sze. márc 13th, 2024

Évente több mint 1 millió látogató keresi fel a fix24.hu szakemberkereső oldalait, ahol több mint 30.000 szakember szolgáltatásaiból választhatnak. Sok éve már, hogy gyűjtjük az adatokat, elemezzük az árajánlatkéréseket és az azokra adott ajánlatokat. Ennek eredményeképpen született meg számtalan termékünk, mint például a szakemberek számára készített árazó, vagy a szakembert keresők számára készült árkalkulátor.

Elege van ez elérhetetlen, eltűnő szakemberekből, a végtelen problémákból, a rengeteg telefonálásból, idegeskedésből, kifogásból, magyarázatból ?
Teljes körű kivitelezés szolgáltatás az Ön személyes  szakértőjével

Kattints ide

Manapság a legtöbben ház építésnél vagy felújításnál előtérbe helyezik a különböző kényelmi funkciók kialakítását. Legyen az elektromos kapu, vagy elektromos redőny, praktikus megoldás, és érdemes tervezni vele. De mire ügyeljünk, ha a beépítés mellett döntünk?

 

elektromos szárnyas kapu

Miért jó döntés egy elektromos kapu?

A legfontosabb előnye, hogy praktikus és kényelmes. Gondoljunk csak bele, hogy télen nem kell a kapu nyitásával bíbelődni, szeles időben attól tartani, hogy neki csapódik az autónknak, keresni valakit aki tartja amíg kiállunk stb. Nem kell keresgélni a kulcsokat, és sokkal gyorsabbá válik a reggeli/esti rutin. Bár ezek apróságnak tűnhetnek, mégis érdemes belegondolni, hogy némi befektetéssel milyen előnyhöz jutunk.

Ha szakemberre van szükség a beépítéshez, kattintson a linkre

https://www.fix24.hu/kaputechnika

Milyen a jó kertkapu és kapunyitó elektronika?

A megfelelő kertkapu és a hozzá illő elektronika a kertünk és kerítésünk adottságaitól függ.

https://www.fix24.hu/blog/a-kerites-legfontosabb-tudnivaloi/

Ha elegendő hely áll rendelkezésünkre, választhatunk kétszárnyú kaput, de ha korlátozott a helyünk, akkor érdemesebb toló kapuban gondolkodni.Fontos tudni, hogy a meglévő kapukra is felszerelhető kapunyitó elektronika.

  • Szárnyas kertkapu

A szélességén kívül fontos megnézni, hogy milyen mélyen van a kapu forgáspontja, vagyis, hogy a kapu pántja milyen távolságra van a pillértől. Olyan kapunyitót kell választanunk, amely elég hosszú a kapu nyitásához.

  • Tolókapu és úszókapu

Toló vagy úszó kapunál egyszerűbb helyzetben vagyunk, ez a típus könnyebben nyitható, csak a kapu szélességére kell figyelni az elektronika kiválasztásakor.

Milyen extra elemeket kell megvásárolnunk az elektronikán kívül?

 

Biztonsági lámpa

Bár nem alap tartozék, érdemes beruházni rá. Azért hasznos, mert a fény segítségével láthatjuk, hogy a kapu működésbe lépett, ami pl. este nagy segítség.

Infrasorompó

Az infrasorompó kér egymással szemben elhelyezett érzékelő, ami biztonsági funkciót lát el. Ha az érzékelők közé kerül valami, akkor a kapu megáll, így kiküszöbölhetőek a balesetek.

Mi az az úszókapu?

Az úszókapu az egyik leggyakrabban használt rendszer. Ez is egyfajta tolókapu, annyi különbséggel, hogy nem görgős, hanem sínrendszer segítségével történik a nyitás. Ennek az az előnye, hogy nem kell előre kialakítani a nyitáshoz szükséges síneket. Télen sem igényel karbantartást, nem tud befagyni. Nem igényel tökéletesen egyenletes talajt, mivel a kapu nyitáskor és záráskor a levegőben “úszik”.

Hátránya viszont, hogy nagy a vízszintes helyigénye. A szerkezethez kb. a kapu méretét plusz a kapu egyharmadát kell számolni hogy zökkenőmentes legyen a működése. Keskeny kerteknél, ezért inkább a hagyományos elektromos toló kapu javasolt.

Elektromos kapu árak

Úszó és tolókapu nyitó szettek:

  • 500kg kapu súlyig – 65.000 – 172.000-Ft
  • 800kg kapú súlyig – 72.000 – 190.000-Ft
  • 1500kg kapu súlyig – 100.000 – 220.000-Ft

 

Kétszárnyú kapu nyitó szettek:

  • max 2m széles 300kg kapuhoz – 80.000 – 140.000-Ft
  • max 2,75m széles 300kg kapuhoz – 90.000 – 150.000-Ft
  • max 3,5m széles 300kg kapuhoz – 120.000 – 180.000-Ft
  • max 4m széles 400kg kapuhoz – 190.000 – 240.000-Ft

https://www.praktiker.hu/lakberendezes-vilagitas-butor/elektromos-haztartasi-berendezes/kapunyito

By Nixa