Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ? 
Teljes körű szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével


Valószínüleg mindenki tudja hogy a beton sóderből, cementből és vízből áll. A beton árak kérdésében azonban már gyakran elbizonytalanodunk, hiszen felmerülhet a kérdés hogy mi gazdaságosabb. Keverjük mi magunk /vagy a kőműves/ esetleg rendeljünk kész mixer betont?

Cikkünkben utánajártunk minden betonnal, betonozással kapcsolatos kérdésnek.

Mi az a beton?

Az építkezések, és a hobbi barkácsolások legfontosabb anyaga. Jellegzetessége, hogy keveréskor lágy massza, majd száradás/kötés után mesterséges kő válik belőle.Három fő elemből áll, vízből kötő és adalék anyagból. Adható hozzá különféle betonjavító anyag is, attól függően hogy mire fogjuk használni.

Ha szakemberre bíznánk a betonozást, az alábbi linken kérhetünk ajánlatot

https://www.fix24.hu/komuves

Hogyan áll össze a beton?

házilag készített beton

A cementet zsákos kiszerelésben tudjuk megvásárolni, sódert pedig minden tüzépen kaphatunk. Nagy felület esetén a vizet érdemes kerti kútból nyerni, de természetesen egy kerti csap is tökéletes a célra. Aljzat, vagy nagyobb területek betonozásakor érdemes, sőt szinte kötelező megerősítés céljából betonvasakat vagy betonhálót használni, ez biztosítja hogy a kész szilárd beton ne repedjen meg.A keveréséhez legnagyobb mennyiségben sóderre van szükségünk. Sóderből kisebb vagy nagyobb szemcsés fajtából választhatunk. A finomabb simább felületi munkákhoz finomszemcsés, nagy terjedelmű aljzatbetonozáshoz nagyobb szemcséjű sódert ajánlott beszerezni. A sóder mennyisége a betonozott vastagságtól és a terület méretétől függ.

A cement a beton köttető anyaga, ezért sokan esnek abba a hibába, hogy több cementet adnak a sóder víz keverékhez, azt gondolván hogy így szilárdabb felületet kapnak. Ez nem igaz, ha túlzásba visszük a cement mennyiségét, akkor a beton porladni fog.Fontos hogy a cementet lehetőleg közvetlenül a betonozás előtt vásároljuk meg, mert hónapokig tartó tárolás esetén a párát magába szívhatja és megköt, így használhatatlanná válik.

Betonozás – Miből mennyi?

Betonkeverésnél figyeljünk az arányokra. 3 lapát sóderhez 1 lapát cement kell, a vizet pedig úgy adagoljuk hozzá, hogy kenhető, de nem folyós masszát kapjunk.Ez az arány, erősebb felületekhez való, ha gyengébb betonra van szükségünk akkor 4 lapát sóderhez adjuk az 1 lapát cementet.Általánosságban elmondható, hogy egy m3 sóderhez 3 mázsa cement kell, melyből hozzávetőlegesen 1 m3 beton tud elkészülni.

Mikor van kész egy betonozott felület?

Kb 1 hónap alatt éri el a teljes szilárdságot, viszont a száradási idő alatt is ügyelni kell rá, hogy a benne lévő víz ne párologjon el. Hogy a párolgást megelőzzük fontos hogy gyakran locsoljuk. Amennyiben zsákokkal letakarjuk, a naptól is védjük, és a locsolások számát is csökkenthetjük.Az egy hónapos száradási idő nem azt jelenti, hogy csak ezután lehet rá lépni, néhány nap után már ráállhatunk, de terhelni nem szabad.

Beton árak

Mixer, zsákos készbeton, vagy saját keverésű?

Mixer beton árak

A mixer (gépi) beton előnye, hogy télen és nyáron is elérhető, továbbá egyenletes minőséget biztosít, mivel egyszerre nagy mennyiséget tud megkeverni. Általában tartalmaz betonjavító adalékokat is, és gyorsan kész van, az építkezésre már használatra kész állapotban érkezik meg. A mixer árak régiónként változnak

 • C16 beton – 19.000-25.000 -Ft/m3
 • C20 beton – 25.000-28.000 -Ft/m3
 • C25 beton – 28.000-30.000-Ft/m2
 • 1 órát meghaladó állás díj – 5000-7000 -Ft/óra
 • szállítási díj –  3.000-10.000

Zsákos kész beton árak

Házi barkácsoláshoz, vagy apróbb munkálatokhoz vásárolhatunk zsákos készbetont is. Ehhez csak a vizet kell hozzáadni és máris használható.

 • Weber 30 kg készbeton – 1000-1500 Ft/zsák
 • Baumit Esztrich 40 kg készbeton – 1400-1600 Ft/zsák
 • Praktibau 25kg készbeton – 900-1100 Ft/zsák

Házi betonhoz szükséges anyag árak

 • Szürke cement 2kg  – 350-500 Ft/zsák
 • Fehér cement 2kg – 450-600 Ft/zsák
 • DTG cement 25kg – 1200 – 1400 Ft/zsák
 • Sóder 24-es – 9000-10.000 Ft/m3
 • Sóder 16-os – 6000-7000 Ft/m3
 • Sóder 8-as – 4500-6000 Ft/m3
 • Sóder, mosott 04-es – 7500-9000 Ft/m3
 • Bányahomok – 4000-5000 Ft/m3

https://www.praktiker.hu/epitkezes-lakasfelujitas/zsakos-aru-epitoanyag-szereloanyag/cement-esztrich-beton