Milyen jelek esetén gyanakodhatunk külső dugulásra?

Amennyiben a csatornák gyökértelenítése még nem történt volna meg, de úgy gondoljuk, hogy csővezetékünk bizonyos része potenciálisan veszélyeztetett lehet, érdemes odafigyelni az árulkodó, jelekre.

Különösen fiatalabb fák esetén érdemes gyanakodni, mivel az elöregedett növények gyökerei jóval mélyebben futnak. Sajnos a fiatal növények gyökerei gyakran csak megnyúlnak mintsem megvastagszanak, így olyan gyökérhálót hoznak létre, ami akár csőtörést is okozhat, ilyenkor pedig a duguláselhárítás már kevés.HA több vizet fogyasztunk, vagy a nagyobb esőzések után kellemetlen szag törne fel a wcből, vagy a lefolyókból, akkor érdemes mielőbb szakembert hívni a duguláselhárítás érdekében, mert nagy valószínűséggel a fiatal fák gyökerei betörtek a csatornarendszerbe, ami a fent említett következmények miatt azonnali javítást igényel.

 

Érdemes tehát inkább megelőzni a bajt, de ha mégis megtörtént a probléma akkor mérjük fel a dugulás mértékét, és ha a házi praktikák nem hoznak eredményt bízzuk a munkát duguláselhárításban jártas szakértőre.

Ha duguláselhárítás szakembert keres, kattintson ide: SZAKEMBEREK

A sósav, kénsav, és hypó veszélyes vegyszerek, ezért ezeket csak körültekintéssel alkalmazzuk, és sose használjuk más vegyszerekkel együtt őket!

 

Milyen eszközöket használ egy szakember duguláselhárításnál?

Csőgörény

csőgörény és pumpa segítségünkre lehet a duguláselhárításnál

A csőgörény, vagy más néven duguláselhárító spirál, a szakemberek egyik alap eszköze, de nem árt otthonra is beszerezni egyet. 

Edzett acélból készül, segítségével percek alatt megszüntethető a legtöbb dugulás.

Több fajtája létezik, de alapvetően két típust különböztetünk meg, kézi és gépi spirált.

A legegyszerűbb kézi verziókat a legtöbb barkácsáruházban beszerezhetjük. Ez a fajta kisebb duguláselhárításra alkalmas( pl. kézmosó, mosogató és összefolyó dugulások)

Hogyan működik?

A spirál hegyes, spirális vége a csőben körbe körbe forogva fellazítja a szennyeződéseket, ami után elegendő vízzel átöblíteni a lefolyót. Tekeréssel tudjuk működtetni, tehát egy gép spirálhoz képest lényegesen lassabban dolgozik, de így is hatékony.

A gépi spirálokat a szakemberek használják, és jóval nagyobb hatásfokkal rendelkeznek, mint a kézi változatok. A legtöbb eszköz cserélhető fejjel rendelkezik, valamint vágó, villás, tölcséres, vagy láncos adapter is csatlakoztatható hozzá. Az hogy melyiket alkalmazza a szakember a duguláselhárításhoz, azt a probléma típusa határozza meg.

Fontos megjegyezni, hogy a kézi spirálok kis átmérőjű csövekhez ideálisak, a nagyméretű csövekben keletkezett torlódások megszüntetését pl. begyökeresedés, építőanyag lerakódás stb, inkább bízzuk szakemberre.

Csőgörény ára:

Vegyszerek, lefolyótisztítók ára duguláselhárítás ár eszközök 2000 – 5000 Ft

Csőgörény ára – duguláselhárítás ár eszközök 2000 – 35.000 Ft

 

 

Duguláselhárítás sűrített levegővel

sűrített levegős tisztító eszköz a hatékony duguláselhárításhoz

A sűrített levegővel történő duguláselhárítás egy viszonylag új módszer, és akár házilag is alkalmazható, bár viszonylag költséges. Alapvetően két típusa van, a gyári, aeroszollal meghajtott változat, valamint a kézzel, vagy lábbal pumpálható típus.  Nagynyomású gázok és alkohol keverékét tartalmazza, melyet túlnyomással juttat a lefolyóba. Mindkét típus használható fém és műanyag lefolyókhoz is.

Ezek a készülékek különböző ún. előtétekkel kaphatóak, így gyakorlatilag minden lefolyóprofilnál alkalmazhatóak. Ez különösen fürdőkádaknál előnyös, mivel így bontás nélkül tudjuk tisztítani az érintett területet.

Sűrített levegős duguláselhárításra használhatunk hagyományos kompresszort is, a legtöbb barkácsáruházban kaphatóak olyan speciális lefolyótisztító csövek, amelyek kifejezetten erre a célra alkalmasak. Fontos viszont megjegyezni, hogy ha nem vagyunk biztosak benne hogy mi és hol okozza a gondot, akkor inkább bízzuk ezt a feladatot a szakemberre.

Hogy működik?

A sűrített levegős lefolyótisztító két különböző módszerrel működhet. Az aeroszolok meghajtású különböző gázok és alkohol keverékét juttatja magasnyomáson a rendszerbe, míg a kézzel, illetve lábbal pumpálható típus egyszerű sűrített levegővel működik. A lényege, hogy a palackban keletkező túlnyomást juttatja be a lefolyócsövekbe.Ennek köszönhetően a készülék használata gyors és egyszerű, a duguláselhárítás pedig alig néhány másodperc alatt tapasztalható, mivel a hirtelen nagy nyomás teljes mértékben kitisztítja a rendszert, megszüntetve az elzáródásokat és szűkületeket a lefolyó teljes hosszában. Nagy előnye, hogy nem okozhat sérülést a sűrített levegővel, hiszen semmiféle sav, lúg nem kerül bevetésre a cél érdekében.

Nagynyomású csatornamosóval történő duguláselhárítás

nagynyomású csatornamosó a tökéletes duguláselhárításhoz

Rendkívül mobilis, hálózati víznyomással üzemeltethető gép. Mivel viszonylag kevés vízmennyiséggel dolgozik, csak kisebb csatornaátmérővel rendelkező szakaszok duguláselhárítására alkalmas, viszont ott is lehet vele dolgozni, ahol a robbanómotoros társai nem vethetőek be a fűstgáz miatt pl. garázsok, pincék.

Hogy működik?

Sima 220 voltos villanymotor dolgozik a szivattyúra. A szivattyú rendkívül egyenletes járású és halk. A szivattyú belső szerkezete is edzett acélból és kerámia alkatrészekből áll. Üzemi nyomása fokozat nélkül állítható, ezért hatékony és gyors.

Nagynyomású csatornamosó ára – duguláselhárítás ár eszközök: 90.000 – 300.000 Ft

Csatorna kamerák

a csatorna kamera segíti a dugulás helyének feltérképezését

A mai modern technológiáknak köszönhetően, már lehetőség van arra, hogy bontás nélkül meghatározzuk a dugulás pontos helyét és súlyosságát és megkezdjük a duguláselhárítást. Erre használják a szakemberek a csatornakamerázást, ami lehetővé teszi, hogy pontos képet kapjunk a föld alatti rákötések és illesztések állapotáról, valamint megmutatja, hogy van e rendszerben törmelék, benőtt fagyökérzet, vagy olyan sérülés, ami a problémát okozza.

Hogy működik?

A csatornakamerázás menete egy kijelzőn figyelhető, és ha szükséges, akár felvétel is készíthető, amit a helyreállítási munkálatoknál tudunk felhasználni. A csatornakamerázás az ún. berudalót használ, ami egy üvegszálas integrált betoló rúd, amit előre-hátra lehet mozgatni a csövekben. A módszer mellett nem csak akkor érdemes dönteni, ha probléma adódik a rendszerrel. Előfordulhat, hogy építkezni, lakást bővíteni szeretnének a tulajdonosok, s ilyenkor fontos meggyőződni arról, hogy a csatornahálózat valóban ott húzódik-e, ahol a terveken szerepel. Nem ritka, hogy egy minimális szivárgás tapasztalható csak, és ennek pontos helyét kell meghatározni.

Csatorna kamera ára: 

Endoszkóp kamera ára /40m/ – 50.000 – 500.000 Ft

Csővizsgáló kamera ára 200.000 – 450.000 Ft

Egyszerű ipari endoszkópos kamera ára /10m/ – 25.000 – 70.000 Ft

 

Ez is érdekelhet még:

Tapéta felrakás házilag

Kertépítés árak

Őszi munkák a kertben

Villanyszerelés árak

Fűtésszerelés árak

  

*A cikkben szereplő duguláselhárítás ára tájékoztató jellegű, melyek nagyban függnek a kivitelezés helyszínétől, a szakemberek leterheltségétől és az egyedi igényektől.

By Nixa